Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já teda rodila jen s kýlou ale proběhlo to dobře žáden problém nebyl. S astmatem zkušenosti nemám i když už se o mě taky pokouší, ale myslím že když se před porodem použijí dýchátka tak by to snad mohlo být ok?
U nás v rodině je astma a všechny baby rodily spontálně. Předpokládám, že s tim chodíš k dr, takže prober s nim, jak vidí Tvoje šance na spontální porod, on Ti určitě poradí, kdyžtak dá štempl na císaře ![]()
@johanka139 astma není překážkou pro sponntání porod. Já ho mám taky a navržen přirozený porod. CS mi hrozí, ale z jiného důvodu
@johanka139 - s kýlou zkušenosti nemám a u astmatu záleží, jak se ti bude v těhotenství dýchat a jak moc silné ho máš. Určitě se ale poraď s lékaři a řekni jim o svém strachu z následků atd. Pokud se budeš bát a budeš ve stresu, pak to dýchání při samotném porodu může být samozřejmě horší, než by bylo, kdybys byla v pohodě.
@johanka139 astma neni problem, taky jsem rodila normalne, ale mam ho slabe a staci mi sprej. Kyla netusim
Ahoj, na začátku třetího trimestru mého druhého těhotenství mi diagnostikovali průduškové astma a pupeční kýlu. Máte někdo zkušenost, jak se s těmito diagnozami dá rodit? Protože nemůžu pořádně dýchat a pořád se dusím, neumím si představit, jak udýchám porod. U kýly mám zase strach, že se při tlačení u porodu ještě více zhorší.