Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mondeo je větší a bude rozhodně levnější případný servis, jelikož to není premiovka. A myslím, že i pořizovací cena u srovnatelných roků a nájezdu bude u Fordu příznivější.
Na druhou stranu, tahle poslední Mondea už se prý Fordu tolik nepovedla.
Záleží na tom, jestli potřebuješ velkej kufr, nebo ne. Pokud jo, tak Mondeo. Pokud ne, A4. Na automatické parkování hoď bobek, mám služebního Kodiaqa a to automatický parkování je brutální zdržení a nemyslím si, že by to mělo Mondeo nějak líp řešený. A navíc potřebuješ relativně velkou díru. Osobně nepoužívám ani kameru, jenom senzory když je jó malá díra, jinak používám hlavu a odhad. Pak třeba taky pouvažuj podle toho, kam často jezdíš, já třeba s autem (Escalade) v 90 % nemůžu do podzemních garáží, protože se tam prostě nevejdu, nevytočím. Nebo možná bych vytočila, ale nemám odvahu to zkoušet a za ten trapas mi to nestojí. A vím, že v některých garážích je to problém i s podstatně menším autem.
Majitelé Audi si tím autem řeší nějaký mindrák. My jim říkáme malej penis. Když chceš být zařazena mezi ně, kup si Audi.
@NinaU. píše:
Mondeo je větší a bude rozhodně levnější případný servis, jelikož to není premiovka. A myslím, že i pořizovací cena u srovnatelných roků a nájezdu bude u Fordu příznivější.
Na druhou stranu, tahle poslední Mondea už se prý Fordu tolik nepovedla.
Jo to souhlasím. Za stejný peníz lepší výbava…A auto srovnatelné s Passatem, Superbem apod.
Jinak, já zase slyšela naopak, že ty starší řady byly problémové, vstřikovače apod. a naopak zde právě Ford udělal pokrok a to nejen v designu.
![]()
@kačka39 píše:
Majitelé Audi si tím autem řeší nějaký mindrák. My jim říkáme malej penis. Když chceš být zařazena mezi ně, kup si Audi.
Já bych zase nepaušalizovala.. Ale je pravda, že hodně často si lidé kupují „prémiovou“ značku, ale třeba 10-15 let starou, která má nalítané statisíce km, jen aby ukázali značku.
Jo, ti mají malýho pinďoura… ![]()
@kačka39 píše:
To se dá vesměs zobecnit i na BMW třeba. Mercedesy zas platí za cigánský povozy. Nevím no, k0kot může sedět jak v Hummeru, tak v Wartburgu. ![]()
@Anonymní píše:
Jo to souhlasím. Za stejný peníz lepší výbava…A auto srovnatelné s Passatem, Superbem apod.
Jinak, já zase slyšela naopak, že ty starší řady byly problémové, vstřikovače apod. a naopak zde právě Ford udělal pokrok a to nejen v designu.![]()
No ono s tou spolehlivosti je to vždycky osemetne
ale každopádně ano, velkým lákadlem je cena, jak pořizovací, tak servisu.
Určitě bych nedávala na předsudky. Na každé automobilce se najde něco
Spíš než design, řešte motorizaci
U Fordů jsou poslední generace poměrně časté problémy. Neustále řešíme svolávací akce. Audi je samozřejmě dražší, ale motory jsou s Fordem nesrovnatelné
dělám s autama a prošlo nám pod rukama leccos, tím chci říct, že neplácám z vody na čisto, ale ze zkušenosti. takže za mě Audi ![]()
@kačka39
Toje hroznej kec teda
de*il může sedět ve Fordu, Audine a klidně i v Dacii
a to ji doma nemáme a ani po ní nijak neprahneme.
@Mína.Ell píše:
Určitě bych nedávala na předsudky. Na každé automobilce se najde něcoSpíš než design, řešte motorizaci
U Fordů jsou poslední generace poměrně časté problémy. Neustále řešíme svolávací akce. Audi je samozřejmě dražší, ale motory jsou s Fordem nesrovnatelné
dělám s autama a prošlo nám pod rukama leccos, tím chci říct, že neplácám z vody na čisto, ale ze zkušenosti. takže za mě Audi
Ty motory by mě zajímaly, mohla bych poprosit o více infa?
@NinaU. píše:
@kačka39
Toje hroznej kec tedade*il může sedět ve Fordu, Audine a klidně i v Dacii
a to ji doma nemáme a ani po ní nijak neprahneme.
Jako jo, ale uznej, že někteří jednodušší si kupují staré Audiny, BMW, jen aby si dokázali něco.
Jsme tuhle byli omrknout vozy v jednom salonu a přišel pár a povídá „Jakou tady máte nejlevnější Audinu?“ Já jen valila bulvy
![]()
@NinaU. Já vím, že se to nedá paušalizovat. Ale kdo tě v obci, když pojedeš 65, předjede přes plnou? Vždycky jenom Audi. A tak bych mohla pokračovat. A lidi rádi škatulkují.
Jinak za mně jedině Ford.
@Anonymní píše:
Jako jo, ale uznej, že někteří jednodušší si kupují staré Audiny, BMW, jen aby si dokázali něco.
Jsme tuhle byli omrknout vozy v jednom salonu a přišel pár a povídá „Jakou tady máte nejlevnější Audinu?“ Já jen valila bulvy![]()
No dejme tomu, u těch starých pekacu. Ale tak bavíme se o čtyři roky starém autě ![]()
@kačka39
Klidně i v tom Fordu nebo Hyundai hele
z vlastní zkušenosti
Třeba mi někdo poradí
Chceme kupovat auto - a váháme právě nad těmi výše uvedenými.
Které by jste doporučili? Případně proč?
Oba dva vozy by byly ročníky 2016 a výše, nájezd do 80 tisíc km v naftě. Ideálně 2.0 motorizace.
U Mondea se mi hodně líbí automatické parkování a senzory kolem celého vozu + je větší..
Audi je mi zase designově blíže…
Oba vozi samozřejmě kombi.
Díky moc!