Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dcera ve 3letech byla věcně samá modrina a skrabance ze školky. Řekla bych, ze maminka je hysterka, pokud to nebyl vážný úraz, děti si hrají a z ničeho nic se perou. Navíc bych ji řekla, ať synovi ostriha nehty, ten druhý skrabance může mít od nehtů.
A máte tam nějakou knihu úrazů, jako vedeme tady u nás? Zapsala bych to do ní a čekala, jestli se ukáže nějaká návštěva z vyšších míst, kterou maminka slibuje.
Jinak si už pro to udělala dost. Chápu, že s zahraničí to máš jiné, ale jsi v jesličkách, nejsi osobní chůva. Každopádně poučení i pro tebe, že už o slovních dohadech o hračku je potřeba okamžitě zakročit - to musím i já ve školce - dopadlo by to stejně ![]()
Maminka je hysterka. Davala jsem do jesli obe deti od roka. Nehoda se sem tam stala. Starsi dite kousalo ostatni, mladsi obcas prisel kousnuty.
vzdy jsme to s tetami probraly, v prvnim pripade hledaly reseni, jak dite kousani odnaucit. V zivote by me u techto drobnych sramu nenapadlo vyhrozovat socialkou.
Obyčejná hysterka
tak si ho má nechávat doma a nervat ho do jeslí když se kluk nemůže ani škrábnout.. stát se mu to může kdekoliv.
![]()
Knihu nevim ale musime sepsat zaznam. Chapu ze by se to stavat nemelo, ale urcitym vecem cl. nezabrani.
Problem u tehle dvou kloucku je ze oni jsou oba cizinci a nemluvi a ani nerozumi. Takze ta komunikace je horsi.
Kolegyne mi jeste ten den psala, ze maminka urcite kroky podnikla uz ten den a pristi tyden chce vec resit dal a kluka uz neprivede. Pritom na malem je videt ze se mu v jeslickach libi a je tam spokojenej.
Já občas malýho neuhlidam, aby nekousl mě a to jsme jeden na jednoho
. Nic sibz toho nedělej, to se prostě stává. Jsou bohužel mnohem horší případy, co se stávají ve školce ![]()
No, i takové matky jsou. Sepište hned v pondělí záznam o úrazu a počkejte, jak se to vyvine dál. Normální rodič pochopí, nenormální na sobě nenechá nit suchou a bude házet vinu na všechny kolem sebe. To, že jste 2 mrňouse neuhlídali před rvačkou se stane. Následné ošetření a informovanost rodiče - tam vám nemůžou nic vytknout.
@srpen89 píše:
Ale tak deti jsou vsude stejne, ne? A rodice take, prudici se najdou v kazde zemiTakove situace se proste stavaji. Muj syn, to mu bylo tedy uz 6, „prisel“ z druziny se zlomenou nohou, a přesto jsem nedala na vychovatelky dopustit
Já mám kámošku v Německu a co tam kolikrát řeší za číčoviny, to mi hlava nebere
z každýho prdu megaproblém. Tady mi ty matky přijdou víc normální.
@srpen89 píše:
Tak placene jesle jsou snad vsechny
Je ale rozdíl státní jesle, kde se plati za den 130 Kc i se stravou a soukromé jesle, kde za den vypálím petistovku bez jidla.
Ja k soukromym zařízením nemam duveru, uz proto, ze si je může zridit prakticky kdokoliv a zamestnavat tam lidi bez patřičného vzdělání a zkušeností s dětmi.
Nicméně, kdyby se to stalo ojediněle, vedu bych z toho nedelala. Cim mladsi děti, tim vic konfliktů mezi nimi.
Záznam o úraze? Nám tedy už větší čtyřletou neuhlídali, sletěla z prolejzačky na hlavu, roztrhla si čelo, zarazila šutr pod kůži. Zavolali nám, že máme přijet a odvézt si jí na chirurgii, že je to na šití. Tím to končilo. Slečna vyfasovala 3 stehy a kamínek na památku. Byla to sběrná školka přes prázdniny a pak jsme šli zase do jiné. Tak jsme se ani pořádně nedozvěděli, co se stalo. Už jsme to pak nijak neřešili. Dcera je šídlo, pořád by někam lezla, skákala, sedřela si celou ruku a uštípla zub i když byla se mnou.
@Jana206 píše:
Je ale rozdíl státní jesle, kde se plati za den 130 Kc i se stravou a soukromé jesle, kde za den vypálím petistovku bez jidla.
Ja k soukromym zařízením nemam duveru, uz proto, ze si je může zridit prakticky kdokoliv a zamestnavat tam lidi bez patřičného vzdělání a zkušeností s dětmi.
Nicméně, kdyby se to stalo ojediněle, vedu bych z toho nedelala. Cim mladsi děti, tim vic konfliktů mezi nimi.
To jo
Ale globálně jsou PLACENE vsechny. A pokud se ve státních nedostaneš do takzvane denni dochazky, tak to petikilo denne platis taky. Jinak co se tyce soukromych jesli, mam naprosto stejny nazor. Mela jsem možnost jedny navstivit a nedala bych tam dite, ani kdyby to bylo zadarmo!
Nevim Jak je to v CR ale tady si jesle opravdu nemuze zalozit kazdy. Moje kolegyne je puvodne ucitelka v materke skolce kde i nekolik let pracovala. Ja jsem si zde dodelavala skolu plus musim kazdy rok splnit urcity pocet hodin skoleni a kazde dva roky kurz prvni pomoci. Jinak pracuji Jako chuva v rodine a s detmi pracuju dobrych 16let. A za celou dobu se mi nic takoveho nestalo.
@Doe_Jane píše:
Já ti nevím no… jestli jsou to placené jesle tak se očekává že vás je tam víc a že se tohle stávat nebude, taky ho mohl škrábnout do oka že nebo nevím co ještě
ale myslím že se mamina uklidnínebo si to tady přečte a ještě ji to víc naštve
Podle mě je jedno, jestli je mš či jesle placené, děti jsou všude stejné ![]()
Akorát že v normální mš je jich na učitelku víc..Teda alespoň u nás
Mám podobnou zkušenost z druhé strany.
Dceru (když jí byly 3-4 roky) ošklivě poškrábal v obličeji jeden chlapeček..Problémový, dle učitelek.
Při příchodu do mš už na mě učitelka s provinilým obličejem čekala a náhodou tam přišel zrovna chlapečkův tatínek. Já jsem byla celkem v šoku, protože jehoo otec se na mě ani nepodíval a jen dokolečka tvrdil, že to není možné a blabla…
Situace se po čase opakovala u jiného dítěte a o tom mě učitelky informovaly, že to řeší s ředitelkou mš, že chlapečka budou muset vyloučit z mš, jelikož jeho otec nespolupracuje.
Takže si myslím, že ta maminka to přehnala, pokud teda neměla jindy s Vámi @Miluna3 problém a vše je prostě jen na komunikaci, jako prostě všude, podle mě ![]()
@Miluna3 píše:
Nevim Jak je to v CR ale tady si jesle opravdu nemuze zalozit kazdy. Moje kolegyne je puvodne ucitelka v materke skolce kde i nekolik let pracovala. Ja jsem si zde dodelavala skolu plus musim kazdy rok splnit urcity pocet hodin skoleni a kazde dva roky kurz prvni pomoci. Jinak pracuji Jako chuva v rodine a s detmi pracuju dobrych 16let. A za celou dobu se mi nic takoveho nestalo.
Nevim tedy jestli se neco zmenilo, ale pred 2 lety si mohl zalozit jesle kazdy. Byly registrovane a neregistrovane. Mozna se to za ty 2roky zmenilo. ![]()