ATB, spálová angína a nakažlivost

3145
14.11.17 09:49

ATB, spalova angína a bratr výtěr negativni

Ahoj, potřebovala bych poradit, mladší syn má spalovou angínu, dostal penicilin. Krom bolesti v krku už mu nic není. Jenže dnes ráno začalo být špatné staršímu, bolest hlavy, nohou, zimnice, zvětšené uzliny. Tak jsem ho hned popadla a odvezla k Dr, udělal se streptokokovy test, negativní.
Přitom má úplně stejný začátek jako mladší syn, krk velmi zarudlý, ale zatím bez dalších příznaků anginy. Takže jsme odešli bez ATB s tím, že kdyžtak přijít ve čtvrtek na kontrolu.
Děti ATB ještě nikdy neměly, rozhodně nechci podporovat zbytečné užívání, ale tady mi to přijde tak nějak jasné a zbytečné čekat, až se mu to rozjede do toho šíleného bolekrku, co má mladší, kdy měl hlad a brečel, že nemůže jíst, nic mu na bolest nezabíralo :(
Jde o to, že jsme byli u jiné doktorky než naší, naše je tam až odpoledne a já uvažuju, jestli ji ještě volat a chtít ATB i pro staršího nebo čekat, až to bude jednoznačná angína.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23966
14.11.17 10:00

@Helileli jestli mu to začalo dnes tak musíš čekat. Na testech se to ukáže až po třech dnech. Mít angínu nemusí.
Moje holky měli kolikrát stejné příznaky a každé bylo něco jiného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
14.11.17 10:01

Co bylo dneska negativní může být zítra už pozitivní. Určitě bych synka nenechala trápit a čekat několik dní, než se to rozjede doplna - že to od bráchy chytí mi přijde hodně pravděpodobné.
Asi bych se tam nehnala odpoledne, ale dle toho, jak bude vypadat, tak zítra. Pokud bude vypadat, že je mu jen o trochu hůř, tak bych do čtvrtka nečekala. Ta spálová angína je strašnej humus, čím dřív se to chytne, tím líp…
a to já taky nejsem zastáncem antibiotik, jak to jde, snažím se jim vyhnout… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31239
14.11.17 10:16

Loni jsme si spalou prosli… I jsme v cekarne narazili na spoustu deti, co byly v utery negativni, ve stredu pozitivni… Ale na druhou stranu syn se ve spale placal 2 mesice, dcera se s nim pusinkovala celou dobu a nechytla to. Ja taky ne. Mely jsem s dcerou i behem synovi lecby krkobol a vytery negativni, nejaka viroza. Zato muz to schytal a placal se v tom cele 2 mesice se synem. Asi bych zavolala doktorce a sla k ni kdyztak zitra na opakovani testu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
14.11.17 10:21

@Netopirek fakt měli každá něco jiného? To je fakt zvláštní, no je fakt, že v tom dětském kolektivu se lapne kde co. :zed:

@Mar__tanka1983 no právě, u toho pětiletého mi to rvalo srdce, měl hlad, brečel, nic nepomáhalo, ani studený. A to měl ještě poměrně mírný průběh, vyrážku na jen trošičku, horečku jen jeden den, v neděli prospal celé odpoledne a vzbudil se bez teplot, asi dobrá imunita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.17 10:21

Já si myslím ze dávat atb kdyz je negativní ster a v krku nalez anginy neni je nesmysl.. Však se uvidí, v lepším pripade je to jen viróza a k tomu zarudly krk patří, v horším je dostane za dva dny.. Zbytecne se netrapte a verte doktorce. Angina zas tak nakažlivá jako ty virozky neni, nemusí to byt. Já teď mela taky a uz jsem silela ze se to vrací stejný nastup a nakonec nic, jen aft v krku a zase virozka od dětiček. Mimochodem ja a manžel jsme skončili s atb a deti jen s teplotou, uzlinami a rýmou.

• Citovat
  • Upravit
3145
14.11.17 10:24

@Hobitka asi to tak udělám. Dva měsíce, no to je masakr 8o Doufám, že takhle dlouho se nás to držet nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31239
14.11.17 10:29

@Helileli ATB brat minimalne 10 dnu a po dobrani jeste aspon tyden fakt klidovy rezim - proste ani na prochazku, i kdyz uz dite vypada dobre - teprve to nam zabralo. Bylo to ale na palici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
14.11.17 10:30
@Anonymní píše:
Já si myslím ze dávat atb kdyz je negativní ster a v krku nalez anginy neni je nesmysl.. Však se uvidí, v lepším pripade je to jen viróza a k tomu zarudly krk patří, v horším je dostane za dva dny.. Zbytecne se netrapte a verte doktorce. Angina zas tak nakažlivá jako ty virozky neni, nemusí to byt. Já teď mela taky a uz jsem silela ze se to vrací stejný nastup a nakonec nic, jen aft v krku a zase virozka od dětiček. Mimochodem ja a manžel jsme skončili s atb a deti jen s teplotou, uzlinami a rýmou.

No když on to má ze dvou stran, z jedné od bráchy, z druhé několik případů ve třídě. Ty ATB mi jde hlavně o tu šílenou bolest co měl mladší, ten má ATB 24h a konečně mu zabírají cucaci pastilky a přestalo ho v tom krku bolet.
Ale samozřejmě nechci zbytečně, já byla tak rada, že je zatím nemeli. No a pic kozu do vazů, už je to tady. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
14.11.17 10:30

@Helileli No jedna měla angínu a druhá jen virózu. Takže jedna ATB, druhé stačil čaj a ležet. Já jsem třeba angínu ještě neměla. Ale v krku mě bolelo s holkami pokaždé :nevim:

Ale mě i každá holka marodí jinak. Mladší mívá dost často horečky jako příznak. Starší je nemá prakticky vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.17 11:18

My máme opačný problém. Mladej dostal antibiotika a je uplně v pohodě nic ho nebolí, horečku něl den crp nehativní. Se mi nechce mu ty atb strkat. Anonym A

• Citovat
  • Upravit
3145
14.11.17 12:00
@Anonymní píše:
My máme opačný problém. Mladej dostal antibiotika a je uplně v pohodě nic ho nebolí, horečku něl den crp nehativní. Se mi nechce mu ty atb strkat. Anonym A

A když měl CRP negativní, tak na co je dostal? Nicméně teď už se to musí dobrat, jinak hrozí vznik rezistence.
Jinak nám teď Dr CRP nedělala, že když mu leze teplota od rána, v tu chvíli to bylo asi 2h, tak že CRP je průkazné až za dýl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.17 14:32

@Helileli nedalo mi to, volala jsem ji a angina je prej na crp neprukazna

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat