Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Klidně je dej, to mu rozhodně neublíží, my měli taky amoksiklav ale na dvouch měsících a doporučila nám tyto probiotika…http://www.lekarna-hit.cz/2457001-apo-baby-probio-sacky-20ks ty jsou už od nula takže tohle tam napsaný ani nebylo..
Aha tak tyhle nejsou od nula kecám, jsou od 3.taky..ale měla jsem nějaký od narození..každopádně to s tim kojením tam neni psaný, já taky kojila a dávala jsem mu to do odstříkaného mléka..
Samozřejmě dej. To je myšleno tak, že nekojeným zdravým dětem se to dává, kvůli zažívání. Při ATB se to dává protože ty ničí tu střevní mikroflóru, kojení nekojení…
Ok, super děkuji, já už jsem celá zmatená pořád tady něco čtu co jo co né, dotoho jsem dostala ATB i já (vybrali jsme ty nejšetrnější, ale všechno je naprd, vím), takže studuji jak s kojením a tak všechno a načež mu dávám do příkrmu ty probiotika a na obalu čtu tohle( jako bych nedostala letaček a nečetla ho snad stokrát a jako by mi to nedoporučila doktorka).. Ale já jsem zastánce radši se 100× zbytečne zeptat než to jednou podělat=o) Tak děkuji holky
@Kačabka711 Probiotikama nic nepokazíš, nelze předávkovat. A pokud máš taky ATB dej si taky, klidně ty stejné co malý ![]()
Já dávala Laktobacílky Baby od Swissu - ty jsou od 0 měsíců. Obsahují laktobacily i bifidobakterie a navíc prebiotika, takže kompletka. Denně jsem je vysypala na lžičku a po 3 dávkách byl klid.
@Kačabka711 to je nemilé, že máte oba ATB. Určitě si dejte probiotika. Také používáme ty od Swiss. Měla jsem ty pro dospělé a dětem jsem dávala laktobacílky. Mají dobrou chuť, takže mi je jedly (třeba rozmačkané na lžičce a zalité nějakou tekutinou). Laktobacil jsem si dávala zhruba v půlce doby mezi jednotlivými dávkami antibiotik. A ATB jsem zvládla bez následků… Děti také… Ať jste brzy zdraví ![]()
Děkuji moc za příspěvky, malý už je bez ATB, já ještě dobírám. Probiotika baštíme nakonec oba, řekla bych, že jsme to nakonec zvládli docela dobře. Ale byla jsem taková vyděšená a ještě ke všemu mi opravdu nebylo dobře. Nejdřív nervy, že malej ATB, pak nervy že já ATB, pak jsem řešila kojení, dotoho probiotika no prostě první nemoc, a tím, že ani já nebyvám nemocná tak to bylo velký=o) Tak ještě jednou děkuji za vaše rady a uklidnění moc mi to pomohlo=o)
Ahoj holky,
tak se nám to stalo nevím, kde jsme k tomu přišli, ale Filípek 9M začal šíleně kašlat, později k tomu přibyla horečka, nejprve doktorka doporučila paralen a jitrocelový sirup, ale protože se to nelepšilo nasadila nám ATB (Amoksiklav), doporučila mi k tomu probiotika (perls baby), ale jde mi o to, že kojím a na tech probiotikách pišou, že lze použít v případě lečby atb pro kojence od 3.měsíce života, kteří již nejsou kojeni a nedostavají kojeneckou mléčnou výživu obohacenou již o probiotika…Tudíž mě to zarazilo, mám je tedy dávat nebo ne?