Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, mam k vam dotaz.Vy, ktere podstupujete IVF (respektive ISCI), nechavali jste si automaticky delat take asistovany hatching? Bohuzel jsme v pomerne spatne financni situaci, a toto nam puvodne prislo jako metoda navic, kterou nebudeme chtit vyuzit, nicmene ted na nas centrum trochu zacalo tlacit, ze je to standard. Jaky na to mate nazor?
Diky moc, batist
Já si myslím, že by toto měl zvážit embryolog jestli to je potřeba nebo ne. Mám za sebou 1 IVF a KET a AH jsem nikdy neměla a pokaždé otěhotněla.
ahoj, ptali jsme se na to před IVF, taky jsme ho chtěli, ale embryolog nám vysvětli, že e to zbytečné, pokud není pbal vajíčke extrémně tvrdý - to by zjistili už při ICSI. Říkal, že už vlastně vpichem té spermie dojde k porušení obalu, a tím má to embryjko to uchycení taky už ulehčené. Že by jej volil opravdu jen v případě velmi tvrdého obalu vajíčka.
My měli ICSI bez AH a ze dvou zavedených embryjek se jedno miminko chytlo ![]()
Ahoj, my AH měli, možná i proto, že se nám zdařilo oplodnit jenom jedno vajíčko. ![]()
My AH měli, ale my si o něj řekli sami, chtěli jsme udělat vše pro úspěšné těhu. Zadařilo se na poprvé, ovšem etuším akolik se a tom podílel AH
možá vůbec ![]()
Ahoj, diky vsem za odpoved. No, ja mam taky pocit, ze to uz moc procent uspesnosti neprida. Cena je 4 500,–, a to je pro nas opravdu hodne. Je to nas prvni pokus, takze se zkusim zitra embryolozky zeptat, jak je na tom ten obal (dnes byla punkce), a snad mi poradi podle nejlepsiho svedomi a ne podle nejakeho obvykleho standardu.
určo se jí optej, nám zrovna řekli, že pokud na tom trváme, udělají ho, ale že je to podle nich zbytečné dalši zasahování do embryjka. Tak přeji hodně štěstí ať jste stejně úspěšní jako my ![]()
AH rozhodně standard není.Je na posouzení embryologa,zda by bylo prospěšné užití této metody.Využívá se hlavně u starších žen,kde už bývá tvrdší obal vajíčka,ale musím z vlastní zkušenosti říct,že to není pravidlo.Mě bylo v době IVF 35 a AH jsme nepotřebovali a otěhotněla jsem při zavedení jednoho embrya.Zkuste to prokonzultovat s embryologem a rozhodně se nenechte tlačit předem do něčeho,co ve finále může být naprosto zbytečné.
Hodně štěstí ![]()
Zeptam. Priznam se, ze me to trochu zaskocilo, protoze jsme jednou rekli, ze ne, a pak najednou po narkoze se me ptali, jestli fakt ne, jestli si to nejak nechcem rozmyslet a tak. Zadny duvod neuvadeli, tak myslim, ze se ptali jen automaticky.
My jsme meli AH,ale tezko posoudit jestli to melo naky vliv nebo ne,nam nikdo nic nevysvetlil,jen se nas zeptaly,jestli ano nebo ne
. Tak se zeptej a uvidis
. Drzim pesticky,at se zadari ![]()
Tak my AH neměli.....a embryoložka říkala,že není potřeba…měli jse ICSI
a z jednoho zavedeného embrya je Mates
držím palečky
My jsme u prvniho AH meli…doporucila mi to doktorka, tak jsme si priplatili a vyslo to.....