Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Potřebovala bych poradit, už 3 den mě strašně bolí na hrudní kosti, takový nepříjemný svíravý pocit ( většinou na večer). Jsem astmatik, ale protože chci mimi, tak mi gyn. doporučila vysadit inhalátory, ale bez nich to stejně nezvládám a tak si občas dýchnu, teď mě však bolí na té hrudi i se mi obtížně dýchá a mě zajímá jestli to může být od toho astmatu, tak y mám velká prsa a chodím shrbená- popř z toho. Nebo něco jiného? Kdo to máte taky, jak proti tomu bojujete? Nějaké cviky nebo nějaká dechová cvičení? Díky.
Taky mám velká prsa a astma
.
To první trochu řeší dobrá podprsenka a cviky na záda, ale na hrudi z toho bolet může.
Od astmatu taky možno, i psychosomaticky ve spojení s těmi dých. potížemi. Dechová cvičení neprovozuju, dělalo mi dobře plavání.
BTW, o tom vysazení inhalátorů se poraď na plicním nebo kam chodíš, mi v obou těhotenství důrazně doporučili kortikoidy a v případě potřeby úlevové foukat s tím, že ty dávky se vstřebávají hlavně lokálně v průduškách a mimčo ohrožuje podstatně víc nedostatek kyslíku dlouhodobý i náhlý při záchvatu. A nestabilní astma se může v těhotenství pěkně vymstít - zažila jsem na vlastní kůži. Gyndr. měla taky zcela odlišný názor, nicméně dala jsem an plicaře, obě děti jsou v pořádku a i poporodní adaptace, které se bála gyndr nejvíc, byla bezproblémová.
Zkus kouknout na www.cipa.cz - je tam někde článek o astma v těhotenství.
Ahoj K.a.c.k.o. jsem taky astmatik. Maxik má pravdu, horší by bylo to, že by mimi nemělo dostatek kyslíku
Užívala jsem Ventolin, u něj je možné užívání i v těhotenství… Ahoj, M.
Ahoj Kačko
,taky mam astma.Při prvnim těhu leky vy:,–(it.Něšlo to,musela jsem dostřikavat.dr po ně řval celou dobu.Ted jsem byla cele těhu na Symbicortu.A bylo to nohem lepši.A prcek je v pořadku
Holky díky, jsem totiž astmatik-flegmatik, mám dýchat 2× denně, ale je z toho vždy tak 15 za celý měsíc. Pak se divím no. Tak jo, zase na to najedu, je fakt zajdu na plicní a poradím se s ním. Mě právě řekli, že kortikoidy v těhu nesmí být. Tak to nechápu. Pozítří jdu plavat, snad se mi to uleví.Maxik- kde si prosím tě kupuješ podprsenky. Já mám tedy pár tipů, ale za chvíli jsou vytahané a na nic. Jediná dobrá je zmenšovačka od triumfu- Mám vel.75-80 G ideálně H.
Kačko než jsem otěhotněla, však se známe z jisté diskuse:D Prošla jsem genetikou. Na genetice mi řekli, že dýchátko mohu, protože jde přímo do průdušek (teď si nevzpomneu stránky, ale tuším www.safeembryo.com? nebo ta nějak se dá zadat léčivá látka léku a řekne ti to, jestli to vadí neo ne). Plus kdyby bylo potřeba, mohla jsem si vzít i antialergický lék (mám xyzal). Totéž u kojení. Mám symbicort.
Do těhu jsem se to užívala poctivě, v těhu jen při potížích.
Malá nevypadá, že by jí něco trápilo:)
a jak dlouho holky máte už astma?mě ho zjistili tento týden ![]()
jak často máte problémy denně?
denně ne, ale pokud mam sezonu (především jedu u břízy), tak celkem mazec. Ale podl ékama to jde, jen teď když kojim, tak nic moc
Holky je nejaka z vas asmatik a alergiik potrebovala bych radu.ja mam nasazeni pulmicort 400 1-0-1 afonilum 250 1-0-1 aerius 1 tab denne a sem tam musim pristikouvat atrovent. alergik jsem na brizu, travimy obiloviny ambrozie na peri.ale co nejhlavneji v breznu jsem prodelala akutni kombinovanou bronchitydu to trvalo mesic. a od tebe doby se citim tak vselijak hlavne vecer jsem unavena.ale co je jaksi nejdulezitejsi ze si musim strikat pravidelne atroven nekdy dvakrat a nekdy trikrat denne a driv jsem to strikavala tak 3 krat do tydne. a kdyz si to nestriknu tak proste hlavne k veceru silena unava a tlak na hrudi a tezko se mi dycha.