Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Abych pravdu rekla, tak neni na prime odborniky…Spise bych se obratila primo na krcni…Kdyz mam otekly krk a bolest, zajdu radsi tam…Obvodak je,,na vse",ale kdyz je nejaky problem, tak se posila primo ke specializovanemu lekari. a jak uz tady jedna maminka zminovala, jsou lekari, kteri pisi antibiotika na vse
..Za to nic nedate a urcite bych se poptala jinde! My mame zdravotni problemy uz od 4 mesicu a mame skoro 10m, stale jsme na antibiotikach. Vubec nejsem z toho nadsena, ale nenadelam nic…dite si tvori imunitu do 2let.
@Gzuza píše:
No neslo srazit prave ani zabaly pak jsem jela k lekari…no jinak to asi neslo…taky s emi to nelibi ale na doktora se nezmuzu nerozumim tomu a mluvit ji do toho nemuzu ale co se urcite uz nedam aby ji dal priste zase ATB..
Hmm, a na kolik mu ta horečka vylezla? Já jsem zábaly zkoušela jen dvakrát (než jsem zkusila vlažnou koupel) - syn ze zábalu měl akorát hysterický záchvat, takže pokud měl ten náš zábal nějaký účinek, tak hysterák ho spolehlivě zrušil. Většinou první dny nemoci se to sráží hodně blbě, protože tělo zkrátka tu vysokou teplotu potřebuje, aby enzymy makaly na plný výkon. A fakt bych doporučovala zkusit ty vlažné koupele - dětem je to příjemné pokud se to udělá správně a dá se to opakovat každých 45 minut.
Pokud ma dite vysoke horecky a studene nohy, ruce nesmi se delat zabaly ani koupele..davame pouze leky a obklad na celicko…prozili jsme si hodne z horecka a prodelali i febrilni krece…
@Lenka40 píše:
Pokud ma dite vysoke horecky a studene nohy, ruce nesmi se delat zabaly ani koupele..
Ano, nicméně dítěti, které mělo přes 39, jsme vždy dokázali zahřát končetiny. Nevím, jestli jsou situace, kdy končetiny nelze zahřát.
A ještě jedna věc se nám u horeček velice osvědčila - každých 20 minut mi pípaly minutky, abych od rána do večera každých 20 minut nabízela vlažný slabý černý čaj oslazený Glukopurem.
@alifie píše:
Ano, nicméně dítěti, které mělo přes 39, jsme vždy dokázali zahřát končetiny. Nevím, jestli jsou situace, kdy končetiny nelze zahřát.A ještě jedna věc se nám u horeček velice osvědčila - každých 20 minut mi pípaly minutky, abych od rána do večera každých 20 minut nabízela vlažný slabý černý čaj oslazený Glukopurem.
Tak ten cajik vyzkousim…ja jsem si poridila ten hrejivy-chladici gelovy pytlik, tak snad pouze…V nemocnici nam pomohl u 40,ale musel mit teple ruce i nozicky, jinak mi ho nedali…kdyz prodelal ty febrilky poprve, myslela jsem, ze ma zimnici, hned zmerila a dala cipek..zabalila ho do periny a doktorka mi rekla, kdyz jsou horecky, tak nezakryvat..ale zvlastni zkusenosti, kdyz mam teploty, tak se zababusim a snazim vypotit, ale asi u deti to je jiny.. ![]()
@Lenka40 píše:
Tak ten cajik vyzkousim…ja jsem si poridila ten hrejivy-chladici gelovy pytlik, tak snad pouze…V nemocnici nam pomohl u 40,ale musel mit teple ruce i nozicky, jinak mi ho nedali…kdyz prodelal ty febrilky poprve, myslela jsem, ze ma zimnici, hned zmerila a dala cipek..zabalila ho do periny a doktorka mi rekla, kdyz jsou horecky, tak nezakryvat..ale zvlastni zkusenosti, kdyz mam teploty, tak se zababusim a snazim vypotit, ale asi u deti to je jiny..
Manžel se vypotí taky, kluci jsou schopní se vypotit jen pokud je přikryji, když spí. Pokud jsou při vědomí, tak mi vylézají zpod deky.
Já bych umřela, než bych se vypotila, prostě mám pocit, že se dusím, takže když jsem měla horečky přes 40, tak jsem si udělala vlažnou koupel a zjistila, jaký úžasný rozdíl je vlažná koupel proti zábalu. (Zábal mi dělali mnohokrát, když jsem byla malá. Dodnes si tu ledovou hrůzu pamatuji.) Já jsem teda ty 40 horečky zvládla bez antibiotik s jednou vlažnou koupelí (jeden den a noc jsem své tělo nechala makat bez srážení), ale po týdnu jsem byla bez teplot a pak jsem stejně naběhla k doktorce pro antibiotika, protože jsem nemohla polykat
- byla to nějaká hnusná hnisavá streptokoková angína.
Takže uznávám, že antibiotika mohou být i užitečná.
Kdyby syn zvládl kloktat, poradila bych na začínající bolení v krku kloktání mírně osolenou vodou, ale můj šestiletý kloktání zatím nezvládá, takže asi i u vás bude tahle rada nepoužitelná. ![]()
Měl by ty probiotika právě brát i když bere antibiotika, prostě pořád. Probiotika mu pomůžou, dávala bych je pořád.
Tymiánovým krémem potírej oblast krku a plosky nohou (to i klidně každý den, jako prevence super) a dlaně - pokud si nedává ručičky do pusy - nevím kolik mu je. A koupání v tymiánu taky paráda, u toho zůstaňte.
@alifie píše:
Manžel se vypotí taky, kluci jsou schopní se vypotit jen pokud je přikryji, když spí. Pokud jsou při vědomí, tak mi vylézají zpod deky.Já bych umřela, než bych se vypotila, prostě mám pocit, že se dusím, takže když jsem měla horečky přes 40, tak jsem si udělala vlažnou koupel a zjistila, jaký úžasný rozdíl je vlažná koupel proti zábalu. (Zábal mi dělali mnohokrát, když jsem byla malá. Dodnes si tu ledovou hrůzu pamatuji.) Já jsem teda ty 40 horečky zvládla bez antibiotik s jednou vlažnou koupelí (jeden den a noc jsem své tělo nechala makat bez srážení), ale po týdnu jsem byla bez teplot a pak jsem stejně naběhla k doktorce pro antibiotika, protože jsem nemohla polykat
- byla to nějaká hnusná hnisavá streptokoková angína.
Takže uznávám, že antibiotika mohou být i užitečná.Kdyby syn zvládl kloktat, poradila bych na začínající bolení v krku kloktání mírně osolenou vodou, ale můj šestiletý kloktání zatím nezvládá, takže asi i u vás bude tahle rada nepoužitelná.
Tak ja na sobe neznam vysoke horecky max 38,5,tak ze uff-tuk tuk na hlavu:).Ja nejsem taky ten typ, ze hned utikam k doktorovi, az je opravdu akutka, tak si zajdu primo na krcni, coz je lepsi odbornik podle me a uvazi jake leky atd.Ja jsem kloktala myslim salvej, ale to se casem nauci deti a bude lip…ano,nekdy opravdu pomuzou jen antibiotika jako u nas, ale stale se mu to vraci..prodelal 3 zanet moc.cest a ledvin, zjisteno reflux zpetny tok moc a berem antibiotika od kvetna na udrzeni, ale opet se nam objevila v moci pseumonada a na tu jsou antibiotika pouze zilne:(…ale to je trosku jiny pripad, ale doprovazi to vysoke horecky
…
@Lenka40
Tak jsem koukala na net - psedomonada je polorezistentní bakterie, která napadá jen velice oslabený imunitní systém. Léčí se antibiotiky a ta mnohdy nezabírají, protože se dokáže obalit jakousi ochrannou blankou, přes kterou antibiotika mnohdy neproniknou. Obávám se, že ani na krčním vám moc nepomůžou, pokud neuděláte něco pro výrazné posílení imunity. Takže už akorát držím pěsti, ať to zvládnete a brzy se z antibiotik vyhrabete.
![]()
Příspěvek upraven 23.08.12 v 18:11
@alifie píše:
@Lenka40
Tak jsem koukala na net - psedomonada je polorezistentní bakterii, která napadá jen velice oslabený imunitní systém. Léčí se antibiotiky a ta mnohdy nezabírají, protože se dokáže obali jakousi ochrannou blankou, přes kterou antibiotika mnohdy neproniknou. Obávám se že ani na krčním vám moc nepomůžou, pokud neuděláte něco pro výrazné posílení imunity. Takže už akorát držím pěsti, ať to zvládnete a brzy se z antibiotik vyhrabete.![]()
dekuji moc…spise nas ceka dalsi vysetreni a zrejme i operace, ale snazim se to nepripoustet..nejhorsi je, ze pred tremi tydny jsme dali na kontrolu moc a ok. minuly tyden prodelali 6 nemoc a bakterie v moci a ve stolici, coz je zrejme, ze tam zije a jak je telicko oslabene, tak zautoci a je zle…jsem z toho uz zoufala. nejhorsi je, ze on nemuze mit ani vytrorenou imunitu, kdyz je stale na lekach..chceme zkusi nejaka homeopatika, nemate zkusenost?
My jsme zatím na nic homeo nezkoušeli, vystačíme si s bylinkama. (Hodně nám pomohla řeřicha a denně jíst listovou zeleninu. A kupodivu na kašel, který vypadal stejně jako astma u neteře a na který nám zabírala akorát řeřicha, nám zabralo srovnání páteře pomocí Gesseretovy metody.) Ale prý i u homea bývá často problém najít ten správný lék a je potřeba vyzkoušet jich postupně několik.
@Lenka40 píše:
Pokud ma dite vysoke horecky a studene nohy, ruce nesmi se delat zabaly ani koupele..davame pouze leky a obklad na celicko…prozili jsme si hodne z horecka a prodelali i febrilni krece…
Tak a proto nechci dospet k tomu abych ty febrilní krece zazila …chci se tomu vyhnout a ne cekat 4 dny treba nez horecky klesnou a pak najednou bude zle…
@regy píše:
Měl by ty probiotika právě brát i když bere antibiotika, prostě pořád. Probiotika mu pomůžou, dávala bych je pořád.
Tymiánovým krémem potírej oblast krku a plosky nohou (to i klidně každý den, jako prevence super) a dlaně - pokud si nedává ručičky do pusy - nevím kolik mu je. A koupání v tymiánu taky paráda, u toho zůstaňte.
Děkuji snažím se aspon takhle a doufám ze to má aspon nejaky vliv…jj o tech patickach uz mi taky prave rikali a provádím to pravidelne…je to strasne kdyz jsou deti nemocne uz je toho na me moc a musim to nejak resit…jestli to tak pujde dal a vrati se to znova tak to bude tak ze menim Dr. jinak to nevidím ![]()
@Gzuza píše:
Tak a proto nechci dospet k tomu abych ty febrilní krece zazila …chci se tomu vyhnout a ne cekat 4 dny treba nez horecky klesnou a pak najednou bude zle…
My necekali 4dny mel horecku pres noc a rano jeli hned do nemocnice…Ale febrilky prodelal v nemocnici a pri teplote 37,7 a supalo to nahoru…
Kolik je synovi? to opravdu není dobrý ty ATB, totálně mu to odrovná imunitní systém. pak si neporadí ani s rýmou.
jestli je starší než 3 roky, tak bych ti doporučila tohle http://www.energy.sk/…nu_x333x.asp
brát aspoň 3 měsíce.