Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@migmina je rozdíl někdy hlídat děti a cíleně s nimi pracovat, hlavní výchovná práce je dopoledne. Učitelky vymýšlejí program, s dětmi pracují, dělají i papírovou práci. Navíc na ten kurz je třeba mít maturitu a jde o výuku speciální pedagogiky.
Ahoj holky, prosim o radu a anonym z duvodu info o synovi. ![]()
Muj dotaz: Syn mel jet se skolkou na vylet. Obvykle ho odvadi manzel, pokud by to tak bylo, vylet by stihl, ale je pracovne mimo a ja na to zapomnela jak na smrt a prisli jsme pozde. Syn ma ve skolce asistenta a asistent odjel na vylet. Kdyz jsem syna privedla a omluvila se, kdyz jsem zjistila, ze jsem zapomnela na vylet a pani ucitelka mi rika, ze je tam sama, ze asistentka (pridelena pro syna) odjela na vylet a ze mi mozna zavola, kdyby byly problemy, at si pro nej prijdu.
Jak byste to resily (pokud byste to resily)? Neresila jsem hned, abych to resila v klidu bez emoci. Ano, zapomnela jsem na to, to je moje chyba, ale ma pravo asistentka jet bez syna, kdyz ma byt ve skolce pro nej (tak mi to vzdy podava skolka)? Diky za nazory!
Je to tvoje chyba. Asistent může pomáhat i jiným dětem. Nebo si myslíš, že když to tvoje bude třeba nemocné, tak asistent nebude chodit do práce?
@Anonymní píše:
Je to tvoje chyba. Asistent může pomáhat i jiným dětem. Nebo si myslíš, že když to tvoje bude třeba nemocné, tak asistent nebude chodit do práce?
To si samozrejme nemyslim, ze nebude chodit do prace. Takze dle tebe je v pravu skolka a asistent nemel zustat ve skolce, kdyz syn nebyl omluven?
@Anonymní píše:
To si samozrejme nemyslim, ze nebude chodit do prace. Takze dle tebe je v pravu skolka a asistent nemel zustat ve skolce, kdyz syn nebyl omluven?
no otázka je jestli je to asistent ve školce tedy pro všechny, a nebo jestli jsi si ho vyřídila ty sama a tudíž jen pro tvoje dítě, nevím přesně ty rozdíly ale někde se to tu už řešilo ![]()
@ka2ka píše:
no otázka je jestli je to asistent ve školce tedy pro všechny, a nebo jestli jsi si ho vyřídila ty sama a tudíž jen pro tvoje dítě, nevím přesně ty rozdíly ale někde se to tu už řešilo
Je to asistent pro meho syna na zaklade vysetreni v PPP, neni pro vsechny.
pokud je to osobní asistent, je pouze pro tvého syna. Pravděpodobněji je to asistent pedagoga a je tedy k ruce pro všechny, když je něco potřeba, obzvlášť pak pro děti jako je tvůj syn
@Anonymní píše:
Ahoj holky, prosim o radu a anonym z duvodu info o synovi.Muj dotaz: Syn mel jet se skolkou na vylet. Obvykle ho odvadi manzel, pokud by to tak bylo, vylet by stihl, ale je pracovne mimo a ja na to zapomnela jak na smrt a prisli jsme pozde. Syn ma ve skolce asistenta a asistent odjel na vylet. Kdyz jsem syna privedla a omluvila se, kdyz jsem zjistila, ze jsem zapomnela na vylet a pani ucitelka mi rika, ze je tam sama, ze asistentka (pridelena pro syna) odjela na vylet a ze mi mozna zavola, kdyby byly problemy, at si pro nej prijdu.
Jak byste to resily (pokud byste to resily)? Neresila jsem hned, abych to resila v klidu bez emoci. Ano, zapomnela jsem na to, to je moje chyba, ale ma pravo asistentka jet bez syna, kdyz ma byt ve skolce pro nej (tak mi to vzdy podava skolka)? Diky za nazory!
Pokud to není osobní asistentka tvého syna, ale asistentka pedagoga, tak ano, má na to právo. Je to pro ni taky práce, musí vykazovat hodiny. Co měla dělat? Čekat ve školce, jestli tvůj syn dorazí nebo ne, a kdyby nedorazil, tak jít domů a přijít o hodiny, které by musela napracovávat ve svém volném čase? Nadávat můžeš jenom sama sobě. Máš snad mobil, mohla jsi zavolat, že jste na cestě, a s asistentkou se domluvit.
@Anonymní píše:
Přišli jste pozdě, tudíž počítali, že nedorazíte. Měla jsi aspoň zatelefonovat. A učitelka byla určitě ráda za další dospělou osobu na hlídání. Proč by měl asistent zůstat ve školce, když tam nebyly děti?
@Janee19 píše:
pokud je to osobní asistent, je pouze pro tvého syna. Pravděpodobněji je to asistent pedagoga a je tedy k ruce pro všechny, když je něco potřeba, obzvlášť pak pro děti jako je tvůj syn
Ne, na 4h denne je pridelena na zaklade vysetreni PPP pro meho syna.
@Anonymní píše:
Je to asistent pro meho syna na zaklade vysetreni v PPP, neni pro vsechny.
Jenže Tvůj syn tam nebyl a pokud je to asistent pedagoga, je naprosto v pořádku, že šel asistovat jinému dítěti. Jiná věc by byla, pokud by to byl osobní asistent tvého syna, který mu dochází do MŠ asistovat přes nějakou sociální službu, to by jinému dítěti asistovat neměl.
@Anonymní píše:
viděla jsi jeho pracovní smlouvu? dnes osobní asistenti skoro nejsou, obvykle funguje asistent pedagoga pro několik dětí, ekonomicky by bylo neúnosné mít osobního. Leda že bys na něj sama sehnala peníze přes nějaký grant, nadaci, to si ještě dokážu představit.
Ano, mela jsem zatelefonovat, ze jsme na ceste, kdyz jsem uplne zapomnela, ze ten vylet je, to je logika, damy.
Ano, je moje chyba, ze jsem zapomnela, ale na to se neptam, dekuji. ![]()
Zatelefonovat mohli take oni, kdyz se neco deje, vola se hned, kdyz se stane toto (ano, vsichni jsme neomylni, ze…
), tak nevola nikdo.
@Anonymní píše:
Neodpovídáš na základní otázku: je to osobní asistent, nebo je to asistent pedagoga?
I když je přidělený na 4 hodiny denně tvému synovi, neznamená to, že jeho práce je jenom tvůj syn. Nejspíš je to asistent pedagoga, má práci na úvazek a nějakým způsobem musí splnit hodiny. Tvůj syn na výlet nepřijel, ty jsi do školky vědět nedala, že se zpozdíte a dorazíte místo na výlet do školky, asistent pedagoga má naprostý nárok splnit si hodiny asistencí u jiného dítěte ve třídě. Opakuji - že byl přidělen tvému synovi neznamená, že jeho prací je pouze tvůj syn.
@SlečnaDahlia píše:
Neodpovídáš na základní otázku: je to osobní asistent, nebo je to asistent pedagoga?I když je přidělený na 4 hodiny denně tvému synovi, neznamená to, že jeho práce je jenom tvůj syn. Nejspíš je to asistent pedagoga, má práci na úvazek a nějakým způsobem musí splnit hodiny. Tvůj syn na výlet nepřijel, ty jsi do školky vědět nedala, že se zpozdíte a dorazíte místo na výlet do školky, asistent pedagoga má naprostý nárok splnit si hodiny asistencí u jiného dítěte ve třídě. Opakuji - že byl přidělen tvému synovi neznamená, že jeho prací je pouze tvůj syn.
Dekuji za konstruktivni prispevek. Nevim, jaka je smlouva asistenta. Takze nejspis neni co k reseni, ok. ![]()