Framykoin na akné - pomůže?

23
15.4.23 08:50

Framykoin na akné - pomůže?

Zdravím všechny, normálně na akné nijak moc netrpím, dělá se mi akorát trochu v období menstruace, jinak dobré. Nicméně asi zapracoval zákon schválnosti, že :roll: příští týden jdeme s mužem na jednu akci a před dvěma dny se mi vyrazily na obličeji krátery jako na měsíci :roll: nechci mít na té akci poďobaný ksicht jako patnáctka a na kožní mě tak urychleně nikdo neobjedná :roll: každopádně mám doma framykoin, myslíte, že to mohu výjimečně použít jako takovou záchranu? Má někdo zkušenost jestli to vůbec zabere? Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1000
15.4.23 08:53

Framykoin je antibiotikum. Nic tiím nezkazíš, ale nepomůže. Zkus Sudokrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5379
15.4.23 08:57
@hana.sara píše:
Zdravím všechny, normálně na akné nijak moc netrpím, dělá se mi akorát trochu v období menstruace, jinak dobré. Nicméně asi zapracoval zákon schválnosti, že :roll: příští týden jdeme s mužem na jednu akci a před dvěma dny se mi vyrazily na obličeji krátery jako na měsíci :roll: nechci mít na té akci poďobaný ksicht jako patnáctka a na kožní mě tak urychleně nikdo neobjedná :roll: každopádně mám doma framykoin, myslíte, že to mohu výjimečně použít jako takovou záchranu? Má někdo zkušenost jestli to vůbec zabere? Díky :kytka:

Framykoin, si myslim, je spíš na rány jako jakási dezinfekce. Ale myslím, že příští týden už budeš mít trochu jiný hormonální profil. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5379
15.4.23 09:02

Zkus vynechat čokoládu, kávu a nepohybovat se v prašném prostředí. :)
Jinak existují různé přípravky a masky na akné, čistící vody apod. Asi také záleží na individuální pleti. Ale nejspíš. mivas ty pupínky jen v období menstruace, jak píšeš, někdo mívá i během ovulace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
15.4.23 09:11

@Takco čokoládu nejím a v prašném prostředí se také nepohybuji, kávu tedy piju, w už léta a pupínky se mi ní nikdy nedělaly 😅 vlastně jsem nic nezměnila a najednou se to zničehonic vyrazilo 8o jinak jak říkám, trošku se mi dělají v období menstruace, ale nic dramatického, ale teď to teda zatuplovalo, opravdu hrůza a vůbec netuším proč, protože se fakt nic nezměnilo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5379
15.4.23 09:40
@hana.sara píše:
@Takco čokoládu nejím a v prašném prostředí se také nepohybuji, kávu tedy piju, w už léta a pupínky se mi ní nikdy nedělaly 😅 vlastně jsem nic nezměnila a najednou se to zničehonic vyrazilo 8o jinak jak říkám, trošku se mi dělají v období menstruace, ale nic dramatického, ale teď to teda zatuplovalo, opravdu hrůza a vůbec netuším proč, protože se fakt nic nezměnilo :nevim:

Pracujou Ti hormony. Nejsi těhotná? I když tam to spíš mizí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21636
15.4.23 09:48

Zkus si koupit SOS pastu od značky Uriage. Na hnisavé boule funguje skvěle. Já teda nejdřív vždy ten zánět opatrně vymáčknu a pak vydesinfikuji a použiji tuhle pastu. Mám u sebe vyzkoušeno, že to to zahojí jednou tak rychle než když to nechám nevyndané. I když vím, že by se to nemělo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21636
15.4.23 09:49

No a pak korektorem a makeupem na akci zakryješ případné lehké pozůstatky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14630
15.4.23 09:58

Já v podobných případech rozdrtím obyčejnou tabletu acylpyrinu s troškou vody, udělám takovou kašičku, vrstvu naplácám na bolák a nechám zaschnout. Je to taková babská rada, už jsem i četla názory, že kyselina acetylsalicylová v této formě nemůže být na akné účinná, ale mně to skoro vždy zmenší otok, zarudnutí i bolestivost. Dá se to pak lépe maskovat makeupem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
15.4.23 10:11

@Takco ne to určitě nejsem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
15.4.23 10:12

@Michelle_M ty jo super, díky za radu, to jsem ještě neslyšela :palec: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
15.4.23 10:18

@hana.sara
Zkus sudokrem, ten mi vždycky pomohl :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1403
15.4.23 13:14

Framykoin mi nikdy na akné nezabral, je to mastná mast, naopak bych se bála zhoršení. Jak píšou ostatní něco přímo na akné. Případně ještě černou mast…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7860
15.4.23 14:52
@ZdenMal píše:
Framykoin je antibiotikum. Nic tiím nezkazíš, ale nepomůže. Zkus Sudokrem.

No, zrovna ten Framykoin je jeden z mála, kde bych se tuhle větu bála použít :think: Když ten problém není bakteriální povahy, ale spíš kvasinkové, tak ta antibiotika to pošlou do háje úplně :think:
(mám bohužel na základě vlastní zkušenosti, kdy jsem si nevhodným používáním různých antibiotik tu pleť rozhodila úplně)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
7.5.23 02:20

@ZdenMal mně doktorka předepsala na akné nějakou mast, teď vůbec nevím co to bylo, ale v lékárně to neměli a dali nám framykoin, že to má stejné množství určitých látek, a že by to mělo fungovat stejně.. takže asi fakt záleží, jaký důvod to akné má, v nějakých případech třeba pomůže..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí