Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobre rano, chtela bych se vas Jako Maminek zeptat na nazor.
Vypomaham obcas ve firem. jeslich sveho sefa. No a v patek jdem zrovna zaskakovala za jednu kolegyni v techto jeslickach. Mely jsme ten den sedm deti. Z toho dva nove kloucky kterym jsou necele tri roky. Tito dva kluci jsou velmi divoci. Nastala takova situace kdy jsem zustala s detmi sama v herne. Ja jsem si s nekolika detmi prohlizela knizku a kousek ode me si hrali tito chlapci. V zapalu hry se zacali hadat o hracku a nez jdem stacila zakrocit tak jeden toho druhyho skrabnul v obliceji a ten druhy na oplatku toho prvniho kousnul. S kolegyni jsme deti od sebe odtrhly vysvetlily ze tohle se nedela prohlidly zraneni a deti uklidnily. Bohuzel po spani jsem u toho poskrabaneho objevila dalsi skrabanec u ucha o kterem jsme nevedely. Maly az na tento incident vubec neplakal neprisel si stezovat ze ho neco boli. Takze netusime odkud to ma. Ale trochu tusime ze si to muze delat i sam na dost dlouhe neostr. nehty.
Odpol.kdyz prisla Maminka jsme ji vysvetlily situaci Jak ke vsemu doslo. Bylo videt ze Maminka je hrozbe nastvana zacala na Nas kricet Jak se to mohlo stat, ze zda jsme byly vubec u deti. Ze jsme to zanedbaly a ze neni mozne Aby mel tolik skrabancu. Na to jsme ji rekly ze jsme u deti samozremne byly ale te neni mozne u kazdeho ditete stat celou dobu a ze se to bohuzel obcas stane.
Nakonec to Maminka ukoncila tim ze nas nahlasi na socialku a dite uz k mam neda. Jsem z toho docela v soku je mi to hrozne lito a moc nechapu co co z toho vzniklo. Pochopila bych ze jsou rodice nastv.ze nam vynadaj, ale hnat to az do takov. extremu to moc nechapu.
Jaky je vas nazor? Jak by jste reagovaly vy?
Omlouvam se za dlouhy prispevek ale potrebovala jsem se vypsat.
Já ti nevím no… jestli jsou to placené jesle tak se očekává že vás je tam víc a že se tohle stávat nebude, taky ho mohl škrábnout do oka že nebo nevím co ještě
ale myslím že se mamina uklidní
nebo si to tady přečte a ještě ji to víc naštve ![]()
Myslim, ze mamina to hystericky vyhrotila a nic s tim delat stejne nebude..a i kdyby, socialka prijde tak max.na kontrolu
synek se tez v zapalu boje zranil… deti
Netrapila bych se tim ![]()
Já bych to neresila vůbec. Mám 2 leťáka a ten je omlácenej pořád, protože vymýšlí neustále kraviny a navíc nekouká při běhu často před sebe, takže nehody má neustále. Před pár měsíci jsme měli svatbu, kluky jsem svěřila 2 mladým holkám a řekla jim, že kdyby náhodou někde spadl/zakopl/naboural…a udělal si nějakou tu modrinu nebo bouly, ať to vůbec neřeší, že se určitě zlobit nebudu. Sama tomu nedokážu zabránit a to ho hlídám pořád, protože ho znám
stejné pokyny mají naši
paní nechápu…děti se pošťuchují běžně. Myslím si ale, že jen vyhrožovala a nic nikam nepodá ![]()
@Miluna3 maminka to přehání. Také pracuji v jesličkách a takové úrazy se prostě stávají. Člověk musí být pořád ve střehu, ale stejně se stane… Přesně to se mi stalo také, holka poškrábala kluka kvůli hračce. Příjemné mi to nebylo, maminka to naštěstí vzala v pohodě.
@Doe_Jane vsak byly dve na 7 deti. kolegyne asi nekam odbehla..treba na zachod? a kluci se porvali. klasika u 3letacku- hrajou si, bojujou a je z toho vetsinou auuviiii ![]()
Pokud by mne učitelka informovala o tom, že se můj skoro tříletý klouček ve školce bije s jinými, tak bych svého kloučka pěkně sprdla a učitelce se omluvila. No s některými maminkami je to holt těžké…Buď v pohodě, to se prostě stane.
@Doe_Jane píše:
Já ti nevím no… jestli jsou to placené jesle tak se očekává že vás je tam víc a že se tohle stávat nebude, taky ho mohl škrábnout do oka že nebo nevím co ještě
ale myslím že se mamina uklidnínebo si to tady přečte a ještě ji to víc naštve
Tak placene jesle jsou snad vsechny ![]()
@Miluna3 at je to kde chce, nikdo z takove prkotiny nic delat nebude. Uf nesnasim hystericke matky.
Boze to jsou dneska matky…chapu ze matka chce aby bylo dite v jeslich v bezpeci a v poradku ale na par skrabancu jeste zadne dite neumrelo…i v jeslich pracuji jen lidi a uhlidat tolik deti je pro me obdivuhodne. matky by jsi mely uvedomit ze jejich deti nejsou z cukru a bohuzel k takovym blbostem dochazi. drzim pesti at vam to v jeslich dobre dopadne a vy matky se vzpamatujte!
Jé jako by by si mluvila o naší malé. Chodi do soukromé školičky ( jsou tam většinou děti 2-3,5 roku a je jich tam cca 4-8). Jednou se mi taky vrátila s kousancem na tváři. Vysvětlili mi to jak se to stalo, řekli že ta holčička co jí kousla to má v oblibě, a že ji teď budou víc hlídat.
Po druhé se zas vrátila se skrabancem na tváři. Zase jiná holčička, chtěla hračku co měla dcera. A ještě jednou měla pořezaný palec. To bylo z držáku na papir na WC. Nechali ho odstranit a dali jiný bez ostré hrany.,,Tety,, ve školičce mi vzdy vše vysvětlily a já popravdě to normálně přešla. Všechny 3,, bebíčka,, měla teda dcera hodně. Bylo mi ji lito. Ale i nám se matkám se stane, že se dítě zraní a to máme na starosti,,jen,, jedno.
@Miluna3 píše:
Je to v zahranici. Jinak bych to sem ani nepsala.
Ale tak deti jsou vsude stejne, ne? A rodice take, prudici se najdou v kazde zemi
Takove situace se proste stavaji. Muj syn, to mu bylo tedy uz 6, „prisel“ z druziny se zlomenou nohou, a přesto jsem nedala na vychovatelky dopustit ![]()
Dcera ve 3letech byla věcně samá modrina a skrabance ze školky. Řekla bych, ze maminka je hysterka, pokud to nebyl vážný úraz, děti si hrají a z ničeho nic se perou. Navíc bych ji řekla, ať synovi ostriha nehty, ten druhý skrabance může mít od nehtů.