Aspergerův syndrom - dědičnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11117
10.8.15 14:40

Ta genetika kolem toho je tak slozita, prijde mi, ze ani odbornici netusi :nevim:

positivni opravdu je, ze dnes se to resi uplne jinak nez driv. hlavne tech deti pribyva tak rychle, ze za dalsich par let bude situace jeste uplne jina.
jinak zkusenost - s primou linii dedicnosti ne. ale myj synovec ma autismus, muj syn taky, dalsi 2 synovci jsou ok, nikdo z rodicu zadnou porucha nema. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
10.8.15 14:40

@hipisek84 To si krasne napisala.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
10.8.15 14:41

@Gonyosoma Chodíme k ní s manželem a díky ní, jsem hodně věcí pochopila právě :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
10.8.15 14:43

@hipisek84 :palec: Svět je malej :) Mám radost!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
10.8.15 14:44

@Ali-Ali Nojo, jenže to je právě ten problém, že v ČR se první Asperger diagnostikoval někdy v roce 2004, takže otázkou je, zda někdo z rodičů či příbuzných to také nemá…

Třeba manželovi jsem s touto diagnozou „pomohla“ až já… u něj máme podezření, že to má jeho otec taky - přitom žije „normální“ život…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
26.8.15 23:50

Mě diagnostikovali Aspergera v roce 2001. Jinak vím o více případech, kdy např. otec dítěte je nediagnostikovaný Asperger, a dítě má taky AS. Ale samozřejmě to tak není vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
8.1.16 17:17

AS

http://ona.idnes.cz/…/zdravi.aspx?…

Já žiju s aspergerovým syndromem už 42 let a jsem babičkou aspíka. Máme trochu jinak zapojený mozek a být aspíkem, je zjednodušeně řečeno, být napůl autista a napůl zdráv.

https://www.youtube.com/watch?…- Pokud někdo mluvíte anglicky, tak toto je nejvýstižněší popis, jaký jsem kdy viděla, nebo četla.

První signál, co může upozornit na spergerův syndrom u velmi malého dítěte, je že nechce spát, jíst, nebo jí jenom vybrané suroviny, třeba jen určitou barvu. Nejspíš bude citlivé na světlo, hluk, pachy, nebo se nebude chtít koupat. Taky se může do 3 let chovat úplně normálně, v každém případě, to bude malý génius- svérázný s několika potížemi, ale génius.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19792
29.10.23 21:43
@Anonymní píše:@sophinka píše:
nijak dokud se dítě nebude vymykat běžnosti :lol: na co si lámat hlavu něčím co stejně neovlivníš? máme doma aspíka a beru to protě tak,jak to je -jak to přichází

Já jsem taky aspík.

Popravdě, připadá mi, že jsou všichni cvoci, kromě mě, ale radši to neříkám nahlas. :lol:

Projevuje se to hlavně tím, že jsem se oženil až na stará kolena, protože až pak jsem našel tolerantní ženu, které nepřijdu divný, nebo jí to tak nevadí, prostě mě bere jaký jsem.

Dcera je asi taky trochu aspík, nemohla mít například plakací panenky, žadná hračka nesměla vydávat zvuky. Možná nějakou snesla, ta vydávala příjemnou hudbu. Ale těch zvláštností bylo víc.
Kamarádky měla a má.

Nějak nesnáším jalové křápání hubou. Prostě, když někdo řekne problém, tak to chápu tak, že hledá řešení a bude vděčný za pomoc a radu při tom hledání. Když někdo řekne o záhadě, předpokládám, že jí chce přijít na kloub. Překvapí mne, že to tak vždycky není.

Příspěvek upraven 29.10.23 v 21:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
29.10.23 21:54
@eumedon píše:
Já jsem taky aspík.

Popravdě, připadá mi, že jsou všichni cvoci, kromě mě, ale radši to neříkám nahlas. :lol:

Projevuje se to hlavně tím, že jsem se oženil až na stará kolena, protože až pak jsem našel tolerantní ženu, které nepřijdu divný, nebo jí to tak nevadí, prostě mě bere jaký jsem.

Dcera je asi taky trochu aspík, nemohla mít například plakací panenky, žadná hračka nesměla vydávat zvuky. Možná nějakou snesla, ta vydávala příjemnou hudbu. Ale těch zvláštností bylo víc.
Kamarádky měla a má.

Nějak nesnáším křápání hubou. Prostě, když někdo řekne problém, tak to chápu tak, že hledá řešení a bude vděčný za pomoc a radu při tom hledání. Překvapí mne, že to tak vždycky není.

Odpovídáš neaktivnímu profilu. :zed: Příspěvek je z roku 2012. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19792
29.10.23 21:56
@topazio píše:
Odpovídáš neaktivnímu profilu. :zed: Příspěvek je z roku 2012. :zed:

Díky za upozornění. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit