Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
i presto vsechno bych nic jineho delat nechtela… ted budu nastupovat do chraneneho bydleni pro klienty s kombinovanym postizenim
a casem planuju si udelat nejaky svu stacionar, zatim schanim jen informace co je kde potreba ![]()
LUaPE píše:
i presto vsechno bych nic jineho delat nechtela… ted budu nastupovat do chraneneho bydleni pro klienty s kombinovanym postizenima casem planuju si udelat nejaky svu stacionar, zatim schanim jen informace co je kde potreba
Taky mám tu práci ráda ![]()
Pro anonymní zakladatelku, prosím o napsání SZ - sama mám Aspergerův syndrom.
Pro zakladatelku: Podle toho co píšeš, švagr bude mít pravděpodobně AS. To u lidí kteří mají tak 30 a více let, tak většinou nejsou diagnostikovaní ti co mají AS - mě třeba diagnostikovali až ve 14 letech v Praze. Prosím zakladatelku o napsání SZ.
Jana Martinková píše:
Pro zakladatelku: Podle toho co píšeš, švagr bude mít pravděpodobně AS. To u lidí kteří mají tak 30 a více let, tak většinou nejsou diagnostikovaní ti co mají AS - mě třeba diagnostikovali až ve 14 letech v Praze. Prosím zakladatelku o napsání SZ.
Jani, založila jsem si pro tento účel nový profil. Jelikož mám strach aby si mě nepoznal někdo kdo nás zná. Nemůžu veřejně o švagrovi šířit svoje domněnky.
Ale jako nováček, nemůžu poslat SZ, takže pokud budeš chtít, můžeš mě na tento profil kontaktovat.
Já bych prosila o napsání SZ ze starého profilu, nikomu neřeknu, o koho se jedná, na mě se můžete spolehnout. Nechci to psát tady na diskuzi, lepší by bylo do e-maiilu nebo tak - kdyžtak na email mnoznecislo@senam.cz
O Aspergerově syndromu přemýšlím u sebe. Ty body na mě fakt sedí. ![]()
Anonymní zakladatelko, myslím že vaše dcera AS určitě nemá a švagr by ho mít mohl.
něco na té dědičnostiasi ale bude, slyšela jsem, že kdybych měla dítě, je tam pravděpodobnost 40 procent že bude postižené nebo bude mít Aspergerův syndrom. Já toho mám ale víc - dětská mozková obrna, slabozrakost. A taky vím o jedné slečně, které AS diagnostikvali ve 30 letech, a když ta psycholožka viděla jejího otce, tak usoudila, že ten to má taky.
ahoj holky, kdo máte facebook, založila jsem skupinu Aspergerův syndrom, nemám tam ještě žádné členy, mám syna aspergera, tak bychom si mohli vyměnovat poznatky a tak… http://www.facebook.com/…64278672649/
děkuji, už jsem si to našla a potvrdila jsem, že se mi to líbí - já sama mám Aspergerův syndrom
jde zažádat o členství do té skupiny já Vás tam nikde nevidím
já s tím moc neumím ![]()
Dobrý den! Chtěla bych se tímto způsobem seznámit s rodiči kteří mají doma také ASPÍKA! Pocházíme z Neratovic! Syn má ve škole asistenta pedagoga ale jen na sedm dnů v týdnu a škola na nás tlačí že to nestačí že by pomohl i osobní asistent ale kde na to vzít když člověk platí hypotéku! Potřebuji radu ohledně speciální školy která by rozhodně pro něj byla úplně to nejlepší! PŘEDEM MOC DĚKUJI VENDOVI JE 11 LET MONIKA
Tak se zdá, že máme doma taky „aspíka“ Tomík nikdy nebyl klasické dítko, do společných aktivit se moc nezapojoval, ale dětí se nebojí, nových situací taky ne. Má naměřené přes 130IQ takže učivo chápe snadno, čte 800stránkové bichle a miluje encyklopedie, má neuvěřitelnou paměť, ovšem některé situace prostě nezvládá. Při změně některé činnosti prostě vybouchne, zaleze pod stůl a brečí. Doma to většinou nedělá ale začal to teď předvádět ve škole. Je mu osm je ve druhé třídě. Po poradě s dětskou psychiatričkou (ta naťukla právě ten aspergerův syndrom) jsme kontaktovali SPC a má se na něj přímo do třídy přijít podívat psycholožka, která se prý specializuje na poruchy autistického spektra. Nevíte jak to probíhá, nebo jak vám určili tuhle diagnózu? Dělali vám nějaké testy?
Máte prosím někdo zkušenost s touto diagnozou? Min týden ho mé dceři diagnostikovali v motole. Hrozně by mě pomohlo pokecat si s maminou co je na tom podobně. Manžel je časově hodně vytížený, nehlídá skoro vůbec, bohužel asp. syndrom má také. Rodiče mám nehlídací, jsem na všechno už 4roky sama (dřív jsem zkoušela chůvy, ale buď malou nezvládaly, nebo jsem do hlídání investovala jeden plat, hlavně malá na změny reagovala hrozně, začala pak koktat. Od porodu to bylo jedno velké peklo. S malou jsem to zkoušela po dobrém a po zlém, vše bylo složitější. Na roce dostala záchvat až upadla do bezvědomí, v 3 letech začala brutálně koktak, někdy nemluvila vůbec…říkala jen mmmmmmmmmmmmmmaaaaaaami a pak se rozbrečela, měla strašné tiky. Je strašně nespavá, když jí vyzvednu ze školky, musím s ní chodit 3 až 4hod venku aby šla spát v 22.15 a to jí musím dát fakt nůž na krk, večer jí nemůžu uspat, ráno vzbudit, nebo naopak vstává v 2, 5, 6hod. Jsem už strašně unavená, ze všeho. Ve školce jí nutí spát a používají k tomu své metody. No tento článek je jedna velká depka, vlasně i můj život, snad se vše krůček po krůčku obrátí k lepšímu. Malá působí jako normální dítě, když zrovna nemá záchvat vzteku, prý mluví nadprůměrně, momentálně jen v rýmovačkách. Prosím napište jak jste na tom vy. Co mě teď čeká. Hlavně vůbec nevím zda to chci tady u nás na malém městě vybalit, všichni si na nás budou ukazovat…zvažuji, že bych se i kvůli malé odstěhovala do většího města, ale to asi neutáhnu finančně. Ve školce to teď zvládá (je tam ráda), jen má hrozné záchvaty, když pro ní přijedu a pak když přijedeme domů apod.