Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý den. Stala se vám někdy chyba při platbě kartou a jak jste to řešili? Nám se prodavačka ucvakla a zaměnila číslice, manžel si toho také nevšiml, takže jsme to zaplatili. Po chvíli si toho prodavačka všimla a volala do banky, s tím, že se to stornuje a my to zaplatíme znovu a správně. Když se nám na účet peníze nevrátili, zašla jsem tam a řekli nám, že má na to banka 30 dní. Ty zítra uplynou a pořád nic. Máte někdo podobnou zkušenost a jak jste to řešili? Upřímně mi to připadá docela dlouhá doba.
Nám stornovali asi 2× nákup,že se prodavačka upsala,ale vpořádku se to vrátilo.Měli jsme od toho ten lístek,co vyjela kasa.Asi bych to zkusila řešit znovu s obchodem
ahoj,
mě jednou odečetli jednu částku dvakrát, takže něco podobného, prodavačka se ani nepřiznala a přišla jsem na to až když mi přišel výpis účtu.
Stačilo zajít na banku, říct co se stalo a oni na podepsání čestného prohlášení transakci stornovali a peníze jsem měla na účtu cca do dvou dnů.
Mě se taky jednou prodavačka ucvakla
Ten obchod mi rozdíl vrátil hned hotově na místě ![]()
Nákup se připsal dvakrát. Prodavačka to stronovala, dala nám doklady, přesto se nákup připsal dvakrát. Banka na základě stronodokladu se nějak dohodla s obchodem a vše vyřídila. Obávám se ale, že bez onoho dokladu by to tak dobře nešlo. od tý doby si dávám bacha kdykoli je na pokladně nějaký sebemenší problém - chci na všechno papír ![]()
Zrovna před dvěma dny mi volal táta co se mu stalo, V prosinci byl v Dominikánské republice a tam jednou v hotelu použil kartu. Minulý týden se mu ozvala pracovnice banky ve které má účet, že jí to přijde divné, protože převody ze státu do státu se monitorují, že se z jeho účtu někdo pokoušel již 4× vybrat obnos v Dom.rep., ale jelikož tam nebyly prostředky, tak se to nepodařilo. Na popáté a to bylo právě když mu volala, tak se to podařilo a vybrali mu 5000,– on byl v Praze a tam zvesela někdo vybíral… Ještě že ty banky to tak hlídají…kartu okamžitě zablokoval. Je to neuvěřitelné, ale skopírovali mu kartu…poučení - nikdy jí nedávejte z ruky, ale v hotelých to není moc možné ![]()
Ahoj,
ptala jsem se pritele, ktery dela na kartovem v jedne bance - kazda to ma sice jinak, ale melo by to byt podobne:
1. Pokud jste na chybu prisli hned v obchode, tak pokladni mela platbu ihned zreverzovat a vy pak znovu zaplatit - v takovem pripade by vam ani chybna castka nebyla strzena.
2. Pokud se tak nestalo a volali jste do banky, u ktere mate kartu, dostali jste napr. nejake potvrzeni o zahajeni reklamacniho rizeni? Pokud banka ma podle vseobecnych podminek a reklamacniho radu na vyrizeni reklamace 30 dni, ktere zitra uplynou, tak by se vam zitra mela ozvat anebo poslat vratit penize na ucet. Pokud ne, obratte se na banku, u ktere mate kartu znovu