Suché tonutí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
23.6.17 20:51

Suché tonutí

Dobrý večer všem :-)

Teď jsem několikrát četla o suchém tonutí a zajímalo by mě - za jak dlouhou dobu se ještě může projevit? Na internetu toho moc není. A vzhledem k probíhajícímu létu a já prvomatka - bojím se všeho :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
64835
23.6.17 21:01

Teď nedávno bylo ve zprávách, že na to dítě zemřelo po týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.17 21:05

TO je hrůza…a projeví se to nějak?

• Citovat
  • Upravit
64835
23.6.17 21:05

To nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.17 21:10

Takže když si děti ve vodě loknou, zakuckají se, tak se mám bát, aby se tohle nestalo?

• Citovat
  • Upravit
69235
23.6.17 21:11
@vokishka píše:
Teď nedávno bylo ve zprávách, že na to dítě zemřelo po týdnu.

tomu nevěřím, vždyť to popírá princip suchého tonutí. Suché tonutí je v podstatě laryngospasmus, křeč hrdla, díky tomu se uzavřou dýchací cesty, to ovšem za chvilku poleví, takže jako aby se za týden najednou stáhlo hrdlo do křeče, to je nějaká ptákovina.

Nemluvili o vdechnutí slané vody?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64835
23.6.17 21:11

Nevím, jen se o tom zmínili, zemřel tuším na otok, který uzavřel dýchací trubici. Mluvili o tom jako o suchém tonutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64835
23.6.17 21:13
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.6.17 21:19
@vokishka píše:
http://tn.nova.cz/…-lekari.html

no, suché tonutí je prostě křeč hrtanu, ten případ po tom týdnu je tedy dost nepravděpodobný, v mých očích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64835
23.6.17 21:20

@terinka4444 nevím, nerozumím tomu. Ale pokud se voda někam dostala, kam nepatří, a dělala celý týden neplechu až zemřel, tak to prostě zahrnuli pod to. Tak to chápu já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1617
23.6.17 21:21

Netrap se tím..hlídej dítko, nemůže se utopit později..to je nespíš jen rozdělení mokré tonutí x suché tonutí (při spasmu reflexním)- člověk nemá kyslík utopí se, nevdechne vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.6.17 21:30
@vokishka píše:
@terinka4444 nevím, nerozumím tomu. Ale pokud se voda někam dostala, kam nepatří, a dělala celý týden neplechu až zemřel, tak to prostě zahrnuli pod to. Tak to chápu já.

no, ale to se mi zdá právě nesmysl, protože u suchého tonutí dojde k vdechnutí vody, ale ta nedojde do plic a díky tomu dojde ke křeči a tím zavření cesty kyslíku a člověk jde do bezvědomí, protože se nedokáže nadechnout, ještě to povětšinou povolí, než dojde k udušení. Ale že by týden zvracel, bylo mu špatně a pak zemřel a onu řekli suché tonutí, to mi prostě přijde jako kachna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
28.7.17 14:12

Blbost. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.18 21:12

Vdechnutí nosem

Ahoj. Myslíte, že se to může stát i z tak malého množství? Tříleté dítě pilo z hrnku čaj s medem a loknul si asi nosem a pusou. Jen se zakuckal

• Citovat
  • Upravit
312
11.6.18 21:21

Neboj. Je to hoooodne vzacne. Kdyby to bylo z kazde blbosti, tak by se umiralo jak na bezicim pase. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák