Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Proč zakládáš diskuzi na emiminu, místo toho, aby jsi zvedla telefon, zavolala na essox a na pojišťovnu a uvedla věci na pravou míru? Jo, vlastně, tady se ví všechno, že?
Jo a zatajení takových informací je úvěrový podvod.
Pokud to nezaplatis cele a pristoupis na splatky daji te fo registru
.
Stalo se mi to same, i kdyz asi 8 let zpatky. Cizi zavineni, moje totalka. Musela jsem doplatit leasing - i kdyz bez pokuty za predcasne ukonceni. A pak mi zustal vrak. Ten jsem prodala. Takze tipuju, ze ten vrak se doplacenim uveru stava tvym majetkem a je fuk, co s nim udelas, pokud s nim chces jezdit, tak musi mit technickou.
Do registru za to, že mi někdo naboural auto a vlastně to není moje vina? I kdyz už dva roky poctive splacim?
to je celý na hlavu ![]()
@Anonymní píše:
Do registru za to, že mi někdo naboural auto a vlastně to není moje vina? I kdyz už dva roky poctive splacim?to je celý na hlavu
tohle essox vůbec zajímat nebude. On vidí jenom auto na totálku, čí to byla nebo nebyla vina, je tady fuk. Komunikuj s nimi, popř. s pojišťovnou, měli by ti všechno vysvětlit
@Anonymní píše:
Do registru za to, že mi někdo naboural auto a vlastně to není moje vina? I kdyz už dva roky poctive splacim?to je celý na hlavu
No ted ti vystavili fakturu s datumem uhrady a tu nezaplatis
Splatkovy kalendar ti nabidnou, ale uz to jde do registru.
Jak někdo dneska může mít auto na úvěr (nemyslím teď když si peníze půjčí neucelove) bez havarijky na celou částku? To je risk jako blázen.
@Anonymní píše:
Ale ty máš ty peníze z likvidace použít na doplacení úvěru, to máš i v úvěrové smlouvě. Nahlavu je to, že si je chceš nechat. Auto oprav za svoje a úvěr doplať tak. Příště si uzavři i havarijní pojistku s přímou likvidací.
@Janli
Jak znám pojistovny a co jsem slyšela o těchto účelových půjčkách na auto, možná ji pojistné plnění ani na pokrytí zbytku půjčky stačit nebude.
@Anonymní píše:
Holky, poradite mi? Minuly tyden do me jedna pani napalila zezadu, tudiz jeji vina. Byl tu borec z pojistvny a pry totalka. Muj chlap je automechanik, takze jsme rekli, at nam poslou pojistne na ucet a ze o zbytek se postarame sami. Auto je na úvěr přes essox. Otázka je, dnes mi prišel dopis z Essoxu a predcasne ukoncene smlouve a ze chcou doplatit zbytek plus poplatek za predcasne ukonceni, ale nabizi tam moznost splatek a musim znovu pozadat o splatkac. Ale auto mi pritel opravi a budu ho dale pouzivat, nemuzu mit nejaky pruser nebo neco, kdyz jakoze uvedu ze je totalka u essoxu?
Pokud nehodu zavinil někdo jiný, měla by se škoda hradit z jeho povinného ručení.
To auto je na úvěr, nebo na leasing? Jestli na úvěr, tak je vaše a je vaší věcí, co s tím autem uděláte.
@Ivan PPZ
Pokud ji Essox kvůli totalce ukončil a sesplatnil smlouvu, pak jsem to pochopila tak, že je to účelový úvěr na auto
Ano, přesně. Splácím auto a jsem pouze provozovatel než to splatím.
@Anonymní píše:
Ano, přesně. Splácím auto a jsem pouze provozovatel než to splatím.
Pak tedy peníze z plnění musí dostat Essox, a modlila bych se že to bude stačit na doplacení úvěru. Příště u uceloveho úvěru na auto určitě uzavřít havarijku, na celou částku.
Holky, poradite mi? Minuly tyden do me jedna pani napalila zezadu, tudiz jeji vina. Byl tu borec z pojistvny a pry totalka. Muj chlap je automechanik, takze jsme rekli, at nam poslou pojistne na ucet a ze o zbytek se postarame sami. Auto je na úvěr přes essox. Otázka je, dnes mi prišel dopis z Essoxu a predcasne ukoncene smlouve a ze chcou doplatit zbytek plus poplatek za predcasne ukonceni, ale nabizi tam moznost splatek a musim znovu pozadat o splatkac. Ale auto mi pritel opravi a budu ho dale pouzivat, nemuzu mit nejaky pruser nebo neco, kdyz jakoze uvedu ze je totalka u essoxu?