Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky,
Chtěla jsem se zeptat, mám 3 měsíčního chlapečka, včera jsme měli očkování- Hexavac.
Dnes má průjem (2*) , žlutou vodnatou stolici, jelikož je usměvavý a bez teploty, tak nechci plašit.
Zrovna dnes jsme na:,–(ili Nutriton proti zvracení, ale to asi nemá vliv.
Děkuji za odpovědi.
Zdravíčko + Matýsek 3m
Neboj, to určitě nebude nic hrozného. Různé střevní potíže (vč. průjmu) se můžou vyskytnou i po hexavakcíně. Jestli to bylo jen 2× a nemá horečku (to by u hexavakcíny mít neměl), tak dehydratace určitě nehrozí. Jen to sleduj, ráno uvidíš, ale myslím si, že to bude dobré.
Jendys
Ahoj,
ještě vydrž, očkování je prevít, naše malá měla reakce až týden a tři dny horečku (i u hexavak.). Záleží na mimi, to vaše to asi hůř snáší, upozornila bych na to ale Mudr. - může pak mít ty šetrnější vakcíny zdarma. Pokud ovšem nemáte Mudr. jako my, že řekne, že jsme malou nechali naočkovat nachlazenou a proto ty následky ![]()
Ahojky Zdravičko,
každé mimčo reaguje na očkování svým způsobem. Buď ráda, že u vás se to obešlo jen s průjmem. Tělíčko prostě bojuje se šesti protilátkami najednou!
My měly pouze Tetravac a 2× k tomu navíc žloutenku a při druhém a třetím přeočkování, jsme měly 1,5dne zvýšenou teplotu (skoro 39°C!) spojenou s plačtivostí, citlivostí zadečku v místě vpichu,…
Držíme palčeky, ať už jste zítra bez průjmu!
Jarka a Domi (7,5měs.)
ahojky zdravíčko.o)))
Nutriton proti zvracení jsem dávala taky a střevní problémy u Michala nezpůsoboval. Bohužel po něm zvracel stejně jako bez něj - takže jsem mu ho dávala jen pár dní.
Průjem - měl taky minulej tejden - jen slabej - asi ode mě trošku chytl tu střevní virozu co jsem měla. pokud to není furt a bylo to jen 2× tak je to v pohodě - Michalovi se to během dvou dnů spravilo. Jinak dr. mi řekla kdyby průjem trval tak dát Santax(na průjem pro prcky) a případně rehydratační roztok Kulíšek - ale fakt to nebylo třeba. Michal kadí už od narození tak minimálně 3× denně - někdy i 5×…
Ten „průjem“ se projevoval jen vodnatější stoličkou - ale stejně tak častou jak normálně, tak jsem si z toho nic nedělala.
Takže myslím že to nic nebude. Ale když si nejsi jistá tak zvkus zavolat své dr..
S tou reakcí na hexavakcínu ti neporadím… My ji měli taky a způsobila jen větší spavost a asi hodinovou rozmrzelost 5 hodin po aplikaci…
Tak ať je vám brzo dobře
Markéta a Michal dnes už 16 týdnů
Ahojky,
my taky měli Infanrix hexa -malý teda neměl průjem,ale každopádně srajdil ten den více.
Jinak nevím jestli kojíš,ale u kojených dětí je vodnatější stolice -sem,tam-normální.Byla jsem poučena PA,že dokonce opravdu může být s příměsí hlenu a dokonce dozelena(zelený hlen mě jednou taky vyděsil-malý měl rýmku,byly to snoplíky
)
Jen by neměla plena moc kysele zapáchat.
Pokud by to přetrvávalo i dnes a ty měla pochbnosti,sbal pokakanou plenu a šupajdi k dr.na radu.
Gabka a 4m.Štěpula
Ahojky,
Všem moc děkuji za odpovědi, hlásím ranní stolici jako míchaná vajíčka, takže jsme opět ve formě. ![]()
Stejně ten internet je bomba, kvalitním hovínkům zdar ![]()
Zdravíčko + Matýsek
Moje dcera měla průjem výhradně po Nutritonu…bacha na něj
obsahuje vlákninu, takže možná to s tím očkováním nemá až tak společného.
Lenka
Ahojky Lenko,
Jsme stejný případ, máme to také po Nutritonu, tak budeme přecházet na nemléčnou rýžovou kaši, prý to funguje.
Díky
Zdravíčko + Mates von blitkin ![]()