Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Holky poraďte. ![]()
Čekáme druhé dítě,
u prvního jsem ho neměla, nějak jsem to brala že to dřív nebylo.
Teď čekáme v březnu a nevim
jestli si ho pořidit. Přeci jen ten strach o to dítě je veliký..
ale zase to prý hlásí pláné poplachy
a rodiče jak mažou k dr a kdesi cosi..
![]()
Máte zkušenosti, jaký máte a tak dále? Už tak nějak máme všechno tak ještě abych stihla koupit ten monitor kdybych se rozhodla.
Děkuji všem za odpovědi. ![]()
Ahoj, tak za mě monitor dechu ne. Pokud budeš mít zdravé miminko, je to akorát tahačka peněz. Jasně, že když je mimčo nedonošené, nebo má nějaký problém, tak to určitě pomůže. Ani na jedno dítě jsem ho neměla. A i doktor nám to takhle schválil. Myslím, že výrobce těží z toho, že dnešní rodiče jsou úzkostnější a pro dítě by udělali všechno.
Na kubu jsem ho měla zhruba do půl roku.pak se začal pohybovat po postýlce,tak to nemělo smysl.u matesa asi do 2měsíců,protože si s ním kuba věčně hrál a monitor byl zapnutý když v postýlce nebyl a když byl tak mu ho chodil vypínat:)pak jsme ho zrušili…takže ![]()
Tak za mě ano,však si nemusíte kupovat hned nový,dá se sehnat i použitý cca za 1000Kč a pak za ty samé peníze ho prodat.Jinak nikdy jsem neřešila kontrolování v noci jestli dítě dýchá,chodívání se na něho dívat atp.Když jsem se v noci vzbudila tak jsem se jen mrkla na tu zelenou diotku a byla jsem v klidu.Planý poplach byl ale já nejsem stresařka tak jsem k miminku došla pohladila po tvářičce Martinka se na mě za spaní usmála a já věděla že je vše ok.Není to jen o syndromu náhleho umrtí ale může se stát že se třeba začne dusit z ublinkávání a tak
Za mě jasné ano,není nic horší než se ráno vzbudit a zjistit že je dítě mrtvé a člověk mu ani nepomohl,kvůli ušetření tisícovky!!!!
Záleží na tom, jak moc si úzkostná.
Jestli dokážeš být v klidu, když mimino spí, nechodíš ho jednou za 5 minut kontrolovat, v noci taktéž, tak to nevidím jako nutnost. Taky jsme ho neměli.
Pokud ale bys měla strach, špatně jsi spala, neustále kontrolovala dítě, pak bych ho asi pořidila - pro tvůj vnitřní klid.
Nemůžeš si ho někde půjčit třeba od kamarádek?
Za me ano, pro klidnejsi spanek
My ho meli a ani jeden plany poplach.
Ahoj,
používali jsme Nanny BM02 pro obě děti a max spokojenost. Občas to hlásilo planý poplach, ale to až byli větší a začali mi v postýlkách cestovat. Používali jsme ho do 8m dětí.
Jeden jsme kupovali nový a druhý použitý přes aukro a oba se mi povedlo prodat za 2/3 ceny, takže to zase tak strašná investice nebyla…
za mna tiez ano, kamoske zachranil dieta (nebolo nedonosene ani chore). uz len tento prosty fakt mi stoji za tu kupu.
Tohle je jen a pouze na tobě.Já si ho nekupovala, tvrdila jsem, že k čemu, když na SIDS je houby platnej..Přijeli jsme z porodnice a ještě ten večer ho musel manžel objednat, protože jsem nemohla strachem o malého ani usnout.Zvykla jsem si na monitor totiž v porodce, kde ho malej měl…Koupila jsem Nanny, páč jse ho znala právě z té porodnice.Planej poplach byl, no jéžiš, tak jsem malého zkontrolovala a šla zas spát.První falešnej poplach byl šok, to jo, ale pak už jsem nehysterčila.Takže za mě ano, byl to úžasnej klídek, položit malého do postele a vědět, že můžu jít v klidu spát..
ahoj,my mely monitor dechu uz v porodnici,a myslim,ze to nalaka kazdou maminku si ho poridit.my ho tedy meli uz uz koupeny pred porodem,a nemyslim si,ze by to byly vyhozene penize.male jsem ho odendala az ted (ve 13ti mesicich)zpoustel se plany poplach,ale to bylo spis nasi spatnou instalaci,meli jsme spatne nastavenou citlivost.mame Angelcare 2v1,jenom jednu desku,a klidne cestovala po postylce a fungovalo to.ja jsem s tim byla spokojena.mozna to pro nekoho je jenom vyhozeni penez,ale ja mela jsem klidny spanek.Myslim,ze nemocnice pujcuji na pul roku monitor dechu,a neni to tak drahy,jestli nechces kupovat novy,do 1000kc urcite se vejdes.
Dřív nebyl a děti přežily…
Beru to jako psychologické vydírání matek výrobci . U mně 3 děti a ani u jednoho nebyl. Něco jiného by bylo,kdyby bylo nedonošené,nebo s nějakou komplikací,to bych pro jistotu pořídila. Takže za mně - v případě zdravého kojence, vcelku zbytečnost.
Ahoj, tak za mne ANO. Lépe se mi spalo, neměli jsme ani 1 falešný poplach. Koupila jsem Babysense II. Má 2 velké desky. 1 jsem měla v ložnici, druhou v obýváku (máme 2 postýlky) a vždy jsem mohla jen přendat ten „hlásič“. Používali jsme až do 10m
dokud jsem ho nepůjčila kamarádce. Držím pěsti při rozhodování. ![]()
My jsme monitor u prvního dítěte neměli( ale je mu 15 let ani to asi neexistovalo) a neplánovala jsem ho ani teď. Ale malá se narodila o měsíc dřív a v porodnici byla možnost monitor na půl roku půjčit tak jsme toho využili a jsem klidnější. U nedonošených miminek je prý riziko zástavy dechu větší tak i proto. Pokud by byla v termínu asi bych ho nepořizovala, ale takhle bych možná i koupila třeba od někoho použitý. Pokud nechceš investovat tolik peněz zkus se poptat na to půjčení, my platili na půl roku 900,– to není tolik a ten klid za to stojí.
Šema píše:
Holky poraďte.![]()
Čekáme druhé dítě,
u prvního jsem ho neměla, nějak jsem to brala že to dřív nebylo.
Teď čekáme v březnu a nevim
jestli si ho pořidit. Přeci jen ten strach o to dítě je veliký..
![]()
ale zase to prý hlásí pláné poplachy
a rodiče jak mažou k dr a kdesi cosi..
![]()
Máte zkušenosti, jaký máte a tak dále? Už tak nějak máme všechno tak ještě abych stihla koupit ten monitor kdybych se rozhodla.
Děkuji všem za odpovědi.
My máme, půjčili jsem si ho za 900,– na půl roku a zatím žádný poplach.. Půjčujou ho všechny větší mimi prodejny..
u klárky jsem ho původně neplánovala. ale měla dost nepravidelně hlasitý dech (aspoň podle mě - jednou dýchla rychle, pak zase byla potichu, ale dýchala normálně) a mě to v noci budilo. takže jsem si ho nakonec půjčila v porodnici. zrušili jsme ho ve 4 měsících, protože jsem ho pra videlně zapomínali vypínat při vyndání z postýlky
viki byl hraničně donošený (37+4tt), takže jsem si ho v porodnici půjčila rovnou. ale už ho zapomínám zapínat a spím dobře. takže ho asi pojedu vrátit. jinak v obou případech mi ho půjčili v porodnici za 900,– na půl roku.