Aukro - přijmout zboží zadarmo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11822
1.2.11 14:15

Taky bych zaplatila, stalo se mi nedávno něco podobného - nebylo to teda nic za poštovné, ale normálně objednané zboží, brala jsem toho vícero a ptala se prodejce na výši poštovného. Čekala jsem stále odpověď a najednou přišel balíček. Tak jsem mu napsala, že zásilka teda už dorazila a peníze mu obratem zasílám. Mně by svědomí nedovolilo mu nezaplatit, něco ve stylu: když to ten vůl poslal, tak mu nezaplatím? To jen potvrzuje mou teorii o vychcaném národě Čechů :twisted: - tím se nechci nikoho konkrétního dotknout (sama jsem Češka), jen konstatuji, že spoustu z nás tahle myšlenka napadne, jde jen o to, jestli převáží tohle nebo slušnost :-) A těší mě, že tady na emimi je nás poctivejch dost :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
1.2.11 14:21

pokud tam chceš obchodovat dál a být poctivá, tak ano. My jsme tam prodávali a paní nám nechtěně zaplatila 2×, taky jsme vrátili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
1.2.11 14:24

Jasně že zaplatit poštovné :pankac:. Pokud ti paní napíše, že ti to poslala jako charitu, tak pak nemáš co řešit :jazyk:. Dobírka by tě vyšla dráž než převod peněz z účtu. V takovém případě buď je ten kdo to posílá v riziku, že ten komu to posílá nezaplatí… nebo riskuje ten kdo pošle peníze předem a čeká zda mu balíček dojde. Nevím o čem přemýšlíš, ale tohle by mělo být o důvěře. Jakmile to někdo poruší, zklame důvěru druhého a ten to příště radši hodí do koše :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
1.2.11 14:36

Ahoj. A tobě nepřišlo bankovní spojení v mailu, který tě upozorńoval na to, že aukce skončila a s kontakty na prodejce? Já když něco prodávám, tak to po mě chce i číslo účtu (pokud zvolím platbu předem).

Jinak taky nechápu, jak můžeš nad něčím takovým byť jen uvažovat :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
1.2.11 14:36

Tak za mě ROZHODNĚ, ROZHODNĚ zaplatit! Co by tomu řeklo tvoje svědomí?
Já bych nejela na černo ani autobusem, bych pak měla výčitky i kdyby mě nikdo nechytil.
Vžij se do její situace a pak ti to možná dojde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2328
1.2.11 15:06

Taky bych zaplatila…muze ti dat potom negativni hodnoceni a na ty hodne lidi kouka …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
1.2.11 15:16

dost se tady do zakladatelky obouváte, ale podle všeho jí paní č. účtu vůbec neposlala, i když si o ně psala, takže to není o tom, že by ji chtěla nějak obrat… sama píše, že neví, jak řešit, jestli psát ještě jednou a že se jí nezamlouvá nápad nechat to jen tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
1.2.11 15:33
ivkaaa píše:
Taky bych zaplatila…muze ti dat potom negativni hodnoceni a na ty hodne lidi kouka …

Opravdu víc řešíte negativní hodnocení než vnitřní klid? Je mi jedno, co si o mě ostatní myslí, pokud se na sebe můžu kouknout do zrcadla. Pokud ne, žádné hodnocení ostatních to nezachraní.

Ale je dobře, že máš aspoň dilema. Díky za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7148
1.2.11 15:42
janine24 píše:
ivkaaa píše:
Taky bych zaplatila…muze ti dat potom negativni hodnoceni a na ty hodne lidi kouka …

Opravdu víc řešíte negativní hodnocení než vnitřní klid? Je mi jedno, co si o mě ostatní myslí, pokud se na sebe můžu kouknout do zrcadla. Pokud ne, žádné hodnocení ostatních to nezachraní.

Janie souhlasím :hug:
Krásně jsi to napsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
1.2.11 15:52
Anteaa píše:
Ale tady přece nejde jen o negativní hodnocení… :nevim: To je to poslední :roll:Nechtěla bych vidět Aukro a podobné servery kdyby negativní hodnocení neexistovalo… Zaplatil by vůbec někdo?! :think:

Já! Já bych zaplatila a ani ve snu by mě nenapadlo uvažovat o opaku. Protože jsem blb poctivý a je nás asi sakra málo…

Souhlas s tím, cos napsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
1.2.11 16:30
radúna píše:
Anteaa píše:
Ale tady přece nejde jen o negativní hodnocení… :nevim: To je to poslední :roll:Nechtěla bych vidět Aukro a podobné servery kdyby negativní hodnocení neexistovalo… Zaplatil by vůbec někdo?! :think:

Já! Já bych zaplatila a ani ve snu by mě nenapadlo uvažovat o opaku. Protože jsem blb poctivý a je nás asi sakra málo…

Souhlas s tím, cos napsala.

Já bych taky zaplatila, protože by mi to prostě bylo trapné… A myslím, že většina, aspoň já nemám s nepoctivci NAŠTĚSTÍ moc zkušeností…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
1.2.11 17:43
janine24 píše:
ivkaaa píše:

Presne presne,jako vzdy :wink: .O zadne negativni hodnoceni prece nejde :think:

Je mi teda jedno,at kazdy zije jak zije,ale je dobre,ze se zakladatelka zamysli nad tim,jestli se stat pro par korun za postovne zlodejem..Treba se tukne do cela a rekne si,ze mela zatmeni mysli a uz se zas diva spravnym smerem a vse vyresi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová