Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobry den, mate nekdo zkusenost s atopickym ekzemem a neni potvrzena zadna alergie? Male jsou 2 roky a cca od roku ma AE na rucickach, pod krkem.. kozni jen kortikoidy a mast, ktera to jen zhorsovala. Dnes jame byli na alergologii pro vysledky a nema alergii vubec na nic ani potraviny ani nic jinyho. Takze vůbec nevime z ceho to vlastne má.
Řešil jste někdo?
Děkuji
Ahoj.
To se ale nevylucuje.. Atopicky exem muze mit i bez alergie. Tim chci rict, ze tyhle dve “nemoci” spolu muzou ale vubec nemusi souviset.
V čem pereš? používáš aviváž? co pije a kolik?
jakou kosmetiku pro dítě používáš?
pozor na barviva v potravinách!
@teriiiy píše:
Dobry den, mate nekdo zkusenost s atopickym ekzemem a neni potvrzena zadna alergie? Male jsou 2 roky a cca od roku ma AE na rucickach, pod krkem.. kozni jen kortikoidy a mast, ktera to jen zhorsovala. Dnes jame byli na alergologii pro vysledky a nema alergii vubec na nic ani potraviny ani nic jinyho. Takze vůbec nevime z ceho to vlastne má.Řešil jste někdo?
Děkuji
Jsem dospělá, občas se mi AE udělá, převážně jsou to u mě loketní jamky. Alergie žádná zjištěna nebyla ![]()
Mimochodem, člověk může být na něco alergický (nebo to prostě nesnášet) i když testy to nepotvrdí
@cancerka peru v tierra verde a bez avivaze, na koupání má značku la roche-posay řadu lipicar. Pije prevazne vodu, ráno detsky neslazený čaj.
Syn nemá alergii ale má ekzem od mala. Vadí mu na to chlad, umělé materiály na oblečení, sprchové gely a pěny do vany, avivaz. Kortikoidy jsou na prd, chce to porad promazavat něčím mastnym.
@teriiiy Dobrý den, také jsem měla od útlého dětství AE. Naštěstí jsem chodila k nejlepší kožní lékařce u nás ve městě, u které se léčím dodnes.
Určitě vám nabídli, že jí později udělají ty speciální testy, které se dělají na předloktí. Nevím, jestli je možné to zvládnout u batolat. Třeba něco odhalí, zatím je jasné, že se to řeší mastičkami. Kortikoidy jsou nejsilnější a nejúčinnější na horší průběh, jinak určitě máte mastné a hydratační na promazávání.
Až vyroste můžete zvážit léčbu injekcemi. Já jsem dostávala několik let takové speciální injekce. Vždy jsem si v lékárně vyzvedla malou lahvičku a sama jsem ji nosila na aplikaci do kožní ordinace. Tyto injekce mi AE hodně zaléčily, dneska se už téměř neobjevuje. Moje ruce si ho „pouze pamatují“ a dodneška dodržuji jistá omezení, ale zvykla jsem si.
Obě mé děti měly jako miminka atopák, syn dost příšernej, dcera méně, ale zase se jí vracel v zimních měsících ještě kolem 7 let. Alergii nemá ani jeden, ani potravinovou, ani jinou. Zatím. Klepy klep.
Dcera měla atopický ekzém asi od 8 měsíců, naposledy ve 3 letech tuším (teď má skoro 4). Byli jsme s tím i na kožním a tam nám doktorka řekla, že u malých dětí se často objevuje ekzém proto, že ještě není plně vyvinutá kožní bariéra. Prý se to často samo upraví do těch 3-4 let. Takže to může být i váš případ.
Ještě mě napadá, na úklid podlahy a nábytek, co používáte, například určitě doma nepoužívat leštěnky apod.
vůně do zásuvky apod.
Nám nejvíce pomáhal chlad. Prostě takový „studený odchov“, jak vždycky útrpně prohlašoval tchán
Na noc hodně větrat, moc nenabalovat, kosmetiky minimum, spíš žádnou (v neakutní fázi A-derma Exomega) a žádná čokoláda ![]()
Mne se atopak narazove objevuje pres 20 let, hodne reaguje na stres. Po vysazeni cersteho laktozoveho mleka uplne zmizel.
Ahojky,
Syn měl ekzem z ničeho nic a přesně krémy od doktorky byli ještě horší. Nakonec jsem našla na doporučení zázrak a od té doby se tím mažeme celá rodina. A je to přírodní. Řekla jsem si, že když už člověk utratil tolik peněz tohle mě už nezabije
a jsem strašně ráda.
Mě se naštěstí dělali ložiska jen na ramenou a krku.
Já, pokud byste vy nebo i někdo jiný chtěli, pošlu informace k produktům, které vám s atopickým ekzémem OPRAVDU POMŮŽE. Jde o přírodní produkty a ne žádné léky - a dětem budou chutnat ![]()
A to i s jinými kožními problémy či střevními problémy, u dětí třeba i s prdíky ![]()
@teriiiy píše:
Dobry den, mate nekdo zkusenost s atopickym ekzemem a neni potvrzena zadna alergie? Male jsou 2 roky a cca od roku ma AE na rucickach, pod krkem.. kozni jen kortikoidy a mast, ktera to jen zhorsovala. Dnes jame byli na alergologii pro vysledky a nema alergii vubec na nic ani potraviny ani nic jinyho. Takze vůbec nevime z ceho to vlastne má.Řešil jste někdo?
Děkuji