Atopicky ekzem bez alergie

297
29.1.24 13:54

Atopicky ekzem bez alergie

Dobry den, mate nekdo zkusenost s atopickym ekzemem a neni potvrzena zadna alergie? Male jsou 2 roky a cca od roku ma AE na rucickach, pod krkem.. kozni jen kortikoidy a mast, ktera to jen zhorsovala. Dnes jame byli na alergologii pro vysledky a nema alergii vubec na nic ani potraviny ani nic jinyho. Takze vůbec nevime z ceho to vlastne má.

Řešil jste někdo?

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
135
29.1.24 13:59

Ahoj.
To se ale nevylucuje.. Atopicky exem muze mit i bez alergie. Tim chci rict, ze tyhle dve “nemoci” spolu muzou ale vubec nemusi souviset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2983
29.1.24 14:00

V čem pereš? používáš aviváž? co pije a kolik?
jakou kosmetiku pro dítě používáš?
pozor na barviva v potravinách!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16275
29.1.24 14:00
@teriiiy píše:
Dobry den, mate nekdo zkusenost s atopickym ekzemem a neni potvrzena zadna alergie? Male jsou 2 roky a cca od roku ma AE na rucickach, pod krkem.. kozni jen kortikoidy a mast, ktera to jen zhorsovala. Dnes jame byli na alergologii pro vysledky a nema alergii vubec na nic ani potraviny ani nic jinyho. Takze vůbec nevime z ceho to vlastne má.

Řešil jste někdo?

Děkuji

Jsem dospělá, občas se mi AE udělá, převážně jsou to u mě loketní jamky. Alergie žádná zjištěna nebyla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2983
29.1.24 14:01

Mimochodem, člověk může být na něco alergický (nebo to prostě nesnášet) i když testy to nepotvrdí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
29.1.24 14:08

@cancerka peru v tierra verde a bez avivaze, na koupání má značku la roche-posay řadu lipicar. Pije prevazne vodu, ráno detsky neslazený čaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
29.1.24 14:13

Syn nemá alergii ale má ekzem od mala. Vadí mu na to chlad, umělé materiály na oblečení, sprchové gely a pěny do vany, avivaz. Kortikoidy jsou na prd, chce to porad promazavat něčím mastnym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka104
29.1.24 14:16

@teriiiy Dobrý den, také jsem měla od útlého dětství AE. Naštěstí jsem chodila k nejlepší kožní lékařce u nás ve městě, u které se léčím dodnes.
Určitě vám nabídli, že jí později udělají ty speciální testy, které se dělají na předloktí. Nevím, jestli je možné to zvládnout u batolat. Třeba něco odhalí, zatím je jasné, že se to řeší mastičkami. Kortikoidy jsou nejsilnější a nejúčinnější na horší průběh, jinak určitě máte mastné a hydratační na promazávání.
Až vyroste můžete zvážit léčbu injekcemi. Já jsem dostávala několik let takové speciální injekce. Vždy jsem si v lékárně vyzvedla malou lahvičku a sama jsem ji nosila na aplikaci do kožní ordinace. Tyto injekce mi AE hodně zaléčily, dneska se už téměř neobjevuje. Moje ruce si ho „pouze pamatují“ a dodneška dodržuji jistá omezení, ale zvykla jsem si.

• Citovat
  • Upravit
53190
29.1.24 14:33

Obě mé děti měly jako miminka atopák, syn dost příšernej, dcera méně, ale zase se jí vracel v zimních měsících ještě kolem 7 let. Alergii nemá ani jeden, ani potravinovou, ani jinou. Zatím. Klepy klep.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
29.1.24 14:34

Dcera měla atopický ekzém asi od 8 měsíců, naposledy ve 3 letech tuším (teď má skoro 4). Byli jsme s tím i na kožním a tam nám doktorka řekla, že u malých dětí se často objevuje ekzém proto, že ještě není plně vyvinutá kožní bariéra. Prý se to často samo upraví do těch 3-4 let. Takže to může být i váš případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2983
29.1.24 15:35

Ještě mě napadá, na úklid podlahy a nábytek, co používáte, například určitě doma nepoužívat leštěnky apod.
vůně do zásuvky apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.1.24 15:58

Nám nejvíce pomáhal chlad. Prostě takový „studený odchov“, jak vždycky útrpně prohlašoval tchán :D Na noc hodně větrat, moc nenabalovat, kosmetiky minimum, spíš žádnou (v neakutní fázi A-derma Exomega) a žádná čokoláda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
29.1.24 17:20

Mne se atopak narazove objevuje pres 20 let, hodne reaguje na stres. Po vysazeni cersteho laktozoveho mleka uplne zmizel.

• Citovat
  • Upravit
29.1.24 23:26

Ekzém

Ahojky,
Syn měl ekzem z ničeho nic a přesně krémy od doktorky byli ještě horší. Nakonec jsem našla na doporučení zázrak a od té doby se tím mažeme celá rodina. A je to přírodní. Řekla jsem si, že když už člověk utratil tolik peněz tohle mě už nezabije :) a jsem strašně ráda.
Mě se naštěstí dělali ložiska jen na ramenou a krku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sojina
29.2.24 12:14

Já, pokud byste vy nebo i někdo jiný chtěli, pošlu informace k produktům, které vám s atopickým ekzémem OPRAVDU POMŮŽE. Jde o přírodní produkty a ne žádné léky - a dětem budou chutnat :-)
A to i s jinými kožními problémy či střevními problémy, u dětí třeba i s prdíky :-)

@teriiiy píše:

Řešil jste někdo?

Děkuji
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek