Atopie a příkrmy? Jsem bezradná...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6902
23.3.11 21:29

Ahoj holky, moje zkušenost je taková, že příčinu AE nezjistíte. Moje dcera ho měla asi od 3 měsíců, já jsem plně kojila, vysadila jsem vše nebezpečné, ale efekt žádný. Pak jsem pátrala a zjišťovala, až jsme skončili v HK u homeopatky MUDr. Píšové, která nás exému zbavila. Netvrdím, že to jde u všech, ale řeknu to takhle, byl to první doktor, který se zajímal o celek a ne jen o to, že má dítě pupínky.
Jinak doporučuju kosmetika A-Derma, sice je drahá, ale na AE zabírá bezvadně. Kontakty najdete na netu, nevím, zda by to nebyla reklama dát sem odkaz na A-Dermu… ale do lékáren to objednají, někde to mají i na skladě.

Držte se :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
23.3.11 22:00

A dermu jsem mela a nic moc..my ted mazem konopny kremy a je to lepsi..a ta homeopatka ti dala nejaky prasky nebo??? Klidne bych to vyzkousela..za ni se muzes stavit nebo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
23.3.11 22:07
Prtka píše:
A dermu jsem mela a nic moc..my ted mazem konopny kremy a je to lepsi..a ta homeopatka ti dala nejaky prasky nebo??? Klidne bych to vyzkousela..za ni se muzes stavit nebo?

Taky jsme chodili k homeopatce. Syn taky měl slabší ekzém, mu to vyléčilo a u dcerky zatím nee, tak jsme teď byli nuceni sáhnout po mastičce se slabšími kortikoidy. Takže momentálně to skoro nemá, ale na dlouho to asi nebude. Jinak homeopat nedává léky, nýbrž homeopatika.

• Citovat
  • Upravit
61
24.3.11 08:31

Ahoj, ani nevíš jak ti rozumím, jsem na tom asi stejně, měla jsem a mám podezření na abkm, jogurty se mi zdá že toleruje, teď jsem začala lučinu a vůbec nevím jestli reaguje, protože jsem jsem si mimochodem dala skořicový koláč (zdá se mi, že na skořici reaguje), jen to trvá déle. Má červené tváře a suché místa a pupínky na bříšku - je to atop nebo ne?
Ale nesvědí ho to, teda neškrábe se, tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
24.3.11 09:35

IvaLe malého to taky nesvědí..a má kolem pusy takové lehce červené něco jako lišej a na zádech takové červené fleky, ale mažu to, takže to není suché. Taky jsem měla podezření na ABKM a po jogurtu se mi osypal až 5 den. Tak ho zkusím dát později. A přišla jsi na to, z čeho ten ekzém má? Mně se to právě moc nedaří a jsem z toho nešťastná a nevím moc jak na to :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
24.3.11 13:04

Ahoj Prtko, dávám jogurt od 27.2 a má to víceméně furt stejné, dr. říká, že je to z vody, je fakt že to má někdy více někdy méně, měl to i na ručičkách, už fakt nevím a asi si to moc beru, jsem doma už moc dlouho (7rok)a jsou i horší věci. Stále bez mlíka, sem tam jogurt, bojím se cokoli sníst, teď jsem někde četla že i káva dráždí(začala jsem ji pít cca 14 dní), do toho 8.3. očkování 3hexa, v úterý jsem dala máslo ve středu lučinu, zatím nezvrací, nemá průjem, zhoršení zatím nevypadá, uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
24.3.11 13:24

Tak to drzim palce..myslim,ze to budete mit ok. A ty koupes kazdy den? Ja dva dny myju pouze oblicej a pindika a pak treti den myju komplet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
24.3.11 15:39

Já jak kdy když to má lepší tak i každý den, zadek po kakání, jelikož nepoleží tak je jednodušší strčit pod vodu. Chtěla bych tomu věřit, že to bude ok, ať i Vám to vyjde ok. Víceméně jsem už ve stavu kdy chci mít jasno buď tak nebo tak. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10802
16.5.11 09:30

Tak můj názor je, že kdyby jakékoliv preparáty byly nějaký zázrak, tak by na to existovaly klinické studie a všichni doktoři už by to dávno předepisovali. Takže já tyhle „zaručené zázraky“ zkoušet odmítám… to bych neutrácela za nic jinýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1613
16.5.11 09:55
Elik píše:
Tak můj názor je, že kdyby jakékoliv preparáty byly nějaký zázrak, tak by na to existovaly klinické studie a všichni doktoři už by to dávno předepisovali. Takže já tyhle „zaručené zázraky“ zkoušet odmítám… to bych neutrácela za nic jinýho.
:palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
16.5.11 15:32

Mám tři děti, dva synové jsou atopici. Staršímu je pět let a věřte mi, že jsem také zkoušela různé preoaráty a msti, kortikoidy jsme používali jen krátkodobě. Syn má atopický ekzém velmi silný a po celém těle, také má potravinové alergie, proto jsem velmi opatrná s tím, co mu dávám. Máme vyzkoušené věci, co fungují na nás a nikomu je nevnucuji a ani nenabízím, protože každý reaguje jinak - někomu třeba pomáhá krém s konopím, nám se po něm naopak ekzém zhoršuje. A věřte mi někdy je méně více, čím více preparátů vyzkoušíte, tím můžete naopak ublížit než prospět. Navíc Váš příspěvek vyloženě vyznívá jako reklama, copak ony výrobky neprodáváte? :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
16.5.11 18:46

Souhlasím s tím, že na každého funguje něco jiného, ale odmítala jsem sedět se založenýma rukama a dívat se na dítě nešťastné a celé červené a rozškrábané - vždyť to byla hrůza i pro celou rodinu, taky mám tři děti a to se přece musí člověk ohánět. Nevím, proč vás tak irituje, když se někdo zmíní o OKG, když Aerius, Fenistil, Oilatum či Locoid můžou všichni jmenovat a nikdo se nečertí :cert: Po roce užívání, kdy jsme se synem v pohodě i přes těžkou pylovou sezonu, jsem šťastná a nevadí mi, když mě budete osočovat z reklamy. Ano, začala jsem tyto výrobky lidem v mém blízkém okolí doporučovat, ne však vnucovat, to je přece na každém, jaké informace si najde či nad kterými informacemi bude přemýšlet a nebo je pustí okolo sebe. Tak už se nezlobte a zůstaneme si každý vesele a šťasně u toho svého, hlavně když naše dětičky i my budeme zdraví a spokojení a usměvaví. Přeji všem i hodně štěstí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
10.6.11 20:44

teď jsem zrovna čela doporučení pro pediatry. často není příčina AE v jídle vůbec. zvlášť pokud se projevil před zavedením příkrmů.
a doporučení je takové, že zavádět vše,pomaličku, a sledovat reakci, reakce do 4 dnů.

testy na potravinové alergie (kožní, napíchne se daná potravina) jsou dost neprůkazné,.. někdy vyjdou pozit.,, přitom dítě nemá na danou potravinu žádnou reakci, pokud jí pozře.. vlastní zkušenost /v rodině/.. asibych se k tomu neupínala a svému dítěti bych to dělat nenechala.. (a to u Marťana očekávám AE, resp., trochu ho má, vždy se zhorší s nějakou zátěží..takže s příkrmy to možná bud řešit taky..)

držím palce, ať se to nezhoršuje.. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
10.6.11 20:47
Elik píše:
:palec: :palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek