Asistent pro dítě v MŠ

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
21.1.19 10:21
@Anonymní píše:
Ano, mela jsem zatelefonovat, ze jsme na ceste, kdyz jsem uplne zapomnela, ze ten vylet je, to je logika, damy. :potlesk: Ano, je moje chyba, ze jsem zapomnela, ale na to se neptam, dekuji. :kytka:
Zatelefonovat mohli take oni, kdyz se neco deje, vola se hned, kdyz se stane toto (ano, vsichni jsme neomylni, ze… :roll: ), tak nevola nikdo.

Jo takže budou volat pokaždé, když dítě nepřijde do školky? :mrgreen: To snad nemyslíš vážně. Takovou povinnost žádná školka nemá.

• Citovat
  • Upravit
6116
21.1.19 10:23
@Anonymní píše:
Ano, mela jsem zatelefonovat, ze jsme na ceste, kdyz jsem uplne zapomnela, ze ten vylet je, to je logika, damy. :potlesk: Ano, je moje chyba, ze jsem zapomnela, ale na to se neptam, dekuji. :kytka:
Zatelefonovat mohli take oni, kdyz se neco deje, vola se hned, kdyz se stane toto (ano, vsichni jsme neomylni, ze… :roll: ), tak nevola nikdo.

Proč by měli telefonovat oni? Ty si opravdu myslíš, že ve školce mají na starosti pouze tvého syna? Ty jsi jeho matka, ty máš hlídat, kdy kam jedou se školkou. Asistent pedagoga může mít na starost pouze tvého syna, ale v jeho nepřítomnosti může asistovat jakémukoliv jinému dítěti ve školce. Chybovat jr lidské, ale ty za svou chybu chceš stíhat asistenta
Zlobit se přitom můžeš jenom sama na sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
21.1.19 10:27
@Janee19 píše:
viděla jsi jeho pracovní smlouvu?dnes osobní asistenti skoro nejsou, obvykle funguje asistent pedagoga pro několik dětí, ekonomicky by bylo neúnosné mít osobního. Leda že bys na něj sama sehnala peníze přes nějaký grant, nadaci, to si ještě dokážu představit.

Osobních asistentů jsou mraky (i když pořád mnohem méně, než je třeba), akorát asistují ve školách jen velmi málo. A ekonomické důvody jsou jen jeden z faktorů, proč tomu tak je (přestože je to škoda, dítě znají zpravidla lépe než asistent pedagoga).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.19 10:36

Holky, kdyz se v tom tak vyznate, jeste se zeptam. Je take v poradku, ze si syna musim brat po obede, kdyz ma asistenta prideleneho na ty 4h denne? Dekuji.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.1.19 11:01
@Anonymní píše:
Holky, kdyz se v tom tak vyznate, jeste se zeptam. Je take v poradku, ze si syna musim brat po obede, kdyz ma asistenta prideleneho na ty 4h denne? Dekuji.

A s čím je problém? 4h denně je od 8 do 12h. To snad vychází, ne? Nebo snad vodíš dítě do školky později?

• Citovat
  • Upravit
2550
21.1.19 11:11

Tak nejspíše se jedná o asistenta pedagoga. To znamená, že ho platí stát a je přiřazen do třídy, kde je dítě se specifickými vzdělávacími potřebami. To znamená, že není k dispozici jen a pouze tvému synovi, ale třídě.
Pokud jsi zapomněla na výlet, tak asistent automaticky jsem se třídou. Něco jiného by bylo, kdyby syn na výlet jet neměl, to by měl asistent zůstat s ním ve školce. Ale nikdo nevěděl, jestli dorazíte něco ne.
Edit. A že je přidělen na základě vyšetření v PPP je v pořádku, ale je to asistent PEDAGOGA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.19 11:36

Dobre, dekuji. Vy tu vsichni tedy argumentujete, ze asistent je “pro vsechny/pro vice deti”. A proc si tedy syna musim brat po obede a je mi argumentovano, ze se mu asistent nemuze venovat? :think: Jak to tedy je? Proc tedy syn musi byt jen na dopoledne? Vysvetlete mi to prosim, dekuji.

• Citovat
  • Upravit
53190
21.1.19 11:49
@Anonymní píše:
Dobre, dekuji. Vy tu vsichni tedy argumentujete, ze asistent je “pro vsechny/pro vice deti”. A proc si tedy syna musim brat po obede a je mi argumentovano, ze se mu asistent nemuze venovat? :think: Jak to tedy je? Proc tedy syn musi byt jen na dopoledne? Vysvetlete mi to prosim, dekuji.

No já to chápu tak, že pokud tvůj syn ve školce nefunguje bez asistenta, tak tam taky bez něj být nemůže :nevim: A jelikož asistent má zřejmě odpoledne jinou práci, musíš si syna brát po obědě domů. Tuším ale, že to také záleží na dohodě se školkou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
21.1.19 11:58
@Anonymní píše:

Pravděpodobně byl schválen jen na ty 4 hodiny. A taky to souvisí i s tím jestli bereš na syna třeba i příspěvek na péči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2815
21.1.19 12:12
@SlečnaDahlia píše:
Osobních asistentů jsou mraky (i když pořád mnohem méně, než je třeba), akorát asistují ve školách jen velmi málo. A ekonomické důvody jsou jen jeden z faktorů, proč tomu tak je (přestože je to škoda, dítě znají zpravidla lépe než asistent pedagoga).

tak bylo to myšleno že jich není mraky ve školách, viz ty ekonomické důvody. Nepochybně osobní asistent rozumí dítěti více než personál starající se o 25 dětí, ale kromě ekonomické stránky mi to přijde i často zneužívané, některé děti by neměly mít vůbec papíry a asistenty, ale to už je jiná diskuze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
21.1.19 12:38
@Anonymní píše:

Na tohle nemají právo, ale často se to děje. Pokud je tvůj syn přijat do školky na celodenní docházku, tak tě namohou nutit, abys ho vyzvedávala po obědě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
21.1.19 13:04
@Anonymní píše:
@Anonymní píše:

To jsou dvě různé věci. Pokud máš zaplacenou celodenní docházku, nemůžou tě nutit brát si syna dříve. Ale nemůžeš očekávat, že se mu bude asistent věnovat nad ty čtyři hodiny (ty mu z PPP přiznali a a za ty ho někdo - stát - platí, potom ho platí už za práci u jiného dítěte, kterou musí vykazovat). Pokud syn asistenta nezbytně nutně z tvého pohledu potřebuje tak, že bez něj ve školce nemůže fungovat, nezbývá, než si sehnat na zbývající dobu osobního asistenta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
21.1.19 14:45
@Anonymní píše:

Kopes kolem sebe,ale chybu jsi udělala ty. Nechápu,proč by měl asistent pedagoga zůstávat ve školce,kvůli tomu,že mu nedorazí dítě. To měl jako čekat,jestli se neobjeví ? :think: To je přece nesmysl. To myslíš,když tvůj syn bude 14 dní nemocný,tak ten asistent dostane neplacené volno a bude doma a zadarmo ? Nebo jak si to představuješ ? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
21.1.19 14:55
@Anonymní píše:

To fakt záleží, co má ve smlouvě. Ale téměř jistě je to asistent pedagoga. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64931
21.1.19 16:57
@Bábrdl píše:
To fakt záleží, co má ve smlouvě. Ale téměř jistě je to asistent pedagoga. :think:

musí to být asistent pedagoga, osobní asistenty si totiž platí rodiče, případně si je shánějí přes nadace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí