Asistent pro dítě v MŠ

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
dagmarkaa
1.5.19 19:08
@Klara178 píše:
@Monchichik
Presne tak. Ja jsem rada, ze ho syn ma, pomaha mu to. Rozhodně je pro me důležitější dite, nez to, aby to náhodou nejak blbe nevypadalo…

Také jsem ráda, že malý dostal asistentku pedagoga, hodně se posouvá dopředu. Nedovedu si představit, že by se dvě učitelky s dalšíma 27 dětma ve třídě malému věnovaly o něco více než ostatním. Ze začátku mě mrzelo, že si maminky mezi sebou v šatně šuškaly, proč má malý vlastně asistentku když vypadá normálně. Má vývojovou dysfázii a také nemluví.

• Citovat
  • Upravit
1421
1.5.19 19:16
@Anonymní píše:
Já jsem proti tomu takže ikdyby jsem měla na to kurz, nebo lépe řešeno když už tam si udělám radši kurz na to aby děti kteří jsou na vozíku nebo se nekazaji postarat sami o sebe, ne že neumí mluvit! :pankac: :pankac: :pankac: :pankac:

No a kolik mu je let a co ma presne za problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5299
9.6.21 15:11

Dobrý den, ráda bych znovu otevřela toto téma, má někdo prosím aktuální zkušenosti s asistentem pedagoga ve školce? Trochu se v tom plácám a každý mi říká něco jiného, tak bych potřebovala přesné a jasné informace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.21 15:45

@JituleF Bohuzel si myslim ze tu presne info nenajdes, mozna kdyz napises mesto odkud jsi. Obrat se spise na Vasi PPP/SPC. S nami nase skolka taky nekomunikovala, mela jsem tu vic diskusi, a ac mi nektere holciny mely snahu poradit, ve finale mi rady nebyly az tak uzitecne, protoze asi co kraj, to jina uprava… ac by to takto nemelo byt :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5299
9.6.21 16:56
@Anonymní píše:
@JituleF Bohuzel si myslim ze tu presne info nenajdes, mozna kdyz napises mesto odkud jsi. Obrat se spise na Vasi PPP/SPC. S nami nase skolka taky nekomunikovala, mela jsem tu vic diskusi, a ac mi nektere holciny mely snahu poradit, ve finale mi rady nebyly az tak uzitecne, protoze asi co kraj, to jina uprava… ac by to takto nemelo byt :nevim:

Toho jsem se obávala. Bohužel právě PPP a SPC říká každé něco jiného a já stále nevím, jestli mi asistenta k dceři napíšou či ne. Školka s námi komunikuje a jsou vstřícní, i asistenta máme domluveného, jen to dořešit papírově. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64924
9.6.21 16:58
@JituleF píše:
Toho jsem se obávala. Bohužel právě PPP a SPC říká každé něco jiného a já stále nevím, jestli mi asistenta k dceři napíšou či ne. Školka s námi komunikuje a jsou vstřícní, i asistenta máme domluveného, jen to dořešit papírově. :think:

Tomu nerozumím, vy jste nebyli na vyšetření v poradně? Oni vydají zprávu a buď tam asistenta napíšou nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5299
9.6.21 17:53

@vokishka Do poradny jsme přes školku poslali lékařské zprávy a asistenta zamítli, že patří do speciální školky. Do SPC máme termín na konec srpna a bojím se, aby nás potom nezamitli i tam a já budu nahraná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64924
9.6.21 17:57
@JituleF píše:
@vokishka Do poradny jsme přes školku poslali lékařské zprávy a asistenta zamítli, že patří do speciální školky. Do SPC máme termín na konec srpna a bojím se, aby nás potom nezamitli i tam a já budu nahraná.

no ale nikdo ti tu nemůže dát přesné a jasné informace, jak chceš. Poradny a centra si rozhodují podle svého, i u stejných diagnoz může být výsledek pokaždé jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5299
9.6.21 18:06

@vokishka Takže zase stejné, jako u příspěvku na péči či průkazu ZTP, kde záleží jen na tom, na koho člověk narazí :-( Bez jasných pravidel a logiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64924
9.6.21 18:08
@JituleF píše:
@vokishka Takže zase stejné, jako u příspěvku na péči či průkazu ZTP, kde záleží jen na tom, na koho člověk narazí :-( Bez jasných pravidel a logiky.

je to tak. Taky záleží na tom, jaké zrovna mají pokyny. Teď jsem slyšela, že mají pokyn šetřit na asistentech, ale nám zatím prodloužili asistenty všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22328
9.6.21 18:27
@JituleF píše:

Ahoj, syn ma AP ve skolce. Nevim, co konkretne chces vedet. Jestli ma dite prispevek na peci a ZTP, tak je otazka, jestli patri do bezne MS, ale nepises nic konkretniho, takze tezko soudit. My dostali doporuceni na AP od klinicke psycholozky a s tim se zasla do PPP a asistentku napsali, ani syna nevideli. To az ted pri prodlouzeni ho chteli videt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí