Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, mam takovy dotaz, jestli s tim ma nekdo zkusenost.Pred dvema tydny jsem dobrala atb Fromilid, mela jsem anginu. Krome horkosti v ustech bylo vse ok.Ve ctvrtek se angina objevila znovu,dr.mi dala opet Fromilid. Vcera rano jsem si vzala tabletku, vecer druhou a sla jsem spat.Rano se probudim a opet horko v ustech, ale k tomu sem mi hrozne mota hlava.Za chvili si mam vzit tabletku a premyslim, jestli si ji vubec vzit
Mam strach ze se budu motat jeste vic, omdlim, nebo budu mit jeste nejakou vetsi alerg. reakci
Mate s tim taky zkusenost? ![]()
Příspěvek upraven 15.04.23 v 11:47
A dělal dr. výtěr + citlivost na atb? Ta samá antibiotika po 14 dnech na to samé mi přijdou přinejmenším zvláštní
Zavolala bych na pohotovost a poradila se. Mně se to stalo po Ospenu (reakce tedy jiná úplně se mi osypaly ruce) a okamžitě mi vyměnili ATB za jiná.
Premyslim, ze dnes vynecham a uvidim jak mi bude zitra rano..Pokud by se mi porad motala hlava, asi to z atb nebude
Myslim si, ze ten neg. ucinek nebude trvat tak dlouho
kdyz poklesne hladina leku v krvi ![]()
@Lenniccka píše:
Ahoj holky, mam takovy dotaz, jestli s tim ma nekdo zkusenost.Pred dvema tydny jsem dobrala atb Fromilid, mela jsem anginu. Krome horkosti v ustech bylo vse ok.Ve ctvrtek se angina objevila znovu,dr.mi dala opet Fromilid. Vcera rano jsem si vzala tabletku, vecer druhou a sla jsem spat.Rano se probudim a opet horko v ustech, ale k tomu sem mi hrozne mota hlava.Za chvili si mam vzit tabletku a premyslim, jestli si ji vubec vzitMam strach ze se budu motat jeste vic, omdlim, nebo budu mit jeste nejakou vetsi alerg. reakci
Mate s tim taky zkusenost?
Příspěvek upraven 15.04.23 v 11:47
Ta hořkost v puse je normální. Fromilid je vlastně Klacid a ten to dělá. Motáni hlavy nevím, asi nych zavolala na pohotovost.
A jak někdo psal - po 14 dnech stejná ATB je divný. Třeba Ti to na pohotovosti vymění.
@Hrozina ta horkost mi nevadi, kdysi jsem mela klacid a bylo to to same.Je mi ale divne, ze pred temi 2 tydny mi nic krom toho nebylo a ted by se jen tak objevilo to motani ![]()
@Lenniccka píše:
@Hrozina ta horkost mi nevadi, kdysi jsem mela klacid a bylo to to same.Je mi ale divne, ze pred temi 2 tydny mi nic krom toho nebylo a ted by se jen tak objevilo to motani
Možná je i tělo slabší. Když jsem nemocná, stačí kolikrát vstát z postele a zamotá se hlava.
@Hrozina jasne, to znam taky.Ale ted jsem jak kdybych mela trojku v zile i v sede ![]()
@Lenniccka píše:
@Hrozina jasne, to znam taky.Ale ted jsem jak kdybych mela trojku v zile i v sede
Tak to bych fakt zavolala na tu pohotovost.
Mě tohle dělal klacid. Hrozná hořkost v puse až mi z toho bylo zle, a hrozne motani hlavy ale hlavně v noci. Budila jsem se se strašnyma motakama q nevěděla co se děje…
@Lenniccka ne. Měla jsem je na 7 dní. 14 prášku a nedojedla jsem jich pět. Už jsem to fakt nedavala. Nemoc se vyléčila a nevrátila.
@Eeelllaaa ahaa no ja uz to mam lepsi, ale stale otekle mandle
Pockam do zitra a uvidim jak mi bude ![]()