Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, chci se zeptat, jak moc vám pomohlo moře na atopický exem? Má to opravdu takový vliv? Děkuji
Dceri pomohlo velmi. Kdyz mela ekzem nejhorsi, byla za sezonu u more dvakrat. Vzdy se to zklidnilo aspon na pul roku. I nyni trpi na suchou kuzi a po pobytu u more je to vyrazne lepsi.
Příspěvek upraven 27.05.16 v 18:22
Velmi to pomáhá, jak jednou nejedou, hned je v zimě vidět rozdíl ![]()
když ho dcera měla rozjetej hodně, tak to moře jako by víc rozleptalo, ale nakonec se to zahojilo a celou zimu byl klid. Za nás moře ano ![]()
Jako dítě jsem byla silnej atopik a moře bylo jediné, co mi pomáhalo. A že jsem toho zkusila hodně
A nevite na jak dlouho je potřeba minimálně jet, aby to mělo nějaký efekt?
Idealne rikaji 3 tydny. My jsme dceru meli dvakrat po 10 dnech - jednou s nami, potom s babickou. Take zalezi na tom, jak velky problem dite ma. Asi jinak bude reagovat s nekolika fleky po tele a jinak se zasazenou pokozkou celeho tela.
@liil my jezdíme vždy na týden a efekt to má, ale jezdíme pravidelně a i v tom bude celkově efekt
Mně nepomohlo vůbec, naopak se ekzém ještě víc zhoršil, štípalo to a svědilo, ruce do krve rozpraskané a po návratu jsem dávala kůži velmi dlouho do přijatelného stavu. ![]()
Bydlela jsem u moře 4 roky a každou zimu jsem to měla horší a ve městě teď ani prd ![]()
Mám i astma, moře pomáhá hodně celkově na kůži i dýchání, ale záleží i na stresu… Bydlela jsem u moře celý rok a stejně se mi ekzém nakonec udělal, když jsem byla psychicky v háji…
Jako diteti mi to pomamahalo… jedno moje dite to zdedilo (astma i atopak), jenze my more nemusime
nebavi nas to…
mame raci hory, tak jezdime do Jeseniku a tam do te sirne vody… kazdy den do smradlaveho bazenu a byva to jak mavnutim kouzelneho proutku, exem proste zmizne, neuveritelne. proste mu to sedne.
tak to jen takovy tip, co byste mohli zkusit blizsiho…
@liil píše:
Dobrý den, chci se zeptat, jak moc vám pomohlo moře na atopický exem? Má to opravdu takový vliv? Děkuji
Osobní zkušenost nemám, ale kamarádka s malou (silnou atopičkou) jezdí každý rok na 3 týdny a malé to velmi pomáhá. Jednou nejely a zhoršilo se to.