Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Markéta80 píše:
@Bubiii mě někdo nedat od 17h napít tak asi spokojená nebudu, být víc než 12h bez pití, viki dozrál sám před 3rokem, budit v noci se nenechal
a pak to šlo rychle a u Tomíka doktorka to řekla taky že co má děti s autismem že tohle trvá dlouho a v noci i zdravé dítě má nárok delší dobu
Tomík hodě vody pije po večeři a nedat mu napít
, já sama piju i v noci
Jasné. ![]()
Tvé dítko je v tomto ohledu mentálně skvělé vzhledem k diagnoze!!! Píšeš, že taťka se neangažuje, to je mi líto.
Klid, moje šestiletá dcera je celodenně na plenách. Máme to prostě tak a i když jsem byla přesvědčená, že letos v létě se pokusíme o pokrok v tomto ohledu, přišel k nám na návštěvu náš známý - REGRES - a to i v jiných, důležitějších oblastech, tudíž momentálně je na pořadu dne opětovné naučení samostatnému pití aspoň trošky z hrnečku - jelikož jsme zpátky na lžíci. A další drobnosti, které však zaberou spoustu času.
Dcerka má obecně velice malý příjem tekutin, tudíž omezovat ji ještě před spaním rozhodně nikdy nehodlám.
@Bubiii jakou máš osobní zkušenost s dítkem s PAS? Zajímá mne to, protože tak tvrdě říkáš, že bys to nepřipustila, aby mělo ve věku nad 3 roky plenu.
@nonina
malej taky tomu pití moc nedá takže dát mu v 17 naposled napít a vstává déle takže by byl bez pití min 16h
nebo by se probral v noci, mě by stačilo kdyby zvládnul nočník přes den což zatim nehrozí, bohužel když nechápe co po něm vůbec chci ![]()
@nonina oj, omlouvam se, jestli jsem pusobila, ze bych nepripustila plenu, jen se delim o zkusenosti, druhorozena byla bez plenky od mesice veku, detatka si uvedomuji vymesovani, jde o techniku. Nechtela jsem se nikoho dotknout. Nase starsi v jednu dobu mela vyrazne auti projevy, byla i inkontinentni, po urcitych krocich je nyni uz v pohode a v cem jeste ne, tak to dotahne.
Omlouvam se tedy, bylo to mineno pouze jako informace o bezplenkovani. ![]()
@nonina a prosim Te, z ceho si myslis regres prisel?
Preji posuny a vyvoj bez regresu. ![]()
@Bubiii no, víš, ono je to jinak, když jde o zdravé miminko a jinak, když je to dítě, které má diagnostikován nějaký mentální problém. Moje dcera si neuvědomuje, že vyměšování je něco, co by měla řešit. Pro ni je to nepodstatná věc. Dokonce ji ani nevadí mokro - vyzkoušeno i bez pleny. Klidně bude chodit s mokrou plenou, nebo tepláčky. Stolice je u nás ještě zajímavější - podle toho soudím, že vyměšování vnímá - jakmile proběhne, tak si to vytahuje z pleny - pokud ji tedy nechám nebo spíše neuhlídám - a sní to nebo rozmaže po všem (několikeré praní všech lůžkovin je taky fajn tělocvik
.
Možná jsem to vůči Tobě adresovala moc útočně, ale bohužel vím, jak se pořád musím obhajovat před druhými, jak jsem líná, špatná a neschopná matka a Tvůj příspěvek tak na mne taky při prvním čtení zapůsobil. Jsem už chytlavá na různé věty, slova případně tón.
OT Regres - tentokrát pouze tuším, že by se mohlo jednat o nevyrovnání se se změnami, které byli v režimu během prázdnin (výluka školky, pokus o dovolenou). Doteď jsem věděla o regresech, kterými procházíme po nemocech (nachlazeních), ale teď nic nebylo. Akorát náš „kamarád“ se objevil a já mám doma opět skoro miminko, když to přeženu.
@nonina
Děkuji za upozornění, upravím formulaci.
Naše starší měla všemožné problémy, které jsme ji pomohli zvládnout.
To bezplenkovani je technika, kdy detatku se umožňuje vyměšování mimo plenku, tzn. ze je vysledovano, kdy vyměšování probíhá a v tu dobu se dítěti pomůže. Začne se třeba s ranním vymesovanim, dítě je odpocaté a možná i vnimavejsi na umožnění potreby.
To se proste zkouší, at toho neni najednou hodně, třeba týden, par dní… Pak se přidá vyměšování po odpo spánku. Aspon aby se vychytala velka strana.
Ma malá afektivní stavy?
Ty byly pro me velmi zatezijici, ze jsem pak uz nemohla nic. A odpocivala s dcerou, ktera po záchvatu usla.
Naštěstí pomohla určitá terapie a emoční výkyvy jsou přiměřené.
Slyšela jsi někdy o manzelich Baptie z Komorni Lhotky? Jsou to son-rice terapeuté.
Umi poradit, ví o detoxikacich, doplncich stravy, cvicenich apod.
Zkousiš křížová cvičeni? Reflexní masaž… Tiuina masaz. Dokonce existuje čínská masaz na rozmluveni.
Možností je více. Starší dcera se „sesypala“ na 3 roky a nikam jsme nemohli, byli jsme úplně vyřízení. V noci se budila s silenym křikem, přes den mívala stavy z přetížení, stačila mini zmena oproti běžnému programu, bála se i zvuku vypínače, vadila voda, cestování… Proste cokoli byl problém. Nyni dohání řeč, jinak se zdá ok.
Děvčata děkuji
šaka nestresuju jí…mám pocit(asi správnej) že na to ještě nemá.
nonina náš táta se stále stébla chytá…diagnoza z SPC je vývojová dysfázie (a možný autismus), což podle něj je, že holka je skoro zdravá, jen já jsem neschopná jí cokoliv naučit.
Takže jí ještě nechám v klidu spát a budu se snažit to psych. přežít ![]()
Ahojte holky, chtěla bych se zeptat, zda nemáte zkušenost s posouzením na péči co se týče orientace. Dřív to synovy uznávaly. v minulém posouzení to nebylo, což jsem neřešila. Cestu byl naučen, čas jsem mu hlídala. Nepozná vůbec smysl hodin.Co je za půl hodiny, ve tři apod. Musí to vidět vizualně, ale nechápe to. Potom zmatkuje v cizím prostřědí, zvyšujou se obava, že něco nestihne, panikaří. Ani v kanceláři při podeji žádosti nechápali, proč to posudkář nechce uznat a at se zas odvolám. Pokud ted neuspěji, dál se odvolat už nejde.Co se teda posuzuje do rientace časem a prostoru, když mu ted nechce uznat? V září nastupuje do nové školy, dojíždění s přestupem, chodím do práce, jsem s dětmi sama a bude to pro mě složité. Zůstat doma úplně si nemůžu dovolit a kdyby mi uznali orientaci, dostali bychom 2 stupen a mě by platili soc a zdrav pojištěni, což by mi dost pomohlo. Děkuji za reakce.
@moris včera u nás byla paní z úřadu a minule orientaci uznali. Ted doufám že taky. Asi bych se ptala proč to neuznal, malej má jen 1 stupeň
To mu toho moc neuznal ![]()
Měla jsem se odvolat už minule, ale byla jsem ráda, že dali aspon 1 stupen. Nevěděla jsem, že i kdyby to neprošlo,1 zůstane. Z každého posouzení, má člověk obavy. Pořád nějaké změny tam dělají a nikdy nevím, co uznají.
@moris to je hrůza, teda záleží jak na tom syn je. Náš to měl skoro na 4 roky a ted v lednu mu to končí tak jsme zvědavá, oproti minule dokládáme i posudek z psychiatrie a ted čerstvý od psycholožky
Tak jsem teda zvědavá jaký stupen posudkář odklepne, pokud menší než má ted odvoláváme se. Jsem doma a s menším než máme ted by to bylo o dost složitější a každý říká že min na 3 stupeň to je ![]()
Synovy je už 15.Nejhorší to bylo taky od těch 4 do 10 let.Pak jsme udělali pokroky.Ale zůstalo mu, že nechape čas. To mu púsobí problémy v běžném životě. Aby byl v pohodě, potřebuje klid, nebýt rozhozen, ale ted bude nastupovat do nové školy a ja si nemužu dát v práci měsíc volno, abych ho naučila cestu. Spoje nové. Začne o to víc zmatkovat v cizím prostředí a né jednou málem skončil pod autem. Mají to uvedené ve zprávach, kde je napsané, že má problém s orientaci a nechápe čas a oni mu to nechcou ted uznat.
Mám pár zkušeností z autisty. Pracoval jsem s nima v SPC ve Zlíně. Na přednáškách nám pouštěli tohle video.
https://m.youtube.com/watch?… Čas 1:36
Pridavam se mezi vas bojovnice. Mám dcerku letos ji bude 7 nemluví, už ani nedoufám, začneme učit znakovou řeč. Krásně umí napodobovat takže to je pro nás nejsnazší cesta ke komunikaci.Ma dětský autismus a hyperkineticky syndrom. Mladší syn je jak říká kamaradka atypicky atypický autista.Ma jen par znaku autismu tam se to uvidí časem. U syna rec jako rocni dite, neukazuje…jinak vetsinu veci chape. Každopádně jsou to milacci oba.