Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Relativně nejlevněší ze 7mi místných je Renault Scenik Grandtour. Ale zatím nemám zkušenosti, je objednaný. Bude to manželovo služební auto. Jako vlastní bych ale R. nebrala - hodně ztrácí na hodnotě, je drahý servis a často má poruchy - drobné, ale ty opravy by stály fůru peněz.
Katko, krásný auto ![]()
Máme Opel Zafira, dvě sedadla jsou složená v kufru, nepoužíváme je, ale je evidovaný jako 7 místný. I poté je v kufru dost místa. Jsme moc spokojený. Ale naše láska je Opel Insignia combi
tak třeba někdy ![]()
Ahoj,
a co něco většího jako třeba VW Multivan???:) to je kára… ![]()
radeklucka píše:Tasemnice píše:tak tohle mě taky napadlo, ale ty objemy jsou strašidelné, kolik si to vezme litrů. jinak se mi líbí.
mrkni na Chrysler Grand Voyager-mluvím z vlastní zkušenosti-máme ho doma a neměnila bych![]()
www.chrysler-pardubice.cz v záložce Lukovna
Tohle byl náš favorit do té doby, než jsme se koukli na crash testy ADACu. Bacha na to.
Jinak ta naše C4 vyšla něco lehce nad 500tis ve střední výbavě, a to to ma 2l motor diesel, aby se utáhla.
Alpaka píše:
Relativně nejlevněší ze 7mi místných je Renault Scenik Grandtour. Ale zatím nemám zkušenosti, je objednaný. Bude to manželovo služební auto. Jako vlastní bych ale R. nebrala - hodně ztrácí na hodnotě, je drahý servis a často má poruchy - drobné, ale ty opravy by stály fůru peněz.
Tak s tímhle nemůžu moc souhlasit. Renaulti cenově ztrácí, ale zase pořizovací cena je velmi nízká, takže se to srovná - kupovali jsme renaulta před lety, když vyjížděla nová oktávka a ve stejné výbavě bysme za ní museli zaplatit o 100tis. víc a dneska bysme za ní pochopitelně o tolik víc nedostali. Dnes už jsou ceny u Renaultu tak nízko, že mě zas nebude mrzet, že za prodané auto jednou dostanu míň.
Manžel jezdí škodovkou, já renaultem, takže můžu porovnat ceny i přístup v servisu a je to nebe a dudy - auto jsem měla párkrát na diagnostice, když mi svítila kontrolka SERVICE a na nic nepřišli, tak mi nic neúčtovali. Manžel platil za diagnostiku pokaždé a k tisícovce. Výměna prasklé žárovky stála mě 300, manžela u škodovky 500. Já /teda manžel s mým autem/ prudil v renaultu v záruce, že lupe palubovka, tak to rozebrali a opravili zadarmo. Kamarádovi škodovka při zpátečce děsně bouchala a v záruce mu buď tvrdili, že to opravit nejde nebo lhali, že nic neslyší. Jinému kamarádovi nevyměnili olej, který pochopitelně zaplatil a takových příhod mám víc, za mě jestli si něco nekoupím, tak škodovku. A taky manžel se škodovkou byl v servisu mnohem častěji, než já s renaultem-za 6let párkrát diagnostika zadarmo a pak 4× jsem měnila sondy či co, ty zlobily, ale prý ty nové vyměněné se už rozbíjet nebudou, možná jsme měli štěstí, ale jestli sledujete testu TUV, tak se renault rok od roku zlepšuje. Kdybych vypisovala seznam manželových závad za tu dobu, tak tu jsem do půlnoci a to se prosím nejedná o jednu škodovku, ale o tři a všechny byly nové, když v nich začal jezdit a každá z nich měla za 2roky víc závad než já za 6.
Ale pro zakladatelku Scenic není, v 7místné verzi to nejsou plnohodnotná sedadla.
VW Multivan je už skoro domeček na kolečkách, ale se slušnou výbavou se pod milion nedostaneš ![]()
Ahojky, my máme Peugeot 807, rv. 2004, 2,2 HDI, kupovali jsme starší v bazaru za 230t. Jsme naprosto spokojeni, můžu jen doporučit!
Novej ale vyjde okolo milionu. Je fakt, že dva, tři roky staré auto je skoro nové, pokud ho někdo neměl jako služební (ty bývají dost oddělaný, vždyť to znáte), a tam ta cena je tak na půlce. Novou jsme měli Peugeot 307 a musím říct, že nové auto bych už nechtěla, je tam velká finanční ztráta, pokud ho chceš z nějakého důvodu za pár let prodat. Bezvadný jsou boční šoupací dveře, nikde nic nepřekáží a otvírají se celé, takže děti se do něj nádherně posazujou a z něj vyndavají. Kufr jak blázen, přestěhuješ víceméně cokoli. Výbava taky parádní. Sedačky si půjčujeme (7. a 8.) když potřebujeme. Ještě se dělá zadní lavice místo 2 sedaček, takže převezeš pohodlně 8 lidí. A kufr při obsazení všemi sedačkami taky ještě nějaký zbude. Miluju parkovacího asistenta a šestizónovou klimatizaci a všechno, je to prostě náš miláček a až doslouží, určitě koupíme novější model. ![]()
Andrea.Ol píše:
VW Multivan je už skoro domeček na kolečkách, ale se slušnou výbavou se pod milion nedostaneš
Tak to tady u zmiňovaných aut jsou snad všechny kolem milionu…
Ale v dnešní době nemá cenu kupovat nová auta…
napřihlášená martina píše:
ještě mě napadá Lancia Phedra
tqk tohle je pěké to jsem ještě neviděla na silnici a ni nikde v nabídce, jdu se na to mrknout
Agatha píše:
Ahojky, my máme Peugeot 807, rv. 2004, 2,2 HDI, kupovali jsme starší v bazaru za 230t. Jsme naprosto spokojeni, můžu jen doporučit!Novej ale vyjde okolo milionu. Je fakt, že dva, tři roky staré auto je skoro nové, pokud ho někdo neměl jako služební (ty bývají dost oddělaný, vždyť to znáte), a tam ta cena je tak na půlce. Novou jsme měli Peugeot 307 a musím říct, že nové auto bych už nechtěla, je tam velká finanční ztráta, pokud ho chceš z nějakého důvodu za pár let prodat. Bezvadný jsou boční šoupací dveře, nikde nic nepřekáží a otvírají se celé, takže děti se do něj nádherně posazujou a z něj vyndavají. Kufr jak blázen, přestěhuješ víceméně cokoli. Výbava taky parádní. Sedačky si půjčujeme (7. a 8.) když potřebujeme. Ještě se dělá zadní lavice místo 2 sedaček, takže převezeš pohodlně 8 lidí. A kufr při obsazení všemi sedačkami taky ještě nějaký zbude. Miluju parkovacího asistenta a šestizónovou klimatizaci a všechno, je to prostě náš miláček a až doslouží, určitě koupíme novější model.
Tak tohle mě potěšilo,
nám se taky moc líbí a půjdeme do něj. Výroba tak 2006-2007 se dá pořídit už za 200 - 250 podle výbavy. Ale jak je to s případnýma opravama a dílama, už se Vám něco rozbilo? ![]()
adus píše:Andrea.Ol píše:
VW Multivan je už skoro domeček na kolečkách, ale se slušnou výbavou se pod milion nedostanešTak to tady u zmiňovaných aut jsou snad všechny kolem milionu…
Ale v dnešní době nemá cenu kupovat nová auta…
To jo, zrovna dneska jsem si to říkala, když jsem jela domu z práce, ty silnice jsou tak strašný
, že se to fakt nevyplatí ![]()
Radunka píše:
Katko, krásný auto
Máme Opel Zafira, dvě sedadla jsou složená v kufru, nepoužíváme je, ale je evidovaný jako 7 místný. I poté je v kufru dost místa. Jsme moc spokojený. Ale naše láska je Opel Insignia combitak třeba někdy
jj, ta je krásná a chytrá, Ted máme Vectru, ale už s ní nejsem spokojená, je starší (11 let) a už se to nějak všechno se.....
radeklucka píše:Tasemnice píše:tak tohle mě taky napadlo, ale ty objemy jsou strašidelné, kolik si to vezme litrů. jinak se mi líbí.
mrkni na Chrysler Grand Voyager-mluvím z vlastní zkušenosti-máme ho doma a neměnila bych![]()
www.chrysler-pardubice.cz v záložce Lukovna
když to dáš do plynu,není to tak strašný-12-14 litru plynu je naše aktuální spotřeba.benzín tam být musí taky,ale to jen kvůli startování. ![]()
já vím, měla jsem Saaba na plyn…byli jsme na to koukat a tatím vyhrává 807. díky ![]()
Co nový Chevrolet Orlando od 362900 Kč?
http://chevrolet.carforyou.cz/…_katalog.pdf