Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taky bych zaplatila, stalo se mi nedávno něco podobného - nebylo to teda nic za poštovné, ale normálně objednané zboží, brala jsem toho vícero a ptala se prodejce na výši poštovného. Čekala jsem stále odpověď a najednou přišel balíček. Tak jsem mu napsala, že zásilka teda už dorazila a peníze mu obratem zasílám. Mně by svědomí nedovolilo mu nezaplatit, něco ve stylu: když to ten vůl poslal, tak mu nezaplatím? To jen potvrzuje mou teorii o vychcaném národě Čechů
- tím se nechci nikoho konkrétního dotknout (sama jsem Češka), jen konstatuji, že spoustu z nás tahle myšlenka napadne, jde jen o to, jestli převáží tohle nebo slušnost
A těší mě, že tady na emimi je nás poctivejch dost ![]()
pokud tam chceš obchodovat dál a být poctivá, tak ano. My jsme tam prodávali a paní nám nechtěně zaplatila 2×, taky jsme vrátili…
Jasně že zaplatit poštovné
. Pokud ti paní napíše, že ti to poslala jako charitu, tak pak nemáš co řešit
. Dobírka by tě vyšla dráž než převod peněz z účtu. V takovém případě buď je ten kdo to posílá v riziku, že ten komu to posílá nezaplatí… nebo riskuje ten kdo pošle peníze předem a čeká zda mu balíček dojde. Nevím o čem přemýšlíš, ale tohle by mělo být o důvěře. Jakmile to někdo poruší, zklame důvěru druhého a ten to příště radši hodí do koše
.
Ahoj. A tobě nepřišlo bankovní spojení v mailu, který tě upozorńoval na to, že aukce skončila a s kontakty na prodejce? Já když něco prodávám, tak to po mě chce i číslo účtu (pokud zvolím platbu předem).
Jinak taky nechápu, jak můžeš nad něčím takovým byť jen uvažovat
.
Tak za mě ROZHODNĚ, ROZHODNĚ zaplatit! Co by tomu řeklo tvoje svědomí?
Já bych nejela na černo ani autobusem, bych pak měla výčitky i kdyby mě nikdo nechytil.
Vžij se do její situace a pak ti to možná dojde.
Taky bych zaplatila…muze ti dat potom negativni hodnoceni a na ty hodne lidi kouka …
dost se tady do zakladatelky obouváte, ale podle všeho jí paní č. účtu vůbec neposlala, i když si o ně psala, takže to není o tom, že by ji chtěla nějak obrat… sama píše, že neví, jak řešit, jestli psát ještě jednou a že se jí nezamlouvá nápad nechat to jen tak…
ivkaaa píše:
Taky bych zaplatila…muze ti dat potom negativni hodnoceni a na ty hodne lidi kouka …
Opravdu víc řešíte negativní hodnocení než vnitřní klid? Je mi jedno, co si o mě ostatní myslí, pokud se na sebe můžu kouknout do zrcadla. Pokud ne, žádné hodnocení ostatních to nezachraní.
Ale je dobře, že máš aspoň dilema. Díky za to.
janine24 píše:ivkaaa píše:
Taky bych zaplatila…muze ti dat potom negativni hodnoceni a na ty hodne lidi kouka …Opravdu víc řešíte negativní hodnocení než vnitřní klid? Je mi jedno, co si o mě ostatní myslí, pokud se na sebe můžu kouknout do zrcadla. Pokud ne, žádné hodnocení ostatních to nezachraní.
Janie souhlasím ![]()
Krásně jsi to napsala.
Anteaa píše:
Ale tady přece nejde jen o negativní hodnocení…To je to poslední
Nechtěla bych vidět Aukro a podobné servery kdyby negativní hodnocení neexistovalo… Zaplatil by vůbec někdo?!
Já! Já bych zaplatila a ani ve snu by mě nenapadlo uvažovat o opaku. Protože jsem blb poctivý a je nás asi sakra málo…
Souhlas s tím, cos napsala.
radúna píše:Anteaa píše:
Ale tady přece nejde jen o negativní hodnocení…To je to poslední
Nechtěla bych vidět Aukro a podobné servery kdyby negativní hodnocení neexistovalo… Zaplatil by vůbec někdo?!
Já! Já bych zaplatila a ani ve snu by mě nenapadlo uvažovat o opaku. Protože jsem blb poctivý a je nás asi sakra málo…
Souhlas s tím, cos napsala.
Já bych taky zaplatila, protože by mi to prostě bylo trapné… A myslím, že většina, aspoň já nemám s nepoctivci NAŠTĚSTÍ moc zkušeností…
janine24 píše:ivkaaa píše:
Taky bych zaplatila…muze ti dat potom negativni hodnoceni a na ty hodne lidi kouka …Opravdu víc řešíte negativní hodnocení než vnitřní klid? Je mi jedno, co si o mě ostatní myslí, pokud se na sebe můžu kouknout do zrcadla. Pokud ne, žádné hodnocení ostatních to nezachraní.
Presne presne,jako vzdy
.O zadne negativni hodnoceni prece nejde ![]()
Je mi teda jedno,at kazdy zije jak zije,ale je dobre,ze se zakladatelka zamysli nad tim,jestli se stat pro par korun za postovne zlodejem..Treba se tukne do cela a rekne si,ze mela zatmeni mysli a uz se zas diva spravnym smerem a vse vyresi ![]()