Atopický ekzém – klub, sdružení – radíme si

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1084
2.2.08 20:04

Ahoj holky, ahoj Monettko a Kamamajko :wink:
Já uvažuju o té čínské medicíně dost vážně; Štěpa sice má už ekzém dost lepší, ale ty respirační nemoci… :( No a já mám ruce „prašivý“ pořád. Ale koupila jsem si převčírem, jak tu radila myslím Ilča, ten atopikderm Bio Karité (od Salusu) a nechci to zakřiknout, ale zdá se to výborný. Štěpánka teď trápí moluska - takové bradavičky, co je atopici často někde chytí. Je to hnus, kožařka mu je vždycky strhne a za měsíc jich má zas 10 -20 po těle. V úterý jde na operaci s tříselnou kýlou :( tak až se zotaví, zas budem muset na strhávání :(
Jo a ty babičky a dědové - máme obě starší děti na víkend u mých rodičů, kteří teda jsou co se týče ekzému a respektování omezení z toho plynoucích super, a přesto… Říkala jsem mámě, že celkem už mu dáváme všechno k jídlu, krom těch největších alergenů; takže dnes prý měl k snídani makový koláč a odpoledne Kravík - čokoládový mléčný nápoj 8O Tak jsem fakt zvědavá co to s ním udělá.
Jo a jinak já jsem taky úchyl na „BIO“. Markét, Tys psala, že děláš kaši z quinoy? Můžeš písnout recept? Já quinou dávám zatím jen jako zavářku do polévek.
Mějte se
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
2.2.08 22:15

Ahoj holky,
reaguji na Katku, ale v podstate si myslim, ze to ocenime všechny - vy zběhlé s dietou, co založit ještě jedno téma samostatne - a to recepty. Přece jenom se v tom bude lépe orinetovat, když to bude zvlášt než tady.

pet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
2.2.08 22:23

Monettko,
koukala jsem na tu Biogamu
http://zasilkou.cz/…ma-krem-50-g

a zní to tedy zajímavě. A malé si to mazala, pokud měla ta místa zarudlá anebo až po nějakém zklidnění, když byl ekzém v klidu?

pet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2179
3.2.08 09:18

Hezké nedělní ráno,

Monettko , taky jsem koukala na tu biogamu, ale je to vhodné i pro tříměsíční mimčo :?:

…ještě jsem zapomněla napsat, že nám Dr. předepsala Linolu fett na koupání, ale koupat mám jen 1× týdně, jinak sprchovat. Mám asi blbej dotaz, ale můžete mi popsat, jak sprchujete vy :?: Ale asi už máte větší dítka, tak to není problém. Já to chtěla vyřešit otíráním žínkou, ale to se Marťasovi vůbec nelíbí. Nevím, asi ho to dře nebo je mu chladno. Ještě mě napadlo, dát ho normálně do vaničky a osprchovat, ale to asi taky bude řvát. Koupání miluje, jen když má vodu po krk :D Ještě tak snese omýt v umyvadle pod tekoucí vodou, když ho držím na levém předloktí. Ale to se zase dostanu fakt jen na ten zadeček a nožičky. :roll:

…jo a ještě…Marťas si pořád vehementně „baští“ ručky. Nevadí mu to olizování všech těch „mazadel“ 8O :?: :?: :?: Kortikoidy mu samozřejmě neaplikuju :wink: …ale má teď za poslední 3 dny řídkou stoličku, tak nevím, jestli je to reakce na mou dietu, nebo následek toho požírání olivového oleje a A-dermy dohromady 8O :lol:

korvapuusti , tou A-dermou mažu celé tělíčko i přes tu „připomínku“ Dr. :wink:…přitom mi doporučovala Bepanten na zadeček (prý v nouzi můžu taky máznout na ten atopák) a ten stojí 300Kč jen 100g, kdežto ta A-derma je cca 350Kč za 250ml. Mně to je jedno, asi chápete, že v tomhle případě žádná máma na korunu nekouká, hlavně, aby něco zabralo. Ještě chválila klasickou kalciovku na promáznutí ložisek, tu jste tu žádná, myslím, neuváděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
3.2.08 18:26

Ahoj holky,
taky vítám všechny nové a jsem moc ráda, že to tu Pet14 založila a že to takhle super funguje.Taky se moc přimlouvám za tu novou diskusi ohledně receptů…Zvlášť od vás, které se více orientujete v Bio potravinách.
Jinak co se týká té zmíněné A-dermy, tak já jsem ji taky mazala na celé tělíčko i několikrát denně, když to pomáhalo.Je pravda, že je to drahá záležitost, ale zatím kvůli tomu nehladovíme a když se babičky ptají, co koupit Emičce k narozeninám nebo tak, tak říkám, ať nekupují žádné drahé hračky ani oblečení (stejně toho má mraky) a ať jí radši koupí nějakou kvalitnější kosmetiku na ten ekzém (třeba A-dermu) nebo nějakou dražší, ale lepší mňamku.
Ještě jsem se chtěla, jestli někdo nemáte zkušenost z tou kaší od Nestlé.Jmenuje se Sinlac a je určená pro děti s potravinovou alergií, zejména na mléčnou bílkovinu a sojovou bílkovinu.My jsme si ji koupili, ale malá jí vůbec nechce jíst, ani když ji ochutím ovocem.
 Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
3.2.08 20:13

Petro,
my tu Sinlac taky zkoušeli, malý ji ze začátku nejedl, jenže kyž si navykl v průběhu svých průjmu i na obyčejnou rýžovou bez příchuti, tak mi pak zbaštil i tuhle.

Takže asi neporadím, protože Matěj mi nepozře žádnou kaši, kde by bylo ovoce. (které bych tam dodala).

Jinak je částečně kukuřičná a myslím že z klíčků svatojánského chleba, Markéta mě nahlodala tou kukuřic, že prý není vhodná pro atopiky. Já o tom tedy slyšela poprvé.

Já tedy zkusila teď nově osmizrnou od Nestle s probiotiky, jinak jíme již zmiňované Hami kaše s příchutěmi (zdá se mi z těch rýžových jedině poživatelná, je jakoby našlehaná - dělám ji jen z vody). Náš tip je jablíčková.

pet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
3.2.08 22:05

Kalamajko: s tou A-dermou je to fakt, nejlevnejsi zrovna neni. My mame spotrebu takovou, ze to mlicko mi vydrzi tak na 1 tyden (kdyz mazu cele telicko kazdy den) a ten mastnejsi krem je ekonomictejsi, tak na 2 tydny. Ale i tak se to prodrazi. Co ale nadelas? Ja si delam z toho legraci, ze muj syn spotrebuje kosmetiky vice a za vic penez, nez takove ty cukrkandlove tip top babky, co se placaji Lancômem, Decleorem, Rubinsteinkou, a podobne. :D

Monettko ani nevis, jak se pokazde nenavidim, kdyz mi to neda a maleho s tim „neskrabej se“ opruzuji. Ja vim, ze se to nema. Sama jsem atopac mela, tak vim, co to je. Ale maminky jsou taky jenom lidi a nekdy, kdyz uprostred noci slysim to vecne drbani a skrabani, mazu jak zbesila, ale on se drbe dal, tak mi to zkratka ustreli a okriknu ho. Parkrat se mi posleze rozplakal, protoze jsem videla, jake ma nutkani, rucicka smerovala ke krku, ale v posledni chvilce se zarazil, mrknul na me takovym zalostnym smutnym pohledem a dal se do place. No v ten moment jsem se mu omlouvala a sobe bych si nejradsi nafackala. Kdyz on je jeste prilis maly na to, aby to pochopil, ze se to nema, ze se mu jen prihorsi. Tak cekam, az mi kapanek povyroste a budu ho taky navadet k jemnemu stylu skrabani. :idea:

Moc jsem te chtela poprosit, jestli by ses se mnou nemohla podelit o tvuj recept na ty vlhcene doma vyrabene ubrousky. Ta v obchode kupovana chemie se mi uz opravdu zajida. Diky MOC !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
3.2.08 22:31

Ahoj,
Biogama : používala jsem asi od roku… nevím přesně, prostě jak jsem se o ní dozvěděla. Tehdy jsem nějak nezkoumala, od jakého věku se to smí. Mazala jsem na ten nejhorší ekzém, tedy přímo na ložiska. Na tom odkazu píšou mazat tři dny a pak za měsíc a my jsme třeba mazali celý měsíc (1× denně). Nikdo mě na to použití tehdy neupozornil a v letáku to myslím nebylo. ALe pomáhalo to a žádné vedlejší účinůky nemělo, tak v pohodě. Po pár měsících jsem to přestala používat, protože už ty účinky nebyly takové, ale teď to možná zas zkusím.
Ubrousky používám nejjednodušší variantu. Uvařím asi 1,5dcl heřmánkového čaje (někoho může alergizovat, my jsme v pohodě. Možná by šel nahradit řepíkovým), přidám polévkovou lžíci mandlového oleje a asi 4 kapky levandulového esenciálního oleje.
Myslím, že o cenách kosmetiky pro ekzematiky se nemá cenu ani moc bavit. Naše dítko nás vyšlo už na tolik peněz, že by z toho nejspíš byla pěkná dovolená. Krémy kolem 500Kč jsou normálka, návštěva u homeopata taky tak a další různí léčitelé stáli taky dost. Ale dala bych cokoliv, i kdybych já neměla jíst, jen aby jí to pomohlo.
Teď jsme v divné fázi. Má jen pár pupínků v podkolenních a loketních jamkách, ale pořád se škrabe. Člověk by řekl, že tam vlastně nic není, ale stejně to v noci dost svědí. A s tím okřikováním… taky mi to občas ujede, to asi každému. Vždycky když něco svědí mě a škrabu se, tak se snažím si uvědomit, jaké pocity u toho má Nelča a jak je to nutkání silné, že se fakt nedokáže ovládnout a snaží si ulevit. Takže stále stříháme nehty, to je aspoň trošku jistota :)
Kalamajko já Šarlotku otírám vlhkým ručníkem a naštěstí jí to nevadí. Myslím, že teď nějak nemá být z čeho špinavá, tak stačí otírat jen taková ta místa co se lehce zapaří - pod krčkem, podpaždí, záhyby a tak
Katu tu quinou kupuješ normálně ve zdravé výživě? Tady jsem to nikdy neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
3.2.08 22:47

Katulinko: ten recept na kasi z Quinoy najdes mezi „atopicky exem-klub-recepty“, co otevrela pet14. :D

Kalamajko: pokud mas ani ne 4 mesicni mimi, tak sprchovani/oplachovani by nemelo byt problem. Teda zalezi, jak to snasi tvuj prcek, ale ja mam 13 kilove slune a taky ho oplachuji 2krat denne nad umyvadlem. Sprchuji tak co 3-4 dny. To ho po:,–(im do sprchoveho koutu a v mziku to zmaknu tak do 3 minut. Taky ho ale necham, aby si to aspon trosku uzil, ma vodu moc rad.
Nad tim umyvadlem ho mam prehozeneho pres levou pazi, nejdriv splachnu prdelku, pindourka, stehna a potom ho oplachnu i na zadech az ke krku. Fakt to jde celkem v pohode, ale asi trochu zalezi, jak mate udelane umyvadlo a kohoutek. Mi to jde super. Pak vodu vypnu, rucnikem ho oplacam , dam rucnik pod prcku, prehodim oblicejickem k umyvadlu (porad ho drzim levou rukou, ted ale pod hrudnickem a mam ho jakoby posazeneho na leve noze, kterou trochu zvednu) a v predklonu mu umyju rucky a paze, krk, oblicej a hrudnicek. Pak si dam tu levou nohu na kraj vany a jak tak na te noze sedi, doutiram ho dosucha. Blbe se to popisuje, ale kdyz ziskas grif, mas to za 2 minutky hotove. Uz se tesim na leto, jak budu mit super vymakany levy biceps. :potlesk:
To zuzlani rucek by melo byt v pohode. Muj Theo je zase palcovy zavislak a doted jsem nemela s bastenim kremu zadny problem. Jednou mi dokonce odsrouboval tu zminovanou A-dermu (ten mastny krem), vytlacil si poradnou davku a tu potom zblajznul. Myslela jsem, ze me budou omyvat, ale jednoznacne mu to chutnalo a zadne problemy nemel. :roll:

ad Sinlac: my jsme bastili Sinlac dost dlouho a malemu to super jelo. Ale pak jsem mela podezreni, jestli mu to nezhorsuje tu jeho chronickou zacpu, tak jsem ho vy:,–(ila (obsahuje totiz hlavne ryzi). Chutna to i mi. Je to tak prijemne nasladle. A nema to holky zadnou kukurici, jenom ryzi, sladovou ryzi, mouku z plodu Svatojanskeho chleba, cukr, palmovy, repkovy a slunecnicovy olej, stabilizatory, antioxidanty a potom jen nejake konzervanty a pridane mineraly a vitaminy.

Jeste k te kukurici, nechtela jsem nikoho zbytecne plasit, ale vim, ze patri do skupiny nejvice a nejsilneji alergennich pozivatin. :(

Tak zatim pa a prijemny zacatek noveho tydne :D

Marketa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
3.2.08 23:06

Monettko: mockrat diky za ten recept na vlhcene ubrousky. Jeste jeden dotaz, prosim te promin, ja jsem takovy detailista. Tu tekutou smesku potom jenom prelijes na natrhane papirove ubrousky, nebo do toho neco namacis a tim dupku male otiras? :roll: :oops:

S tim skrabanim je to zkratka peklo. :( Ja sama se snazim maximalne ovladat a i kdyz me neco svedi, tak se nechci pred malym drbat, protoze jsem to parkrat udelala, on hned zbystril, mrknul na to misto, kde jsem se skrabala a potom se na me tak zbytave dival a ja si jen dokazala predstavit, jak mu to v te jeho makovicce srotuje…„aha, ty se skrabat muzes, jo a ja ne, to je teda spravedlnost“.
Taky striham casto nehty, ale nejak to nepomaha. I kdyz je ma kratke kraticke, tak jsou ostre jak britvy a ja si mu je netroufam pilovat. Pry se to nema, hrozi zanety nehtoveho luzka. :?

Marketa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2179
4.2.08 12:06

Markéto , máš to teda zmáknutý s tím oplachováním. Ale s 13kg prckem se sice hůř manipuluje, zato asi líp spolupracuje :D A máš pravdu, že taky záleží na „sestavě“ koupelny. My máme umyvadlo dost malé a ještě tam celkem překáží kohoutek. Asi zakotvím u toho omývání „kritických míst“ žínkou a koupání 1× týdně. I když ani do teď to koupání u nás nebývalo delší než 5min. Marťase zrovna nemaceruju, protože se ohýbám nad velkou vanu a to není nic moc pro moje záda :? Už aby mohl sedět, to už to sprchování jako problém nevidím.

Jinak musím říct a zaťukat to na dřevo, že od pátku, kdy jsem skutečně začala mazat jako divá, do dneška vidím jakési zlepšení (nebo změnu :?: :?: ). Při mazání A-dermou 2× denně v kombinaci s promazáváním olivovým olejem při každém přebalování, se mi zdá, že ložiska pod kolínky jakoby „opaleskují“ a barví se do oranžova. Pupínky ustoupily a zarudlé jsou už jen „rýhy“ mezi faldíky. Obličejík je lepší o sto procent, neznalec by nic nepoznal, i prasklinky za oušky přestaly být zarudlé. Pořád se u nás dost „šupí“ ta očička, krček a na prsíčkách máme mapky. Celkově i „struhadýlková“ kůže se mi zdá hladší a Marťas klidnější. Snad to není předzvěst přechodu do horšího stadia 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
4.2.08 18:44

Markét mám nastříhané bavlněné čtverce látky, ty jsem si dala do krabičky od těch kupovaných ubrousků a ty směsí přeliju. Pak je operu normálně s plenkama (jsme na látkovkách) nebo i s běžným prádlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
4.2.08 19:32

Monetko : tak ti jeste jednou mockrat dekuji za ten recept na samovyrobu vlhcenych ubrousku. :D

Kalamajko: to stadium co popisujes spis vypada jako zklidnovaci faze. Tak drzim palecky, at se to jenom lepsi. :D

Marketa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2179
4.2.08 20:07
korvapuusti píše:

Kalamajko: to stadium co popisujes spis vypada jako zklidnovaci faze. Tak drzim palecky, at se to jenom lepsi. :D

Marketa

Markéto, dík za uklidnění. Musím se přiznat, že každé ráno vstávám celá nedočkavá a zároveň nervózní, jak ta Chlapíčkova kůže bude vypadat :roll: 8O …jestli máš pravdu, tak se do zklidňovací fáze snad dostanu i já :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
4.2.08 23:54

Markét nemáš vůbec zač :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie