ATB a PROBIOTIKA kojence, ATB matky

Kačabka711
30.4.14 13:42

ATB a PROBIOTIKA kojence, ATB matky

Ahoj holky,
tak se nám to stalo nevím, kde jsme k tomu přišli, ale Filípek 9M začal šíleně kašlat, později k tomu přibyla horečka, nejprve doktorka doporučila paralen a jitrocelový sirup, ale protože se to nelepšilo nasadila nám ATB (Amoksiklav), doporučila mi k tomu probiotika (perls baby), ale jde mi o to, že kojím a na tech probiotikách pišou, že lze použít v případě lečby atb pro kojence od 3.měsíce života, kteří již nejsou kojeni a nedostavají kojeneckou mléčnou výživu obohacenou již o probiotika…Tudíž mě to zarazilo, mám je tedy dávat nebo ne? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1201
30.4.14 13:47

Klidně je dej, to mu rozhodně neublíží, my měli taky amoksiklav ale na dvouch měsících a doporučila nám tyto probiotika…http://www.lekarna-hit.cz/2457001-apo-baby-probio-sacky-20ks ty jsou už od nula takže tohle tam napsaný ani nebylo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
30.4.14 13:48

Aha tak tyhle nejsou od nula kecám, jsou od 3.taky..ale měla jsem nějaký od narození..každopádně to s tim kojením tam neni psaný, já taky kojila a dávala jsem mu to do odstříkaného mléka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
30.4.14 14:11

Samozřejmě dej. To je myšleno tak, že nekojeným zdravým dětem se to dává, kvůli zažívání. Při ATB se to dává protože ty ničí tu střevní mikroflóru, kojení nekojení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kačabka711
30.4.14 14:17

Ok, super děkuji, já už jsem celá zmatená pořád tady něco čtu co jo co né, dotoho jsem dostala ATB i já (vybrali jsme ty nejšetrnější, ale všechno je naprd, vím), takže studuji jak s kojením a tak všechno a načež mu dávám do příkrmu ty probiotika a na obalu čtu tohle( jako bych nedostala letaček a nečetla ho snad stokrát a jako by mi to nedoporučila doktorka).. Ale já jsem zastánce radši se 100× zbytečne zeptat než to jednou podělat=o) Tak děkuji holky

• Citovat
  • Upravit
3380
30.4.14 14:20

@Kačabka711 Probiotikama nic nepokazíš, nelze předávkovat. A pokud máš taky ATB dej si taky, klidně ty stejné co malý :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
6.5.14 13:24

Já dávala Laktobacílky Baby od Swissu - ty jsou od 0 měsíců. Obsahují laktobacily i bifidobakterie a navíc prebiotika, takže kompletka. Denně jsem je vysypala na lžičku a po 3 dávkách byl klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
6.5.14 13:30

@Kačabka711 to je nemilé, že máte oba ATB. Určitě si dejte probiotika. Také používáme ty od Swiss. Měla jsem ty pro dospělé a dětem jsem dávala laktobacílky. Mají dobrou chuť, takže mi je jedly (třeba rozmačkané na lžičce a zalité nějakou tekutinou). Laktobacil jsem si dávala zhruba v půlce doby mezi jednotlivými dávkami antibiotik. A ATB jsem zvládla bez následků… Děti také… Ať jste brzy zdraví ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kačabka711
6.5.14 14:32

Děkuji moc za příspěvky, malý už je bez ATB, já ještě dobírám. Probiotika baštíme nakonec oba, řekla bych, že jsme to nakonec zvládli docela dobře. Ale byla jsem taková vyděšená a ještě ke všemu mi opravdu nebylo dobře. Nejdřív nervy, že malej ATB, pak nervy že já ATB, pak jsem řešila kojení, dotoho probiotika no prostě první nemoc, a tím, že ani já nebyvám nemocná tak to bylo velký=o) Tak ještě jednou děkuji za vaše rady a uklidnění moc mi to pomohlo=o)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA