Konglutinace předkožky u 3letého

83
13.1.14 01:03

Konglutinace předkožky u 3letého

Maminky kluků, chtěla bych se zeptat jestli některá z vás byla kvůli konglutinace předkožky na zákroku. Dětská nás poslala na zákrok ale já vůbec nevím co od toho mám čekat a jak to probíhá, bojím se aby to malému nezpůsobilo nějaké psychické trauma ohledně čurání. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23847
13.1.14 01:12

Konglutinace je, že má předkožku slepenou - zákroku se asi říká jinak :nevim: Zúženou ji patrně nemá, to by psali, že jde o fimózu. No prostě má jít na stržení. Nám tím mudr taky vyhrožoval, já takový zákrok odmítla - dochází k mechanickému poranění předkožky, srůsty a následné komplikace - nic pěkného.
Pokud nemá syn záněty nebo problémy s čůráním a jediný problém je, že mu nejde přetáhnout předkožka, tak bych nešla a počkala, rozhodně se to vyplatí.
Synovi se předkožka uvolnila sama téměř ve 4 letech, jinému může i později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
13.1.14 01:17

Taky bych nesla!
Nasi nastesti nemaji problem, ale od svagrove ji oba kluci nemeli uvolnenou a starsimu se uvolnila asi v peti letech, mladsi ctyrlety ji ma zatim porad slepenou, tak cekaji.. Ale problemy s tim nemaji zadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
13.1.14 07:40

Také bych nešla, je to šílené. Mechanicky mu předkožku uvolní, bolí to jistě jako čert, problémy s močením můžeš čekat na 100%, protože ho to bude pálit. Předkožka se uvolní sama, někomu v roce, někomu v pěti letech, někomu v deseti. Ve třech letech jít na strhnutí, ach jo, proč? Pokud nemá záněty, nešla bych na to ani omylem. Braň svoje dítě a nenech mu dělat tento zbytečný a bolestivý zákrok. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
13.1.14 07:45

Ježiš neděste ji, nic tak hrozivého to není. Předkožku nestrhnou, ale takovým kulatým nástrojem objedou mezi kůžičkou a hlavou penisu. Samo že to bolí, takže to to dělají z 90ti procent v celkové anestezii, ale je to ambulantní zákrok, takže po operaci se jde domů. Pak se to musí každý den mazat a přetahovat, ale bolestivé to měl syn asi jen dva dny, pak už to bylo dobré, přetahoval a myl si to sám. Dělali mu to ve 3,5 letech, protože ho to často svědilo, tak se tam drbal, čímž ho to svědilo ještě víc a to jsme hygienu samo nezanedbávali. Měl to přirostlé hodně. Jemu to ale spojili s operací pupeční kýly takže jsme tam jednu noc přespali. Rozhodně z toho trauma nemá. A od té doby má pokoj. Nic nesvědí, neštípe, jde snadno umýt. Je mu devět ani si to nepamatuje. Schválně mrkni je tady na to téma spousta diskuzí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
13.1.14 08:43

Pokud netrpí na záněty, tak v žádném případě. Náš malej má taky problémy, neřešíme, dokud nejsou záněty. jen jsme mazali mastičkou, protože to měl úplně slepené. Te´d budem čekat, až se to upraví samo. šla bych jen v případě, že by se mu dělal zánět, jinak ne. Přečti si o tom, po zákroku je často zjizvení, opětovné slepování, ne, když nejsou problémy, nedostal by tam moje dítě nikdo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
13.1.14 08:43
@Mysanda píše:
Ježiš neděste ji, nic tak hrozivého to není. Předkožku nestrhnou, ale takovým kulatým nástrojem objedou mezi kůžičkou a hlavou penisu. Samo že to bolí, takže to to dělají z 90ti procent v celkové anestezii, ale je to ambulantní zákrok, takže po operaci se jde domů. Pak se to musí každý den mazat a přetahovat, ale bolestivé to měl syn asi jen dva dny, pak už to bylo dobré, přetahoval a myl si to sám. Dělali mu to ve 3,5 letech, protože ho to často svědilo, tak se tam drbal, čímž ho to svědilo ještě víc a to jsme hygienu samo nezanedbávali. Měl to přirostlé hodně. Jemu to ale spojili s operací pupeční kýly takže jsme tam jednu noc přespali. Rozhodně z toho trauma nemá. A od té doby má pokoj. Nic nesvědí, neštípe, jde snadno umýt. Je mu devět ani si to nepamatuje. Schválně mrkni je tady na to téma spousta diskuzí.

Jo, spousta diskuzí, taky velká spousta problémů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jax
48
13.1.14 08:46

Ahoj já nebudu děsit, ale napíši vlastní zkušenost, za kterou bych se dnes nechala vystřelit na měsíc :,(. Taky jsem byla se synem na prohlídce, ale asi až v 5letech. Předkožku měl stále přilepenou, ale byl naprosto bez potíží a doktorka mi samozřejmě tvrdila, že se to musí uvolnit, jinak by mě problémy apod. řeči, které mě totálně rozhodili, že jsem souhlasila.
Chyba, kterou už bych nikdy nedovolila. Žádný nástroj nepoužívala, ale normálně ho dvě držely za ruce a nohy a doktorka ručně ano strhávala předkožku. Pak s problémy čural, protože ho to pálilo, takže do heřmánku a ve finále si na předkožku stejně nenechal sáhnout. Když jsem viděla tu krev, neměla jsem ani odvahu.Pak začal balonkovat a jeli jsme do Brna, tam nám doktor řekl, že nechápe přístup doktorky. Že neví proč by mu měla jít předkožka přetahovat v 5 letech, k čemu to potřebuje, když nemá problémy. Jen se mu udělali jizvičky.
Dnes je mu 9 a má ji volnou, jen má blok a strach přetahovat.
Takže za mě já bych už znovu nešla, pokud netrpí na záněty a má ji jen přilepenou, klidně se může odlepit až v pubertě vlivem hormonů. :) Držím pěsti, ať se rozhodnete jakkoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
13.1.14 09:11
@araw píše:
Jo, spousta diskuzí, taky velká spousta problémů

Píšu ze své vlastní zkušenosti a my opravdu komplikace neměli žádné. Nevíme, jaké má zakladatelčin syn potíže. Podstoupit tenhle dle mé zkušenosti vcelku banální zákrok je lepší než záněty a cévkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
13.1.14 09:16

Ja byla se synem kvuli zanety v roce na urologii, vecer protivny v noci plakal a rano penis jak kouli, hned jsem valila k obvodni, ta mi dala zadanku, tak jsme leteli na urologii. Tam na to dr. koukla a ze mu to musi uvolnit a proplachnout, nic mu nestrhavali, vzala takovou kovovou tycinku s kulickou na konci a tim mu to vevnitr cele prosmejdila a pak injekci s nejakou desinfekci vystrikala uvnitr, aby se hnis odplavil, vyplachovali jsme jeste 3 doma, na kontrole mu to jeste jednou objeli a dr. rikal, ze pretahnout to uplne nepujde, ale mame zkouset, nejlepe ve vane a kdyby to neslo, takaz bude uplne bez plen, daji nam masticku, co tu kuzi uvolni, ze jine radikalni reseni jako strhavani uz nejsou v mode. Syn si v lete jak lital nahaty zacal pretahovat sam a tak si to roztahnul, ze uz neni potreba. Ale kamaradka byla na urologii ted a dostali taky tu mast na uvolneni a maji se prijit ukazat za mesic. Takze byt tebou zkusila bych tam zajit a vyzadat si tu mast, ale se strzenim nesouhlasit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
13.1.14 09:45
@Mysanda píše:
Píšu ze své vlastní zkušenosti a my opravdu komplikace neměli žádné. Nevíme, jaké má zakladatelčin syn potíže. Podstoupit tenhle dle mé zkušenosti vcelku banální zákrok je lepší než záněty a cévkování.

Pokud má dítě problémy, tak je lepší to samozřejmě řešit. Pokud má jít na zákrok pouze kvůli tomu, že má ve třech letech neuvolněnou předkožku, tak je to zvěrstvo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1035
13.1.14 09:50

Naše zkušenost, na tříleté dotaz Dr. Zda mu jde pretahnout, říkám nejde, ona to uz ale jít musi, podívám se na to, museli jsme ho se sestrou držet, řval jak tur, Dr. Mu to zkoušela rukou, no šílené, myslela jsem ze si snad děla srandu, musela jsem na ni zakricet ať ho uz nechá, ze to takhle nepůjde.. Vypsala mi zadanku na urochirurgii s tím ze ma fimozu a doporučuje obrizku.
Doma uz kluk řval u curani, mel to červené, praskliny, mohl jen do vody, nikam jsme nejeli…
O rok později situace stále stejna, nehnu li jsme se s pretahovanim ani o kousek, od tech tři let balonkoval, pak dostal zanet. Sondickou mu uvolnili vršek, aby mu tam vstrikli nějaké léky, proplachy.. Dostala jsem tam vynadano jako malá holka, ze je to moje vina, ze ve 4 uz mel mit pretazeno. Prý tohle bude na obrizku. Bylo to na Detske chirurgii na Bulovce.
Jak mel po zánětu, uz jsem tam nesla a objednala kluka na Urologii na Karlov, moc fajn doktoři, byli v klidu, navrhli léčbu mastickou a pak se uvidí… Na kontrole zádný pokrok.. Navíc kluk totálně vydeptanej, jak mel nekde sundat kalhoty mel záchvaty pláče..
Podle Dr na uro byla chyba jeho Detske, vypadalo to na násilné přetahování, trhlinky a srusty. Navrhl hospitalizaci, kluk mel 5 let, s tím ze půjde pod narkozu a uvidí, zda udělá částečnou obrizku (odstraní jen čast predkozky), nebo kompletní. Pak me kontaktování ze sálu, ze udělá komplet, kůži mel přirostlou na zalud, bude uz mit prý pokoj… Kdyz jsem po sundani obvazu ho viděla, hrůza… Cely zalud krev a strup… Uzdravil se ale hezky, i kdyz cca měsíc chodil dole bez :-) dětskou jsme změnili :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
13.1.14 09:58
@Loll píše:
Pokud má dítě problémy, tak je lepší to samozřejmě řešit. Pokud má jít na zákrok pouze kvůli tomu, že má ve třech letech neuvolněnou předkožku, tak je to zvěrstvo.

S tím souhlasím. Pokud k tomu nejsou zdravotní důvody, přijde mi to taky zbytečné. Ale pokud jsou, nebránila bych se tomu, protože to může vážně hodně pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
13.1.14 10:38

Ahoj, ja mam taky 3 letaka a jdeme k dr. s pindem 17.2. tak jsem zvedava jak to dopadne, ale nekdo rika ze je za zakrok nekdo ze ne, problem s curanim neni ani infekci zadnou nemel :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
13.1.14 11:42

Holky jste zlati, moc děkuji za názory. Problémy žádné nemá, v pohodě čurá, nic ho nesvědí akorát nejde přetáhnout, jen jsem se doktorky zeptala a ta mi řekla že názory jsou různé a rovnou mi napsala papír na ten zákrok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí