Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte holky, potřebuji zasvětit, s přítelem se snažíme o dítě cca rok a půl, poslední 3 měsíce jsem měla “duchy” na testech krásně viditelné, (před tím jsem netestovala) ale přišla ms a všechno špatně.. stalo se vám něco podobného? Měla bych to začít řešit? (Poslední měsíc beru mamavit a k. Listovou) už jsem zoufalá a pomalu ztrácím naději 😭 😭
Ano, taky jsem to měla, doktorovi jsem to říkala odpověděl, že to nic neznamená
dal mi clostilbegyt, brala jsem ho 2× a mám pozitivní testy. ![]()
Takže být tebou to řeším s doktorem.
Anonym - nikdo to ještě neví. ![]()
Biochemický těhotenství, to je normální. Embryo bylo vadný a zaniklo. Nijak se to neřeší, je to přirozená věc. Pokud se snažíte rok, je načase udělat minimálně hormonální profil, vyšetřit štítnou žlázu a spermiogram. A pak návštěva centra asistované reprodukce.
Mě to dělal jeden druh testu. Už nevím značku, ale vždy tam byl duch, většinou ale až po dlouhé době se objevil.
@Misina 10 Dobrý den, mám za sebou 2 biochemická těhotenství ![]()
S manželem se půl roku snažíme o miminko. V září jsem začala užívat Gynex, v tu chvíli jsem viděla ohromnou změnu, poznám na sobě ovulaci, díky ovulačním bolestem. Dokud jsem Gynex nebrala, test byl vždy negativní. V září nasazen Gynex, sílící test, poté ms. Teď v říjnu opět, sílící test, dva dny zpoždění, slábnoucí test a ms. Už se 2× za sebou se podařilo, ale stejně se nikdy těhotenství neudrželo. Začínám se bát, že je problém někde v udržení těhotenství. Řešila jsem to se svým gynekologem, dle něj nic řešit nebude a je to v pořádku, nemám testovat dokud nebude alespoň týden ms zpožděná a předejdu zklamání
to se ale těžko dodržuje, když to těhotenství na sobě prostě poznám. Není to vsugerované. Je mi 29 let, 2 předchozí těhotenství na první pokus a vždy se udržely. Očividně nemám problém otěhotnět, ale problém s udržením těhotenství
jsem z toho dost zklamaná a pořád nad tím přemýšlím
poprvé jsem si říkala náhoda, teď podruhé už mi to jako náhoda nepřijde a popravdě se děsím dalšího pokusu
nejhorší je, že doktor nic řešit nechce, kdyby mě aspoň poslal na krev na hormonální profil ![]()
@anonymka227 píše:
@Misina 10 Dobrý den, mám za sebou 2 biochemická těhotenstvíS manželem se půl roku snažíme o miminko. V září jsem začala užívat Gynex, v tu chvíli jsem viděla ohromnou změnu, poznám na sobě ovulaci, díky ovulačním bolestem. Dokud jsem Gynex nebrala, test byl vždy negativní. V září nasazen Gynex, sílící test, poté ms. Teď v říjnu opět, sílící test, dva dny zpoždění, slábnoucí test a ms. Už se 2× za sebou se podařilo, ale stejně se nikdy těhotenství neudrželo. Začínám se bát, že je problém někde v udržení těhotenství. Řešila jsem to se svým gynekologem, dle něj nic řešit nebude a je to v pořádku, nemám testovat dokud nebude alespoň týden ms zpožděná a předejdu zklamání
to se ale těžko dodržuje, když to těhotenství na sobě prostě poznám. Není to vsugerované. Je mi 29 let, 2 předchozí těhotenství na první pokus a vždy se udržely. Očividně nemám problém otěhotnět, ale problém s udržením těhotenství
jsem z toho dost zklamaná a pořád nad tím přemýšlím
poprvé jsem si říkala náhoda, teď podruhé už mi to jako náhoda nepřijde a popravdě se děsím dalšího pokusu
nejhorší je, že doktor nic řešit nechce, kdyby mě aspoň poslal na krev na hormonální profil
Zažila jsem to šestkrát, náhoda to je. Můžeš mít vajíčka v horší kvalitě než dřív.
@Janli šestkrát?
to muselo být na psychiku opravdu těžké. A podařilo se nakonec bez pomoci? Já jsem tedy každé biochemické obrečela a nechci už to zažít
lepší mít test negativní a vědět, že se nepodařilo, než takto doufat a stejně být zklamaná.
Dekuji všem za rady, fakt už mě to štve.. 🙁 dělala jsem test a zase duch za dva dny znova a je stejně viditelný jako předtím, žádné zesílení.
Za 5. Dní mám mít ms tak uvidím.. kdyby zase nic tak hled po ms zajdu k doktorovi a začnu to řešit.
@Misina 10
ne to děs co?
lepší by bylo mít test negativní než tohle. Už se úplně bojím zkoušet to dále. Řešila jsem to svým dr a řekl, že mám testovat nejdříve týden po meškání ms
že nic řešit nebude, protože je to běžné
chtěla jsem jen vyšetřit štítnou žlázu a hormonální profil ![]()
@Misina 10 píše:
Dekuji všem za rady, fakt už mě to štve.. 🙁 dělala jsem test a zase duch za dva dny znova a je stejně viditelný jako předtím, žádné zesílení.
Za 5. Dní mám mít ms tak uvidím.. kdyby zase nic tak hled po ms zajdu k doktorovi a začnu to řešit.
Vůbec nemáš před menzes testovat. Lékař s tím nic neudělá, není způsob, jak zajistit, aby bylo embryo zdravý. Buď ráda, že můžeš otěhotnět a testuj až nedorazí menzes. jako biochemický skončí velká část těhotenství, je to přirozený proces.
@Janli Já vím, máte pravdu, jenže ta s*ině vždycky přijde 😃 🙁 spíš mě zaráží, že se snažíme, už tak dlouho a stále nic, pak poslouchám, že si někdo jednou vrzne a čekají dvojčata 🤷♀️Tak mě napadlo jestli je semnou nebo s přítelem vše v pořádku.
Testuju, protože v práci dělám s laky a postřiky a pro plod by to nebylo úplně zdravé prostředí na vývoj. ![]()
Testy bych neřešila, neotěhotnět rok a půl bez chráněnýho sexu už ano - řekni to gynekoložce a uvidíte co bude ![]()