Asistent pro dítě v MŠ

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
64931
10.4.17 13:30

@Etcetera78 někde to tak bývá, prostě se dohodnou. U nás ve škole to tak taky funguje, pokud se jedná o pár hodin v jeden den, tak dítě zůstane doma, odejde dřív, přijde později.. podle situace. Když je to déle, škola se snaží sehnat někoho např. z družiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
10.4.17 13:44
@Etcetera78 píše:
@flasditka dcera chodila do školky normálně, i když asistentka zrovna nebyla. První rok chodila jen dopoledne, další rok už jsme se domluvili, že mohla zůstávat celý den, i když asistentka fungovala jen dopolko.
Asi i zálaží, o jak závažný hendikep se jedná - pokud je dítě na asistentovi zcela závislé, tak chápu, že za jeho nepřítomnosti si učitelky neví rady. Ale každá situace se dá řešit. Přece ti nemůžou nařizovat, že zítra si musíš dceru nechat doma, protože asistent jde k zubaři :nevim:

No prave ze nařídí ze ten den do školky nesmí ptz jde zrovna k lékaři. A bylo mi řečeno ze bez ni tam byt nesmí. Ma vývojovou disfazi, opožděný vývoj a „adhd“ ale dle mě ho nemá spis je to pohodlnost ucitelek, ne zeptat se mi zda bych si ji mohla nechat doma berou to jako automatiku a uz bez ni byla kolikrát ve školce a v pohodě. Nevim kam se mam obrátit aby tohle na mě nezkpuseli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
10.4.17 13:48

@flasditka Obrátila bych se na zřizovatele. Jsem přesvědčena, že na tohle právo nemají. Je to asistent pedagoga, ne dítěte. Syn normálně do školky chodí asistentka neasistentka, třeba o prázdninách tam není vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
10.4.17 13:53
@AliTad píše:
@flasditka Obrátila bych se na zřizovatele. Jsem přesvědčena, že na tohle právo nemají. Je to asistent pedagoga, ne dítěte. Syn normálně do školky chodí asistentka neasistentka, třeba o prázdninách tam není vůbec.

Takže chcete rict ze se mam zkusit obrátit na obec a zeptat se? Mě přijde prave divné ze mě automaticky oznámí ze tam nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
10.4.17 13:54

@flasditka Určitě bych to udělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
10.4.17 18:56

Špatně jsem přečetla a napsala nesmysl, proto mažu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
11.4.17 18:59

@flasditka Pobyt integrovaného dítěte není vázán na to, kdy asistent ve školce (škole) je a kdy ne. Např. ve škole bývá asistent často přidělen na 20 hod. týdně, zbytek vyučovacích hodin a odpoledne v družině je dítě bez asistenta. Na druhou stranu by měl být rodič soudný, zda je dítě schopné bez asistenta v kolektivu fungovat.
Nejsem si jistá, jestli nějakými stížnostmi něčeho dosáhneš. Ano, možná ti dají zapravdu, školce bude oznámeno, že dítě může chodit bez i asistenta. Ale učitelky se to, že jsi si stěžovala samozřejmě dozví a je možné, že ti to pak budou dávat najevo.
Pokoušela bych se s nimi dohodnout po dobrém a jak říkám, základ všeho je, zda a jak (i vzhledem k bezpečnosti a celkové pohodě ostatních dětí) je dítě schopné bez asistenta pobyt v kolektivu zvládat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2151
31.5.17 16:15

Dobry den, mela bych dotaz. u nas ve skolce mame pedagogickou asistentku pro jednoho hosika, ktery je trosku pomalejsi.Muj dotaz je, jestli muze asistentka hlidat a vyucovat zbytek deti, kdyz nema patricnou na to skolu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64931
31.5.17 16:17

@migmina pokud je přijata jako asistentka pedagoga, bere se, že má patřičnou kvalifikaci. Takže klidně může hlídat další děti a učitelka se může věnovat tomu jednomu dítěti. V praxi se asistenti běžně používají na hlídání i jiných dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
31.5.17 20:31
@migmina píše:
Dobry den, mela bych dotaz. u nas ve skolce mame pedagogickou asistentku pro jednoho hosika, ktery je trosku pomalejsi.Muj dotaz je, jestli muze asistentka hlidat a vyucovat zbytek deti, kdyz nema patricnou na to skolu?

Asistent pedagoga je PEDAGOGICKÝ pracovník. Učitel se může věnovat integrovanému dítěti a AP pracovat s ostatními dětmi. Dost častým řešením nepřítomnosti učitele (nemoc, OČR) je, že ve třídě vyučuje AP sám. Oficiálně je to tak, že AP by bez přítomnosti učitele běžně pracovat neměl, ale ve výjimečných případech se to smí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2151
31.5.17 20:54

Jen mi neni furt jasny, ze dana slecna u nas ve skolce nema zadne zamereni spojenou se skolou byt pedagogickou a uci a hlida zbytek deti.nema zadne kvalifikace apod. a to tam je odpoledne s detma treba 2 krat v tydnu sama. v praxi bych si ve skolce bez pedagogicke skoly jinde neskrtla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64931
31.5.17 20:58

@migmina jak to víte, jakou má školu? Na asistenta je kurz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2151
31.5.17 21:04

Na asistenta mozna kurz, ale aby hlidala vsechny deti ve skolce? ja kdybych chtela takovou praci delat tak musim mit stredni pedagogickou skolu jako jini, ale jenom kurz je prece blbost ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64931
31.5.17 21:07

@migmina prostě to tak je, asistent pedagoga má odpovídající vzdělání na svoji práci a k ní patří i práce s ostatníma dětma. Nemělo by to být tak, že neustále je sám, ale hodně škol a školek toho využívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2151
31.5.17 21:12

Tim padem lituji lidi, kteri si skolu,,vydrou,, 4.roky a vlastne ve finale staci obycejny kurz. jinak dekuji za odpoved :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí