Stěhování do Austrálie - ano, ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
118
16.12.11 09:13

a v Melbourne maji i playgroup kazdy patek cesky a slovenky,ale nebudu tu Vse vypisovat,kdyz vlastne nevim,kam by jste leteli :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
16.12.11 09:13

a v Melbourne maji i playgroup kazdy patek cesky a slovenky,ale nebudu tu Vse vypisovat,kdyz vlastne nevim,kam by jste leteli :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
16.12.11 09:15

Holky uz tu tak nejak vsechno napsaly. Naprosto souhlasim.
My bydlime 2,5 roku v Anglii a planujeme se do CR vratit. Ted, kdyz mame male dite, bch uz takhle do zahranici neodjela. Prvni dva roky byly sice super, ale ted mi uz chybi rodina a zeme, na kterou jsem byla zvykla. :)
Proste jiny kraj, jiny mrav a uz mi to tu zacina lezt krkem. :mrgreen:

Ale i kdyz ted treba potrebujete penize a neni to sranda, tak abyste za par let nelitovali. Manzel neuvidi dlouho syna, muze to znicit vas vztah. Na druhou stranu, pokud s nim pojedete, tak asi moc neusetrite. Zivot v zahranici je o hooodne drazsi nez v CR. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Jenika
16.12.11 09:23

Znám asi tři známé, kteří jeli do Ameriky „vydělat“ peníze. Nikdo nic nevydělal a všem se vztahy rozpadli.

• Citovat
  • Upravit
Neprihlasena Jaruna
16.12.11 09:32

Ahoj,necetla jsem celou diskusi,pokud tady padlo to same,omlouvam se.Mam ale otazku,ktera me zajima…na jake vizum poletite do te Australie?Musite mit sebou take dost penez na prokazani ze budete mit na pobyt a na zpatecni letenku.
Pred mesicem zrovna tohle resil jeden muj znamy a nakonec nikam teda neleti.

• Citovat
  • Upravit
Lenka76
16.12.11 09:43

ahoj, Jarunka ma pravdu s tema penezma.Ono to neni zase takjednoduchy se proste zbalit,oni jsou tvrdsi na tech hranicich. A taky jak psaly holky, v zahranici je to drazsi.treba my v UK platime najem 18 000kc za 2 pokojicky a obyvak s kuchyni.a k tomu se plati jeste voda,plyn,elektrika atd…takze poplatky ti udelaji hned treba23 000kc a ni nevis jak a kde je jidlo apod…
Uz i muj strejda odjel, pred par lety,si jeste usetril hodne,a fakt ale si odmital,bydlel v malem pokojicku za hrozny penize,jedl konzervy a obcas si dopral nejaky takeaway,ale posledni rok to uz neslo,vlastne pracoval,aby jenom zaplatil ucty…Nechci te nejak zklamat,ale neni to zase ruzovy,jak se zda. A aby jel sam,tak to taky nebude fungovat, budete si chybet,on neuvidi miminko…myslim,ze to bude tezsi,nez kdyby si shanel praci v CR.

• Citovat
  • Upravit
118
16.12.11 10:05

Jaruna..museli by jedine na turisticke viza,pracovni by jim nedali,tim padem musi mit zpatecni letenky a jako 3 clena rodina hodne penez

http://www.immi.gov.au/…st/evisitor/

nebo si zavolejte na konzulat do Vidne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
16.12.11 10:12

No to je další věc - si vzpomínám, že brácha musel mít na účtě 30 000,–, jinak by ho mohli poslat zpátky (ale nekontrolovali to, to už je věc druhá).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
16.12.11 10:24

ono zalezi jak kdy,ja kdyz jsem letela pozde,tak tam dva Iry postavlili mimo a resili,jestli maji dost penez.Jsou schopny zavolat,i kdyz mas kreditky,kolik tam na ni mas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
16.12.11 10:26

Hm… nejde len o to, aby preukázal niečo na účte… Manžel odchádzal tak, že mal prácu istú, ale to bolo všetko. Takže 2 mesiace býval v hoteloch (ktoré tu ale nie sú oveľa drahšie než byt pre rodinu…) stravoval sa, občas prišiel domov autom (za 2 mesiace 2×), platil š-mesačnú kauciu za byt… Sumasumárum, počiatočné náklady do prvej výplaty boli cca 250.000 Kč. :nevim: Život je tu proste drahý a treba to mať sakramentsky dobre spočítané…

• Citovat
  • Upravit
35786
16.12.11 10:39

Vidim to podobne jako holky, on ten odjezd není zrovna levná zalezitost, nám třeba dal něco zamestnavaťel do začátku, ale i tak, kauce, letenky, něco je potřeba koupit a ve finále je za chvíli par desítek tisíc v Háji a ani nemrknes. Navíc, co víza, on umí jazyky?
Pokud nemate peníze, poslala bych muze po eu, Rakousko, Německo.
Ona už ta zkušená ve svete není co byvala, zkatej důl to rozhodne není. My máme sice peníze slušný, neomezujeme se, ale ze bychom si neco přivezli zpátky, to pochybuju. Leda bych sela v teplakach doma a jedla konzervy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
16.12.11 11:57

Lenka,Klaras…no prave,ze tohle vim od znameho a i na netu jsem se neco docetla,takze to nebude moc jednoduche jako treba,kdyz se zbali a odjede do zemi EU.
Preju ti to urcite,ale souhlasim s ostatnima.Penize za praci,ktere tvemu manzelovi znamy nabizi jsou dost pekne,ale samozrejme na ceske koruny,pomery v Austarili jsou urcite jine,platby za jidlo,ubytovani,energie,atd. taky nebudou zadarmo a tak,aby manzel nakonec usetril par korun,za to by mi za to nestalo teda.
Ja jsem s rodinou v UK a jak pisu,prijmy tady mame dobre,mame se celkove dobre,ale zase platime hodne poplatku mesicne,najem,poplatky mestu,energie,dohromady cca 24900kc a ted jidlo a vse okolo pro 5lidi.

• Citovat
  • Upravit
118
16.12.11 12:53

Ja vim,ze V melbourne se plati tak 400 az 500 dolaru tydne najem..Brisbane je levnejsi.Ale stale nevim,kam by leteli.V najmu samozrejme neni ucet za elektrinu atd.Taky se tu plati Dr.Zhruba 50 dolaru,neco tady dostanes zpet,ale to by oni na turisticka viza nedostali.Asi by meli cestovni pojisteni…naklady jsou tu vysoke.Ale zivot jinak fajn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
16.12.11 16:43

Holky moc děkuji,
to já si ho nechám dama :hug: , snat tu zimu nějak přečkáme. Mám něco našetřené tak snad neuhynem. Byla jsem zvyklá mít tak 20000 na jídlo, věci, cigerety, občas nějaká večeře…Tak to musí jít i s třeba12000 + energie. Někdo vyžije i zmenší částky. A musím se zbavit závislosti na aukru :pocitac: .
Díky moc všem moc jste pomohly :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová