Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
http://www.dobromysl.cz/…s/detail.php?… ne vůbec ses mě nedotkla
jenom říkám,že se trápíš zbytečně. když bude tvoje dítě aspík bude to běžná součást tvého života a nepřijde ti to nějak hrozné.
ještě jsem zapoměla napsat,že nedokáže odhadnout co druhého bolí nebo mu ublíží. taky výraz obličeje mění podle toho jak má ,ale jen tak naučeně-jako že ví ,že teď bych se měla usmívat ,tak se usměje…
a nikdy jsem jí neslyšela říct JÁ. říká sophinka by chtěla ,sophinka donesla,sophinka byla…
Příspěvek upraven 16.02.12 v 21:33
To, že roli hraje u Asper.s. genetika se ví ze zkušenosti, z výskytu v rodinách. Testy neexistují stejně jako neexistují testy na autismu, diagnózu stanovuje psychilog nebo psychiatr, který má zkušenosti s lidmi s autismem, a to na základě pozorování projevů chování a výpovědi rodičů.
Aspergerův syndrom má spousty různých podob a nedá se takhle odhadnout (učím děti s autismem a aeper. s.)Zakladatelko, z mé zkušenosti, čím víc si o tom budeš číst, tím více se přesvědčíš, že to pasuje a přitom to vůbec nemusí být pravda, zvášť v tom rozpoložení ve kterém jsi.Čímž ale určitě nemyslím, že kdo má podezření, že něco není v pořádku, že to má nechat plavat.V mnohem větší míře autismu i AS postihuje kluky.
A proč myslíš, že má švára tuto diagnózu?
Asi bych si na tvém mítě taky až tak nelámala hlavu. Než jsi otěhotněla, tak se ti švára „divný“ nezdál? Žes tenkrát neřešila, co se děje? A co tvůj manžel?
Asho - zmátl mě tvůj odkaz. Píšou tam o podtypech Aspergera. Jeden z nich je „převážně ADHD“. Ale to neznamená, že dítě s ADHD je rovnou Asperger, že?
ADHD neznamen atomaticky autíka. ale k naopak se k autíkovi často přidruží ADHD. tedy myslím ,my ADHD nemáme
Aladina píše:švára si mi „divný“ zdál vždycky. ale sváděla jsem to na jeho IQ, a taky na to že ho tchýně rozmazlila. A že prostě spoustu věcí dělá naschvál, ono je to těžký popsat. Jeho máma je z něj na prášky, co ona se toho nabrečela jakej je, a jekej je na ni. S celý rodiny (přátele nemá) s ním vlastně vycházím (nebo spíš on se mnou) jenom já. Kolik sme toho spolu namluvili, a já mu říkala, musíš se na věci koukat jinak, musíš to řešit jinak. a on se na mě jenom smutně koukal
Asi bych si na tvém mítě taky až tak nelámala hlavu. Než jsi otěhotněla, tak se ti švára „divný“ nezdál? Žes tenkrát neřešila, co se děje? A co tvůj manžel?Asho - zmátl mě tvůj odkaz. Píšou tam o podtypech Aspergera. Jeden z nich je „převážně ADHD“. Ale to neznamená, že dítě s ADHD je rovnou Asperger, že?
Anonymní píše:Aladina píše:švára si mi „divný“ zdál vždycky. ale sváděla jsem to na jeho IQ, a taky na to že ho tchýně rozmazlila. A že prostě spoustu věcí dělá naschvál, ono je to těžký popsat. Jeho máma je z něj na prášky, co ona se toho nabrečela jakej je, a jekej je na ni. S celý rodiny (přátele nemá) s ním vlastně vycházím (nebo spíš on se mnou) jenom já. Kolik sme toho spolu namluvili, a já mu říkala, musíš se na věci koukat jinak, musíš to řešit jinak. a on se na mě jenom smutně koukal
Asi bych si na tvém mítě taky až tak nelámala hlavu. Než jsi otěhotněla, tak se ti švára „divný“ nezdál? Žes tenkrát neřešila, co se děje? A co tvůj manžel?Asho - zmátl mě tvůj odkaz. Píšou tam o podtypech Aspergera. Jeden z nich je „převážně ADHD“. Ale to neznamená, že dítě s ADHD je rovnou Asperger, že?. po tom co jsem přečetla vlastně chápu co cítí, a jak jinak než já věci prožívá.
hodně vysoký IQ, vystudoval karlovku s červeným diplomem, ale i jinak je prostě vidět že je až moc chytrej
LUaPE píše:absolutně nevychází s lidma,
a proc si tohle vlastne myslis? jake by mel mit priznaky?
LUaPE píše:
a proc si tohle vlastne myslis? jake by mel mit priznaky?
sophinka tady dávala odkaz, a já jsem si dovolila zkopírovat hlavní příznaky (četla jsem to samozdřejmně i předtím
) * sociální situace mě matou * je pro mě obtížné jen tak nezávazně a „o ničem“ s někým pohovořit * ve škole jsem neměl rád slohové práce, které vyžadovaly představivost * jsem dobrý při zachycování detailů a sbírání informací * je pro mě obtížné přijít na to, o čem druzí lidé přemýšlejí nebo co cítí * jsem schopen zaměřit se na některé věci po velmi dlouhou dobu * lidé o mě často říkají, že jsem hrubý, ačkoli to tak nebylo míněno * mé zájmy jsou neobvykle intenzivní a velmi úzce zaměřené * některé věci dělám nepružným způsobem, tyto postupy často opakuji * vždy jsem měl problém s navazováním přátelství
Na všechno bych (s klidem i za něj) mohla odpovědět ano.
Je vlastně pořád neštastný z chování druhých (i když mu nic nedělají, a tobě příjde co to řeší za blbosti)
Druzí lidé jsou zase neštastní z jeho chování vůči nim, ačkoliv, nejspíš to co dělá, nemyslí zle.
jak rikam, nemam zkusenosti s aspikama ale s autistama, kdyz toho clovekam neznam tak tezko takhle soudit no… moje zkusenost: kyve se, poskakuje, nemluvi, nekteri se porad dokola opakuji, nemaji radi dotyky, neprojevuji emoce, ublizuji, postavaji v rohu atd…
LUaPE píše:
jak rikam, nemam zkusenosti s aspikama ale s autistama, kdyz toho clovekam neznam tak tezko takhle soudit no… moje zkusenost: kyve se, poskakuje, nemluvi, nekteri se porad dokola opakuji, nemaji radi dotyky, neprojevuji emoce, ublizuji, postavaji v rohu atd…
autici se od aspiku docela liší, hlavně tím, že to na první pohled (můžou to mít v tom „Postižení“ samozdřejmně různý) nepoznáš.
Anonymní píše:LUaPE píše:autici se od aspiku docela liší, hlavně tím, že to na první pohled (můžou to mít v tom „Postižení“ samozdřejmně různý) nepoznáš.
což jenom potvrzuje to, že diagnozu dostnou i dospělý lidi, což by se u autismu asi nemohlo stát.
Anonymní píše:LUaPE píše:autici se od aspiku docela liší, hlavně tím, že to na první pohled (můžou to mít v tom „Postižení“ samozdřejmně různý) nepoznáš.
vsak rikam jen svou zkusenost s AUTIKAMA
vim ze ASpik je lehci forma autismu a mohou byt nadanni na malbu, matiku atd
tot vse co jsem pochytala na skolenich
autismu e spousta druhu takze jak rikam, tezko radit ![]()
LUaPE píše:Anonymní píše:vsak rikam jen svou zkusenost s AUTIKAMALUaPE píše:autici se od aspiku docela liší, hlavně tím, že to na první pohled (můžou to mít v tom „Postižení“ samozdřejmně různý) nepoznáš.
jak rikam, nemam zkusenosti s aspikama ale s autistama, kdyz toho clovekam neznam tak tezko takhle soudit no… moje zkusenost: kyve se, poskakuje, nemluvi, nekteri se porad dokola opakuji, nemaji radi dotyky, neprojevuji emoce, ublizuji, postavaji v rohu atd…vim ze ASpik je lehci forma autismu a mohou byt nadanni na malbu, matiku atd
tot vse co jsem pochytala na skolenich
autismu e spousta druhu takze jak rikam, tezko radit
jj, já jsem to pochopila že znáš jenom autíky
, možná to odemně blbě vyznělo. sem fakt mimo… takže dneska už podruhé, omlouvám se ![]()
to vubec ne, chapu tvoje obavy, ale zatim bych se nestresovala
i kdyby to tak nakonec dopadlo, uvidis jaka jses seilna a zvladnou se to da
ja mela 6 autiku 12hod denne ![]()
nezlob se, já jsem se nechtěla nikoho dotknout
. vím, že vlastně píšu blbosti