Autistické děti

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
8.12.13 20:53
@Jitka1976 píše:
No…to chápu, ale pokud se „něco“ nenajde…asistenta školce NIKDO nepřiklepne…a v PPP nebo APLE rozhodně podvodně nějaké vyšetření neudělají…to teda nevím jak si p. ředitelka představuje…asistent se nedává jen tak…jen proto, že je nějaké dítě „náročnější“ než ty druhé…i náročnější a živější děti musí uč. zvládnout samy… :nevim: Asistent se dává k dětem, které mají „diagnozu“…
No uvidíš po vyšetření…asi by to bylo fajn, ale pokud syn bude označen jen za živější, popřípadě hyperaktivní dítě (což se mi nezdá…to by nevydržel u ničeho)na to se asistent nevztahuje…tam by skutečně muselo jít o ADHD, PAS, mentální retardaci, těžké vady sluchu, zraku, pohybového aparátu… :nevim:

Nic z toho popisovaného nemá :( ADHD, PAS to nevím, to musí říct odborník, ale ani to se mi nezdá. :( Já tam s ním opravdu půjdu, ale nedokážu odhadnout, jak to asi dopadne :nevim: I když muž mi pořád tvrdí, že na děti, kterým se někdy nechce poslouchat, stejně asistenta nedostaneme. Jestli to můžu napsat, myslím si, že je prostě jen někdy zlobivý a neposlušný (ale pořád v mezích) a že ve skupině 28 dětí rozhodně nebude sám :nevim: Druhá paní učitelka mi říkala, že vlastně vůbec nejde o to, jak se chová přes den, protože to je stejné jako s ostatními dětmi (taky někdy neposlouchají), že jediným problémem je to, že se mu nechce po obědě spát. Ale i to už jsme nějak zvládli, takže spinká. Fakt nevím, jsem z toho docela nešťastná :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
8.12.13 21:05
@Anonymní píše:
Nic z toho popisovaného nemá :( ADHD, PAS to nevím, to musí říct odborník, ale ani to se mi nezdá. :( Já tam s ním opravdu půjdu, ale nedokážu odhadnout, jak to asi dopadne :nevim: I když muž mi pořád tvrdí, že na děti, kterým se někdy nechce poslouchat, stejně asistenta nedostaneme. Jestli to můžu napsat, myslím si, že je prostě jen někdy zlobivý a neposlušný (ale pořád v mezích) a že ve skupině 28 dětí rozhodně nebude sám :nevim: Druhá paní učitelka mi říkala, že vlastně vůbec nejde o to, jak se chová přes den, protože to je stejné jako s ostatními dětmi (taky někdy neposlouchají), že jediným problémem je to, že se mu nechce po obědě spát. Ale i to už jsme nějak zvládli, takže spinká. Fakt nevím, jsem z toho docela nešťastná :nevim:

No jo, spaní je kapitola sama o sobě…nutit se nesmí, ale nemůže tam pobíhat mezi dětmi, co spí nebo odpočívají…uč. je tam jedna a nemůže ho někam „odklidit“, aby nerušil druhé…pokud spí a potřebuje spát a jen stávkuje, tak by si s tím měli poradit (a asi poradili, jak píšeš)většinou zabere, že si jen odpočine a poslechne pohádku…dítě to uklidní a během pohádky většinou usne samo…pokud nespí, jen odpočívá, dávám do postýlky knížku nebo časopis (Čtyřlístky po Elišce) i když se teda prý v posteli nemá číst/prohlížet… :roll:
Klidně bych p. ředitelce řekla, že na vyšetření půjdu, ale že se obávám, že u syna nenajdou nic, za co by školce přidělili asistenta…a jak to potom chce p. ředitelka řešit???

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.12.13 21:19

@Jitka1976 To vážně netuším, ale řekla bych, že nijak :nevim:

• Citovat
  • Upravit
26093
8.12.13 22:37

@Jitka1976 my teda zatím žádnou diagnózu nemáme… :nevim: Sama jsem zvědavá, jestli něco najdou nebo ne… :nevim: Zatím to logopedka odhaduje na dysfázii… :nevim: Uvidíme, no… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
9.12.13 14:17

Ahoj chtěla bych se zeptat, jak je to s pobíráním RP, když dítě nastoupí do školky. Jak jsem psala, tas u syna byl dg. autismus. Ptala jsem se ve speciální školce, která je u nás ve městě. Příští měsíc v lednu tam jsou zápisy, tak se nám to snad časově povedlo a přijmou nás. Syn by nastoupil tedy od září a to mu bude 5 let, RP jsem na něj přestala pobírat v jeho 3letech věku. Má ještě dcerku, které je nyní 1 rok a mateřskou mám u ní celkem na 3 roky, takže ještě bude trvat 2 roky.
Když by tedy syn začal chodit od září do školky RP na dceru by se mi nějak nekrátil či by se mi např. přestal vyplácet?? To snad ne?? Této problematice nerozumím, tak se ptám :nevim:
Ještě bych se chtělazeptat, mám nárok na nějaé speciální dávky- např. příspěvek na péči na syna, když je vlastně takto nemocný? Dr. ve školce mi říkala, že ano, ža bych si to měla vyběhat na sociálce, ale víc mi neřekla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59372
9.12.13 14:38

@moneso rodičák máš na holku takže ten tě nechají. na kluka si dej žádost o příspěvek na péči ale táhne se to dlouho, my podávali žádost v listopadu tak jsem zvědavá :roll: a přijd sem https://www.emimino.cz/…eho-spektra/ :* je to uzavřená skupina tak požádej o vstup ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.14 00:33

Nezlobte se, ale musím reagovat. Pokud pedagog posílá dítě do PPP, pak má k tomu jistě důvod! Pokud by učitel potřeboval pomoc pro sebe, pak může požádat o člověka z Úřadu práce, ten pak dochází a je ku pomoci učiteli, ale neposkytuje výchovně vzdělávací činnost. Nechápu, jak se jako pedagog můžete zmiňovat o možnosti neposkytnutí výsledku vyšetení dítěte učiteli. Jak může pak pedagog dítěti pomoci, když neví, jaký je problém? Jak může pedagog dítěti pomoci, když nezná patřičná doporučení PPP, popř. SPC, jak s daným dítětem pracova? Pokud píšete, že Vaše autistické děti v MŠ jsou OK., je to jistě tím, že s něma intenzivně pracuje asistent - toho samozřejmě nemůže dělat každý, měl by mít k tom potřebné vzdělání, popř. alepoň půlroční kurz. Každé dítě ma pak vypracovaný individuální plán, podle kterého se s dítětem pracuje, to vede k velkému zlepšení stavu dítěte. Pedagog NESMÍ diagnozu dále sdělovat! Proto se pozastavuji nad tím, že uvádíte jména dětí + jejich diagnózy. Jako pedagog je to naprosto neprofesionální a nepřípustné, leda, že by s tím rodiče souhlasili. Jinak na problém dítěte se často příjde právě v kolektivu, kdy rodič sám vidí, že dítě reaguje na určité podněty jinak než ostatní. Každé dítě je individuální, má své potřeby, pochází z různého rod. prostředí, na to všechno je potřeba brát ohled, ale přesto musi děti fungovat jako skupina a nemůže jeden omezovat, či dokonce ohrožovat druhého. (Tím myslím např. když dodržuji pitný režim u dětí, respektuji to, že jedno dítě čaj sladí, druhé né, třetí pije jen vodu, dalši pije z pet láhve, další z oblíbeného hrníčku, ale nemůžu respektovat to, že dítě hodí hrníčkem po kamarádovi…)Závěrem bych chtěla dodat, že pedagog tráví s dítětem polovinu dne, a proto je důležité, aby znal diagnózu, znal doporučení ped. psych. poradny, protože je dalším člověkem, který může dítěti značně pomoct a né každé zlobení je zlobení, ale může se opravdu jednat o problém.

• Citovat
  • Upravit
18.6.14 19:42

Ahoj zdravim ja jsem taky zistila ze me dite ma autizmus je to strasne stojim svama mam 2 deti ty jsou naprosto v poradku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59372
18.6.14 20:57

@petrahibscherova :? taky mam dvě zdravé děti a prostřední je autista :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.14 12:30

Ahoj,
chci se zeptat na noční pomočování u autidětí. Mám doma holčičku 4roky a 2měsíce s diagnozou atypický autismus, lehký až střední stupen. Doma mě manžel neustále tepe za to že chodit na nočník vzládla až ve třech letech a noc má plínu doted. Někdy se počůrá i ve školce při spaní. Zkoušela jsem jí budit v noci ale nic neudělala a ráno postel mokrá…dlouho jsem to nevydržela (chodím do práce a manžel nechce s ničím pomáhat). Do kdy mají tyto děti nárok v noci na plínu? Nebo jak pokračovat?

• Citovat
  • Upravit
59372
21.9.14 12:46
@Anonymní píše:
Ahoj,
chci se zeptat na noční pomočování u autidětí. Mám doma holčičku 4roky a 2měsíce s diagnozou atypický autismus, lehký až střední stupen. Doma mě manžel neustále tepe za to že chodit na nočník vzládla až ve třech letech a noc má plínu doted. Někdy se počůrá i ve školce při spaní. Zkoušela jsem jí budit v noci ale nic neudělala a ráno postel mokrá…dlouho jsem to nevydržela (chodím do práce a manžel nechce s ničím pomáhat). Do kdy mají tyto děti nárok v noci na plínu? Nebo jak pokračovat?

prý jim to trvá fakt dlouho, náš malej má 4,5 roku a plenu má 24h denně a a poslední kontrole jsem se na to ptala a prý je to pro ně nedůležité :lol: a v noci musí dítě dozrát ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
21.9.14 12:46
@Anonymní píše:
Ahoj,

O nároku na plínku, to nevím, jak je myšleno. Jako ze ma příspěvek z pojišťovny?
Pokud by se to dělo memu dítěti, poslední piti by dostalo v 17:00 hod., pak uz třeba jablko, hrusku…
Vzbudit na záchod i 2× za noc. Nejčastěji děti curaji kolem půlnoci a pak těsně nad ránem, mezi 4 a 5 hodinou.
Umožnit vyměšování, děťátko bude v suchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
21.9.14 12:51
@Markéta80 píše:
prý jim to trvá fakt dlouho, náš malej má 4,5 roku a plenu má 24h denně a a poslední kontrole jsem se na to ptala a prý je to pro ně nedůležité :lol: a v noci musí dítě dozrát ;)

Mám na toto odlišný názor, děti si vyměšování uvedomují, jen my maminky běžně neznáme bezplenkovou komunikační metodu, a jeste je tu jeden podstatny aspekt - děťátko s PAS az vydetoxikuje, co jej tíží (toxiny z prostredi a vakcin), uleví se ledvinam a vse se urovna.
Dávat dětem stravu s větším obsahem vody je pro organismus prospěšnější, nez dat jídlo suché a nabízet pití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
21.9.14 14:24

Ahoj,
podle mě má na to vzhledem k diagnóze nárok a je úspěch, že ve dne už jste to zmákli :potlesk: Pokud se budeš stresovat ty a stresovat i jí - hubováním apod. ničemu to nepomůže. Sama píšeš, že manžel tě tepe. ale sám ruku k dílu nepřiloží…takže buď hlavně v pohodě, vyspi se do práce a dej plínu nebo kup nepropustný chránič matrace. Časem se to podá nebo budeš budit až nabereš trochu sil. Drž se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59372
21.9.14 16:35

@Bubiii mě někdo nedat od 17h napít tak asi spokojená nebudu, být víc než 12h bez pití :?, viki dozrál sám před 3rokem, budit v noci se nenechal :lol: a pak to šlo rychle a u Tomíka doktorka to řekla taky že co má děti s autismem že tohle trvá dlouho a v noci i zdravé dítě má nárok delší dobu ;) Tomík hodě vody pije po večeři a nedat mu napít :jazyk:, já sama piju i v noci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová