Autistické děti

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
59371
6.12.13 19:38

@moneso přesně, máme 18m holčičku a s ní s edomluvim na všem, když jí řeknu at něco přinese tak jde a donese, rozumí hodně, je hodně kontaktní, mává, vše chápe :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
6.12.13 19:41

Já mám taky zkušenost s autismem, respektive s Aspergerovým syndromem. Je to těžký, ale vše se dá zvládnout. Je mnoho skupin, například i na facebooku, kde si rodiče nebo i samotní autisté radí.
Zkuste taky kontaktovat Applu, tam dokáží poradit a možná i najít někoho v okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
6.12.13 19:55

Děkuji všem za rady a příspěvky :) Zkusíme všechno. Zjistila jsem, že tady ve městě je speciální školka pro tyto děti. Byla bych moc ráda, aby tam bylo pro nás místo. Hned v pondělí na tom budu pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
6.12.13 20:10
@moneso píše: Že by úplně nemluvil, tak to zase ne. Dohromady dá jednoduchou větu. Ale třeba před 2 měsíci i řekl, když něco chtěl „mami prosím podej mi knížku“, ale teď už to zase neumí. Přijde mi, že to jen řekne, ale prostě nechápe význam, jen to zopakuje. Paní z Aply má k nám přijít příští týden, tak nám snad něco víc ukáže. Mám ještě roční holčičku a ta je pravý opak. Na ní vidím věci, které syn vlastně vůbec nedělal- mávání papa, paci paci, zavolám na ní a hned se otočí, leze… Synek hned začal chodit.
S manželem jsem rozvedená, bydlím úplně sama a na vše jsem sama. Je to hodně těžké.

Ano…často opakují věty, které je nějak „zaujmou“…asi ne významem (mnohdy nerozumí obsahu), spíš si myslím, že jsou jim nějak příjemné…melodicky nebo obsahují oblíbené slovo…ve školce Tomík často opakuje moje věty…chodí a najednou začne pro sebe opakovat něco, co jsem třeba dětem říkala před dvěma hodinama…jen jednu větu…několikrát…u toho si hraje s rukama, třepetá prsty…usmívá se…Když ho v tu chvíli vyruším, začne pobíhat a volá: „NE, NE, NE, Tomášek nechce!!!“ A směje se mi…lump jeden :mrgreen:
V Aple ti určitě pomůžou…a hlavně ti odpoví na tvé otázky, kterých máš určitě hodně…každé dítě s autismem je jiné, není jednotný „návod k použití“, bohužel… :nevim: Důležité je, že si rodič připustí, že dítě je autista…že to přijme…smíří se s tím a začne hledat pomoc…jak dítě co možná nejlíp pochopit, komunikovat spolu, porozumět mu…
Drž se… :hug:

• Citovat
  • Upravit
2069
6.12.13 21:35

Holky jen vám tu chci něco napsat, je to příběh ze života. Moje sestra bydlí v Brne, kdysi před pěti rokama se poznala s jednou paní, která se přistěhovala knim na patro, v činžáku. Měla dítko těžkého autistu a hrozně si chválila, že jezdí s dítkem, až do Prahy za alternativním léčitelem Jonášem. Že během roku, co tam jezdí, tak malej začal komunikovat, odplenkoval se a ve všem se hodně zlepšil. Tehdá to sestru strašně zaujalo a začala se o léčitelství Jonáše zajímat. Za těch pět let byla na nespočítaně jeho seminářích a přednáškách je tím plně pohlcená. Za tu dobu si udělala plno zkoušek a atestací, aby mohla prezentovat vše dál. Za tu dobu poznala ještě další tři maminky, kterým Jonáš velmi pomohl s autistickýma dětma. Dokonce v září měl v Brně přednášku a tam na ni říkal, že dokáže děti dostat z autismu. Kdyby jste někdo měl zájem vyhledejte si ho v Googlu a zkuste se objednat k němu do ordinace a zeptat se co a jak. Vaše dítko vyšetří a řekne vám co a jak. Jestli je schopen sním někam postoupit. Uvidíte, že za ním jde vidět vykonaná práce, protože vy sami uvidíte zlepšení na svém vlastním dítěti. Kdyby se vtom nepohybovala moje vlastní sestra, tak si každej muže říkat co chce a nebo si mužu myslet "jedna paní povídala ". Ale tady ty opravdový zkušenosti mám právě od ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
6.12.13 22:25

@kotýsek No..já si u pana Jonáše dělala detoxikaci…ty jeho kapky…prošla jsem samozřejmě vyšetřením (jak se drží jednou rukou nějaký „snímač“, či co :mrgreen: fakt nevm ty názvy…a po druhé ruce (dlaň)přejíždí takovou tyčinkou… :nevim: do toho přístroje kape nějaké ty kapky a zjišťuje co a jak funguje/nefunguje v těle, co je potřeba detoxikovat a v jakém pořadí…detoxikovala jsem se zároveň s dcerou (prý je to lepší a finančně ušetřím :mrgreen: )…ok…měsíční kůra mě stála skoro 5 tisíc :think:… A nic…bohužel :nevim:
Ale neříkám, že to někomu nemůže pomáhat…mě bohužel ne… :nevim: (v mém případě šlo o detox kvůli revmatoidní artritidě)
Nikoho nechci odradit…zoufalí lidé dělají všechno, aby si pomohli (já taky…)

• Citovat
  • Upravit
2069
7.12.13 10:46

@Jitka1976
je to zajímavé, co píšete, ale neumím si představit měsíční kůru za 5 tisíc. Ani ve dvouch lidech-jak píšete s dcerkou. Já jsem také obsolvovala detoxikační a jedna lahvička kapiček stojí dejme tomu 350 kč a to si kapete 10kapek ráno a 10kapek večer čili jednu tu lahvičku máte na téměř tři měsíce. A když jsem byla u Jonáše -tak to změření přístrojem plus koupě 3druhů kapiček mě přišlo na 1800kč, což nevykapu za měsíc, ani kdybych se snažika sebevíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
7.12.13 10:59

A ještě k vaší větě-…a nic bohužel-že vám to nepomohlo
vy si svoje tělo zanášíte plus-mínus 37let a chtěla by jste být vyčištěná-detoxikovaná za měsíc??!! zázraky se dějí, ale opravdu ne, tak bleskurychle :-):-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
7.12.13 11:06

A neberte to špatně
jestli máte ve svých 37letech revmatoidní artritýdu-tak zanešená budete, až dost ))))
nemyslím to špatně, tak se na mě nezlobte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
7.12.13 11:13

@Jitka1976 nemám autistu, ale malej má problém s řečí, musíme hláskovat, ale proč píšu. zaujalo mě že píšeš že hláskuješ ko-čka. Nemá to být spíš koč-ka?
Já jestli nedělám nákou chybu :think:

Jinak autismu sem se strašně bála, proto že náš malej projevoval také známky autismu, ale u psychologa to bylo vyloučeno.
Všem držim moc palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
7.12.13 11:18

@Kamča.dalmatinka
podle mě je to také koč-ka
aspoň v uterý, to tak procvičovala snáma logopedka na logopedii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
7.12.13 11:26

@kotýsek Napsala jsem měsíčně…ale to přece nevypovídá kolik měsíců to bylo??? Měsíčně znamená „za měsíc“…ne, že se léčíš 1 měsíc…a platila jsem 4.700Kč…za 1 měsíc… :nevim: (a nedetoxikovala jsem se teď…ano, je mi 37…teď…ale nikde nepíšu, kdy jsem ten detox prováděla…je to 8 let zpátky…dceři byly 2 roky. Nevím proč to stálo tolik??? Ale pamatuju si, kolik jsem platila… :zed:

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
7.12.13 11:42
@Kamča.dalmatinka píše:
@Jitka1976 nemám autistu, ale malej má problém s řečí, musíme hláskovat, ale proč píšu. zaujalo mě že píšeš že hláskuješ ko-čka. Nemá to být spíš koč-ka?
Já jestli nedělám nákou chybu :think:Jinak autismu sem se strašně bála, proto že náš malej projevoval také známky autismu, ale u psychologa to bylo vyloučeno.
Všem držim moc palce

No…po pravdě jsi mě znejistěla… :mrgreen: tak jsem trochu pohledala…(přeci jen, nejsem studovaný češtinář…a bohužel i já dělám chyby)
Takže…slovo kočka, začíná slabikou KO…Kopíruju: -cvičení rozeznávání slabik – předkládáme dětem hračky nebo obrázky a ptáme se: „co začíná
na me? – medvídek, co na ko? – kočka“ apod.

Je to z tohoto cvičení ZŠ…tak to snad základní škola má dobře??? :mrgreen:
http://www.zsvizovice.cz/…dskolaka.pdf
Předpokládám, že se tedy dělí na KO-ČKA…)ale jak jsem zjistila, u některých slov je víc možností…jak je to u kočky nevím…

• Citovat
  • Upravit
3780
7.12.13 11:45

No, ono to s tou detoxikací a rozmluvením může být taky nahoda :think:

Můj prcek loni v listopadu řekl tak 10 slov typu čiči, brm brm, v květnu už řekl basničku a v červenci se naučil sam abecedu během asi 14-ti dní, a teď „čte“, opakuje vše co slyší. Pamatuje si soustu řikadel, pisniček,…Je mu 3,5 roku.
Komunikace sice furt vazne, ale drobné pokroky jsou taky.

Od zaří chodí do spec. školky, začal s VOKS,..

Příspěvek upraven 07.12.13 v 11:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
7.12.13 11:47
@kotýsek píše:
@Kamča.dalmatinka
podle mě je to také koč-ka
aspoň v uterý, to tak procvičovala snáma logopedka na logopedii

Zkus se jí příště zeptat? třeba jsou i u slova kočka dvě varianty??? Taky mě to zajímá…(teď mám teda megabrouka v hlavě :mrgreen: )
Teď jsem našla, že je u některých slov možností víc!!!
Třeba:Některé souhláskové skupiny uprostřed slova můžeme dělit různě (se-stra, ses-tra, sest-ra).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová