Stěhování do Austrálie - ano, ne?

441
16.12.11 01:20

AUSTRÁLIE ANO, NE?

Ahoj prosím o radu.
S přítelem máme půlročního chlapečka Toníčka. Přítel momentálně nemá žádnou práci a těžko si jí najde. Dělá melouchy takže nějaké peníze donese, ale není to jistota. Ozval se mu kamarád z Austrálie, že by tam mohl jít dělat cukráře cca za 70-80000 měsíčně. Řešilo by nám to plno problémů dluhy, rekonstrukce domečku atd. Jenže… Já tam nechci a on by s náma byl tak měsíc ročně. Je to závazek asi na 3roky. Co by jste dělaly vy?
PS.Taky se bojím, pádu letadla i ostatních vnějších vlivů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3620
16.12.11 01:38

a nemůžeš jet s ním????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
16.12.11 01:49

Pokud je hlavni motivace financni hledisko, chtelo by to kamarada poradne vyzpovidat, abyste meli predstavu jake jsou tam naklady - hlavne za bydleni, dopravu, jidlo, dane. Ono to vypada, ze je to hodne penez, ale je otazka, kolik skutecne zbyde. Ja momentalne ziju v USA [je teda pravda, ze jsme tu vsichni tri], ale ze 70 tisic by se toho moc neusetrilo.
Co se tyce toho, ze nebudete spolu, to si nedovedu predstavit. U nas byla jednoznacna volba, ze pujdeme spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
16.12.11 01:53

Mám hrozný strach z létání, cestování. K smrti se bojím hadů. Mám tu celou rodinu. A přítel by stejně byl furt v práci a já samá někde mezi klokanama. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
16.12.11 02:02
Gregory píše:
Pokud je hlavni motivace financni hledisko, chtelo by to kamarada poradne vyzpovidat, abyste meli predstavu jake jsou tam naklady - hlavne za bydleni, dopravu, jidlo, dane. Ono to vypada, ze je to hodne penez, ale je otazka, kolik skutecne zbyde. Ja momentalne ziju v USA [je teda pravda, ze jsme tu vsichni tri], ale ze 70 tisic by se toho moc neusetrilo.
Co se tyce toho, ze nebudete spolu, to si nedovedu predstavit. U nas byla jednoznacna volba, ze pujdeme spolu.

Souhlasím, ono to teď může vypadat, že budete boháči, ale musíš si taky uvědomit, že je tam dražší jak jídlo, tak bydlení, tak všechno…
Nedávno se vrátil brácha po dvou letech z Novho Zélandu…Něco malinko si přivez, ale fakt žádná sláva…maso bylo hodně drahé, takže jedli víceméně jen ryby, které chytal o víkendech.Bydlení též drahé.Dřel jak mezek.No to je nadlouho.Jen tím chci říct, že už to není, co to bývalo - odjedu si do zahraničí ať už na aupair či jako sběrač ovoce a vrátím se jako pán..

Každopádně kdybych byla v situaci, kdy manžel vážně nemá šanci na sehnání práce a žijete z ruky do huby, pustila bych ho.A myslím, že bys to nevydržela a po čase jela za ním, strach nestrach.Bratrova přítelkyně to vydržela sotva měsíc a odletěla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
16.12.11 02:31

Nejraději bych mu našla práci tady! Jenomže cukrářům v okolí platěj tak 8-10000 :cert:(to si vydělá těma melouchama a je víc doma, jenže to není ta jistota) hlavně to sou velkovýrobný a byl by tam od rána do večera. On potřebuje něco kreativního modelace dortů, luxusní zákusky prostě vysoká liga. Jenže nic takového nemohu najít. :think: . Raději bych byla, kdyby třeba v týdnu pracoval a o víkendu byl doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
16.12.11 04:11

Jeste me napadlo - nebylo by lepsi shanet v nemecku nebo rakousku? Idealne treba zacit tim, ze by inzeroval luxusni dorty v mistnim tisku nebo na internetu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50133
16.12.11 04:18

Zjistila bych si od toho známého bližší podmínky o ubytování, práci apod. Pokud by to vypadalo dobře, tak bych tam letěla s ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
16.12.11 04:29

Taky mě to už napadlo. Hlavně on asi nemůže pracovat v česku. S exmanželkou si pořídil byt, po rozvodu jí vyplatil a ted neplatí hypotéku. Snažíme se byt prodat, ale stejně kdyby se to podařilo, tak bude mít na doplácení cca100tisíc. Tak se bojím, aby mu nesebrali plat a nenechali žitotní minimum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
16.12.11 04:37

Presne ako píše Gregory - v prvom rade si treba zistiť, aké všetky náklady by si tam platil, (Ubytovanie, strava, dane, sociálka, zdravotné poistenie, atď.) Tiež sme sa pred pár mesiacmi sťahovali do zahraničia (tiež dočasne a kôli manželovej práci), a hoci sa ti teraz 80 tis. zdá ako veľa peňazí, v skutočnosti z toho nemusí ušetriť absolútne nič.
Vieš, v ktorej časti Austrálie by to bolo? Skús si na nete pohľadať prenájom bytov v danej oblasti, nájsť diskusie z babami, ktoré tam žijú, tie ti najlepšie popíšu, aký tam je život i náklady.

Či ísť s ním alebo nie - pre mňa by to rozhodne nebolo, aby sme jeden žili tam a druhý tu. Manžel „vyrazil“ prvý, zapracoval s v práci, a potom pre nás zháňal byt. My sme za 2 mesiace prišli za ním. Metrík síce nemáš, ale predpokladám, že máte jedno miminko, to ešte nie je také zložité… Ale musíte si dopredu zistiť, ako by to bolo so zdravotným poistením pre teba i dieťa, povolením k pobytu, vyplácaním RP pre teba… je toho celkom dosť.

Chápem, že sťahovanie nie je pre každého, ale zase to ber tak, že let tam je otázkou len x-hodín, a v mieste si kamarátky tiež určite nájdeš! :palec:

Hlavne ale dobre dopredu spočítať, či sa vám to vôbec oplatí!

• Citovat
  • Upravit
3959
16.12.11 04:42

myslím si, že pokud vám to vyřeší finanční problémy dá se to vydržet..alespoň si ověříš, zda je to ten pravý, v dnešní době počítaču to asi nebude až zas tak velký problém, stejnak si říkala, že bude pořád v práci…je akorát hloupé, že máte tak malé mimi.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
16.12.11 08:06

Ahoj,ja ziju v Australii.Kam presne by jste meli letet? Nechci malovat certa na zed,ale na jaka viza by jste jeli? Pracovni mu tezko daji,a pokud na turisticka,tak by jste museli kazde myslim 3 mesice opustit zemi.A urcite by se Vas ptali,pokud mate dostatek penez atd.Docela hodne to tam hlidaji.Bylo by zvlastni,kdyby rodina odletala kazde 3 mesice na NZ(nejblize)a ze par dni se vracela zpet!

Takze manzel by asi pracoval na cerno.

80 000 Kc se zda dost,ale naklday jsou tam taky vyssi.Jidlo,doprava atd.

Pokud budete ve meste,tak se hadu nemusis obavat! :)

Klidne se zeptej,kdyby jsi chtela cokoliv vedet. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
16.12.11 08:30

Já si tedy neumím představit finanční nouzi :oops: , ale to, aby manžel přišel o miminkování našeho dítěte, aby se mohl poničit náš vztah, aby jsme se oba cítili tři roky osamocení, na to je to sakra málo peněz. Jak píšou holky, náklady budou mnohem vyšší + letenky,… Peníze jsou jedna věc, ale život máte jen jeden a zničit si tři roky :think: … do toho já bych nešla.

Kdo má odvahu jet za slibem práce přes celý svět, má jistě odvahu začít podnikat. Jen mě tak napadá - co se domluvit se svatebními salóny a dělat svatební dorty? Tam nikdo nešetří a každý by chtěl originál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2602
16.12.11 08:59

Ahoj,
hele, ono tech 70 000,– mesicne vypada hodne, ale v prepoctu, to je neco pres 4000 AUD/mesic…coz zase tolik neni. Kdyz odectes naklady (my pred lety platili za byt 1200AUD/mesic),tak si nemyslim, ze by se z toho dalo nejak hodne usetrit. Jak nekdo zminoval prede mnou, tak jsou dulezity ty viza. Kdyby bylo na me, mela jsem pulrocni decko,tak jedu s manzelem. Australie je moje srdcova zalezitost. Pokud se rozhodnete odjet, tak se nemusis bat, ze bys tam nepotkala zadnyho cecha, myslim, ze jich tam je dost. A hadu se fakt bat nemusis ;) .

Jeee ted jsem se uplne zase zasnila…
Hodne stesti pri rozhodovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
16.12.11 09:12

Cechu je tam dost..na FB maji i stranky..Cesi a Slovaci v Australii nebo Melbourne ma Czech and Slovaks in Melbourne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová