Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravím, cca před 3 týdny jsem lezla do vody po žebříku, uklouzla mi noha a žebřík jsem docela slušně nakopla holení- bolest to byla taková že jsem asi 10min nemohla vůbec nic, pak mi při každém došlapu projela ostrá bolest od kolene až do prstů. v noci noha brněla, prsty otekly ale do rána to bylo dobré- cca týden noha bolela tak že jsem moc nemohla chodit, pak se to postupně lepšilo- teď (3 týdny po úrazu) noha bolí pokud dupnu (třeba když potřebuju popoběhnout) nebo delší dobu chodím/stojím, na kosti je hrbolek a na dotek to bolí (už při lehkém tlaku, jako např. mazání krémem)
má cenu jít k dr? pokud to je naštíplé, dělá se s tím něco? děkuji
No měla jsi s tím jít hned, to nějak nechápu, proč jsi to nechala být?
osobně si myslím že naštíplé jsi to neměla, protože prasklá holenní kost by ti nedovolila chodit a možná ani spát. Holenní kost je dost silná a poměrně velká.
Když s tím pujdeš teď k dr tak ti udělá RTG a kdybys to měla předtím naštíplé tak po třech týdnech už to bude nejspíš zhojené a nic se s tím dělat v podstatě nedá.
Myslím si spíš že jsi to měla jen naražené, případně nějaký vnitřní hematom co ti zatvrdnul.
@Big boss protože pokud nejde o život tak v chorvatsku k dr nejdu. takže teď už v podstatě nemá smysl k dr chodit, díky-to jsem tak nějak potřebovala vědět, zda to má smysl tam jít
@spiky01 píše:
@Big boss protože pokud nejde o život tak v chorvatsku k dr nejdu. takže teď už v podstatě nemá smysl k dr chodit, díky-to jsem tak nějak potřebovala vědět, zda to má smysl tam jít
No, není špatný si udělat turistický pojištění, RTH nohy zase takovej ranec není, normálně bys to zaplatila a v ČR by ti to proplatila pojišťovna. O život jít s naraženou nohou nemusí, ale taky se po větší ráně může udělat tromb a to už jde o život, není to sice uplně běžné, ale stává se to.
@Big boss nejde o peníze, pojištění mám, hotovost by taky nebyla problém ale znám zdravotnictví v chorvatsku
To asi jo, ale tak na RTG snímku není moc co zkazit, leda by měli nějakej starší přístroj a trochu víc tě ozářili… to však nemusí mít následky. Zajdi si s tím tady v ČR normálně k obvodnímu, pošle tě na ortopedii a RTG, zkontroluje se to. Když to nebylo zlomeny neznamená že tam nemusí být jinej problém. S naštíplou kostí by už teď nic nedělali, ale jiná komplikace se dá vyřešit.
Já jsem měla zlomenou tybii (holenní kost) v místě kde se spojuje s kolenem a ještě tam byl posun té zlomeniny. Můžu ti říct, že jsem neudělala krok, dokonce ani náznak, bolet to bolelo tak nějak normálně, na koleni nebylo nic vidět, až cca 3 hodiny po úraze se koleno nalilo krví. Na noze jsem stát mohla, jen jsem nezvládla ani naznačit krok. Doba léčby cca 4 měsíce (té akutní), po 4 měsících jsem měla povoleno zkusit chodit bez fr. holí, 2,5 měsíce jsem strávila nehybně v leže bez jediného došlapu na nohu. Z toho převážnou část s celou nohou v ortéze. Celá léčba bude ukončena někdy příští rok a to vytáhnutím šroubů z kolene…