Asi bulimie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
3.5.14 15:28

Zvraceni na pokyn

Ahoj holky

Do cca 25 let jsem byla stihla holka - vyska 165 cm, vaha kolem 50 kg. Jidlu jsem nikdy moc nedala, takze jsem vahu vubec nemusela resit. Pak jsem odjela na nekolik mesicu do zahranici, zacala vice jist, prestala se hybat a domu se vratila s 58 kg. Nejak jsem to neresila, dokud nekdo uplne cizi neudelal narazku, ze mam hezky brisko. No, on to myslel obdivne, ale u me to odstartovalo desetilety kolotoc hubnuti, hladoveni a cviceni. Od te doby jsem posedla manii byt stihla. Dlouhodobe mi vaha osciluje kolem 53 kg, diky tehotenske cukrovce jsem ustala i tehotenstvi, po kterem mi nezustalo ani kilo navic a naucila jsem se jist dietne.

Muj problem vsak tkvi v tom, ze jsem se naucila zvracet na pokyn. Pokud snim neco nedietniho, jdu na wc a vyzvracim se. Provadim to tedy pouze v soukromi, ale i tak je to humus. Funguje to tak, ze uz kdyz to nezdrave jidlo jim, vim, ze ho pujdu vyzvracet.

Mam bulimii? Nepreziram se, ale zkratka zvracim dle potreby.

Mate to taky nekdo stejne?

Diky

• Citovat
  • Upravit
801
3.5.14 15:40

No a proč to děláš? Dokážeš s tím přestat? Hned teď?
53kg je k tvé výšce podle mě super váha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.14 15:46

@Lomikára delam to z preventivnich duvodu, abych nahodou nepribrala.

Jsou situace, kdy neodolam svodum a proste snim neco nezdraveho a uz to jede ( treba ted - jsme na vinnem kostu - vino, k tomu chleba se sadlem a ja mam vycitky jako hrom. Nemuzu pit nalacno - musim to piti necim kompenzovat, abych hned nebyla na srot). A takove situace se opakuji..

• Citovat
  • Upravit
608
3.5.14 15:52

Ano, jsi bulimička… Pokud nedokážeš sama hned přestat, tak radím vyhledej pomoc, než se to zvrtne do stavu, kdy budeš zvracet uplně vše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mrs.gendy
3.5.14 16:39

Ano tohle je porucha prijmu potravy…pokud neprestanes, tak si ani nezavazes tkanicky u bot. ver mi. na wc uz to nestihnes…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.2.15 19:59

Taky mám bulimii

Ahoh holky.Tak čtu všechny diskuze o bulimii a bohužel musím uznat, že ji mám taky :oops:
Jsem podle okolí štíhlá 168/57 kilo. Jenže já si tak nepřipadám, nesnáším svoje břicho.
Chodím zvracet jídlo, min.1× ale i vícekrát denně. Nejhorší na tom je, že se ve skutečnosti asi nepřejídám, jím celkem normální porce.Na večeři jsem měla třeba 4 knekebroty a tofu salám, pak nějakých 6 sušenek a Lipo.No a už to stačilo, abych to šla vyzvracet. Takže žádné velké přežírací orgie se nekonají. Stejně ale chodím záměrně zvracet. Nejdýl jsem to vydržela bez zvracení 14 dnů. Pak přišla nemoc, stres a jsem v tom zase :roll:
Nikomu se svěřit nemůžu, protože si myslím, že bych tomu člověku, kterému bych se svěřila, připadala hnusná. Manžel o tom vůbec neví..K psychologovi nepůjdu, vím, že to dokážu zvládnout sama. Akorát zatím nevím jak. Díky za vyslechnutí, už tohle mi pomohlo.

• Citovat
  • Upravit
22288
17.2.15 20:36
@Anonymní píše:
jste zlatíčka,ale léčila jsem se z anorexie a v tom je asi ten problém…kamarádky nemám,všechny maj jinej život bez dětí…maminku taky nemám :,( a celej zbytek rodiny nestojí ani za zmínku a s mužským nám to neklape… :(

na tohle musí přispět..jsi MNOHEM silnější než si myslíš, už proto, že jsi to dokázala napsat :palec: jez malé porce, sportuj…věřím, že to zvládneš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22288
17.2.15 20:38
@Anonymní píše:
Ahoh holky.Tak čtu všechny diskuze o bulimii a bohužel musím uznat, že ji mám taky :oops:
Jsem podle okolí štíhlá 168/57 kilo. Jenže já si tak nepřipadám, nesnáším svoje břicho.
Chodím zvracet jídlo, min.1× ale i vícekrát denně. Nejhorší na tom je, že se ve skutečnosti asi nepřejídám, jím celkem normální porce.Na večeři jsem měla třeba 4 knekebroty a tofu salám, pak nějakých 6 sušenek a Lipo.No a už to stačilo, abych to šla vyzvracet. Takže žádné velké přežírací orgie se nekonají. Stejně ale chodím záměrně zvracet. Nejdýl jsem to vydržela bez zvracení 14 dnů. Pak přišla nemoc, stres a jsem v tom zase :roll:
Nikomu se svěřit nemůžu, protože si myslím, že bych tomu člověku, kterému bych se svěřila, připadala hnusná. Manžel o tom vůbec neví..K psychologovi nepůjdu, vím, že to dokážu zvládnout sama. Akorát zatím nevím jak. Díky za vyslechnutí, už tohle mi pomohlo.

vážím i měřím stejně…šmarjá…vždyť jsi normální :mrgreen: zlato..usíš si uvědomit, že jsi skvělá..a jsi :palec: nenič si zdraví kvůli kravině :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.15 21:57
@Anonymní píše:

Ja jsem kdysi taky mela bulimii, trvalo to myslím dva, tři roky (už si nevzpomínám přesně). V 17 jsem začala držet diety, i když jsem byla štíhlá a pak, když už jsem to nezvládala, tak jsem po jídle zvracela. Přestala jsem sama, ale uprava mých stravovacích navýků do normalu tvala takovych sedm, osm let od doby, kdy jsem začala blbnout s dietama. Teď už jídlo neřeším, snažím se stravovat zdravě, ale taky hřeším, ale, co je hlavní, nemyslím stále na jídlo jako tehdy. To bylo nejhorší, že člověk vlastně celý den myslel jen na jídlo. Váha se mi ustálila na 50-53 kilech (168cm), teď rok po porodu mám teda ještě furt 4kg nahoře, ale nemam strach, že bych to nezhubla, ale hlavně to vůbec nehrotím.
Přeju ti, at se dáš taky dokupy, jde to, jen si to clověk musí pořádně srovnat v hlavě; nejlepší je začít pravidelně cvičit a zdravě jíst, nebýt nervózní z jídla a užívat si jiných radostí než bagetek, šunčiček a tak :)

• Citovat
  • Upravit
72725
18.2.15 07:07
@Anonymní píše:

to, že to zvládneš sama, jsou většinou jen kecy. POkud jo, tak to prostě utni - bulimie Ti na hubnutí nepomůže, začneš otékat, zničíš si zuby, žaludek atd.. ale to sama určitě víš. :nevim: to spíš cvič. Mmchdm, říká se, že když vydržíš nezvracet půl roku, jsi ok. :nevim: Zamakej na tom, bulimie může mít celoživotní následky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí