Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
@Monchichik proč?? Dle mého názoru a dle dr, asistent je potřeba k tomu že někdo třeba nemůže dojít na WC, nebo je na vozíku, těch asistentů pro tyto děti je strašně málo…
Můj syn se umí, najíst, obout, dojít si na WC, jenom ta mluva, ikdyz se začíná rozkecavat..asistent pedagoga, je kvůli tomu že učitelka nestíhá sve děti na které je tam sama, což dělá nějakých 25 děti.. A nemá čas na jedno dítě… Slušně řešeno nestíhá… A asistent by jinak byl bez práce, pokud si nenajde jiné dítě.. A dle mne asistent který má mít výbornou češtinu, tak tady nemá… Takže na něj nebude sislat někdo kdo neumí poradne mluvit česky!
Asistent povinnost není, je to čistě jenom na mne zda mu ho dám já, ne někdo jiný… I dle dr dětské, která má stejný názor na to že můj syn asistenta nepotřebuje.. Učitelka by měla mít alespoň logopedicky kurz, který evidentně nemá… Kdyby se s tím klukem aspoň učila, když už tam má ty papíry od logopeda.
Ale furt bude někdo mne ponaucovat něco mne cpát nějakým neurologem psychologem, a dělat z myho dítěte jenom DEBILA!
To je logopedicka skolka? Orotoze v bezne skolce uciteljy rozhodne s deckama logopedicka cviceni netrenuji, to je starost rodicu.
Motáš dohromady osobního asistenta s asistentem pedagoga a po učitelce zřejmě chceš věci, které nejsou v její kompetenci. Tvoje dítě neznám a nevím, zda by opravdu asistenta pedagoga k sobě a na pomoc učitelce potřebovalo či nikoliv, ale tvůj psaný projev mě nějak nepřesvědčuje o tom, že by sis dala dost práce s tím vše nastudovat a relevantně zhodnotit. ![]()
mne většinou přijdou ty matky úplně blbý když dají zdravému dítěti asistenta.. Zajímalo by mne jak se obejde bez něj…
@Anonymní píše:![]()
![]()
![]()
mne většinou přijdou ty matky úplně blbý když dají zdravému dítěti asistenta.. Zajímalo by mne jak se obejde bez něj…
ale asistent pedagoga se nedává jen dětem, které si např. nedojdou sami na wc…každá učitelka opravdu nemá logopedický kurz, to nevím, co bys po nich ještě chtěla…právě asistent pedagoga se může tvému dítěti věnovat, učitelka tam má těch dětí kolem 25, ta se s tvým dítětem fakt učit nebude…máme ve školce děti, co mají asistenta, všechno, co popisuješ umí, ale je třeba se jim víc věnovat, mají nějakou lehčí vadu…a nezlob se na mě, ale mluvit o těch dětech, co potřebují asistenta jako o debilech? nevím, proč to aspoň nezkusíš, tvému dítěti to fakt neublíží naopak mu to může pomoct…
@Monchichik nechci prostě mu dávat asistenta Dříve tohle nebylo, tak nechápu proč to je teď…
@Anonymní píše:
@Monchichik nechci prostě mu dávat asistenta Dříve tohle nebylo, tak nechápu proč to je teď…
no když nechceš, tak mu ho nedávej, to je tvoje rozhodnutí…ale myslím si, že by mu bylo líp, kdyby se mu věnoval někdo jednotlivě, asistent by s ním procvičoval třeba i tu logopedii, učitelka na to čas fakt nemá, pokud to není speciální logopedická školka…proč s tím máš problém? stydíš se za svoje dítě nebo co? máme ve školce 2 asistentky, dětem se věnujou, jsou fajn…
Mám na to svůj názor…
Prostě… Kluk není žádnéj blbec, jenom ho z něj dělají to mi vadí…
@Anonymní píše:
Mám na to svůj názor…
tvůj názor ti nikdo přeci nebere…a nikdo neříká, že je tvůj kluk blbec…ale i pro něj musí být nepříjemné, když se třeba není schopný s ostatními domluvit…já na asistentovi nevidím nic špatného, ani si to nezkusila, ale víš, že ne…tak si ho nech doma a procvičuj to s ním ty…
@Anonymní píše:
Mám na to svůj názor…
já pořád nechápu proč by teda podle ostatních měl mít asistenta
@Monchichik píše:
@ka2ka píše, že dítě nemluví…
aha fakt jsem to nějak nenašla, s tím ale bude muset udělat něco anonymní v tom školka nepomůže
@ka2ka píše:
aha fakt jsem to nějak nenašla, s tím ale bude muset udělat něco anonymní v tom školka nepomůže
jenomže ona píše, že jí asistenta někdo nutí. Takže jí ho někdo navrhl, zřejmě považuje za vhodné, aby ho dítě mělo.
@ka2ka no tak třeba by mu pomohlo být v kolektivu, ale asi navrhují, že s asistentem…já nevím, co by tam dělala učitelka, která má na starost dalších x dětí s dítětem, které vůbec nemluví a ještě po ní matka chce, aby s ním trénovala logopedii…to jako nejde, no…a podle ní mají asistenta jen blbé děti, takže je to těžké nejen s dítětem ![]()
@vokishka píše:
jenomže ona píše, že jí asistenta někdo nutí. Takže jí ho někdo navrhl, zřejmě považuje za vhodné, aby ho dítě mělo.
pokud opravdu nemluví tak bych si zařídila osobního asistenta a domluvila se s ním aby fakt cvičili řeč a rozvíjeli motoriku aby mu to rychleji naskočilo, já jedu se synem logopedii 5× denně a fakt se snažíme poctivě a občas je to na budku a to syn mluví jen špatně
@Monchichik proč?? Dle mého názoru a dle dr, asistent je potřeba k tomu že někdo třeba nemůže dojít na WC, nebo je na vozíku, těch asistentů pro tyto děti je strašně málo…
Můj syn se umí, najíst, obout, dojít si na WC, jenom ta mluva, ikdyz se začíná rozkecavat..asistent pedagoga, je kvůli tomu že učitelka nestíhá sve děti na které je tam sama, což dělá nějakých 25 děti.. A nemá čas na jedno dítě… Slušně řešeno nestíhá… A asistent by jinak byl bez práce, pokud si nenajde jiné dítě.. A dle mne asistent který má mít výbornou češtinu, tak tady nemá… Takže na něj nebude sislat někdo kdo neumí poradne mluvit česky!
Asistent povinnost není, je to čistě jenom na mne zda mu ho dám já, ne někdo jiný… I dle dr dětské, která má stejný názor na to že můj syn asistenta nepotřebuje.. Učitelka by měla mít alespoň logopedicky kurz, který evidentně nemá… Kdyby se s tím klukem aspoň učila, když už tam má ty papíry od logopeda.
Ale furt bude někdo mne ponaucovat něco mne cpát nějakým neurologem psychologem, a dělat z myho dítěte jenom DEBILA!