Auto nebrzdilo - co s ním je?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2044
22.3.14 12:47

@Maky.p měla jsem zatáhlou ručku, vždycky mám, jak stojím, tak pro jistotu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101452
22.3.14 12:48

@dlouha Nemusíš poznat, kde to teče a pokud to celé neodvzdušnil na nedotlakoval, tak nemůže ani říct, že nic nevyteklo… jinak mě to unikalo nějakou součástkou (kulový vím jakou) ale poté co partner něco koupil a vyměnil to, tak je klid.
Jo a stupňovalo se to, zpočátku se to chovalo jak píšeš, vždy to partner zkontroloval, dolil odvzdušnil a jednoho krásného sne už to nebrzdilo vlastně vůbec (z rychlosti 20km/h brzná dráha asi 30 metrů).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
22.3.14 12:50
@dlouha píše:
No ještě říkal, že by to mohl být hlavní brzdný válec, ale to by zase nedělalo toto…já nevím, @momi33 víš jak mi bylo v tu chvíli špatně??? ale musela jsem prostě šlápnout na plny a být prostě rychlejší…příště prý mám podřadit, použít ruční brzdu a když to nezabere, hodit to do příkopy…tak jsem mu řekla, tak to ti teda pěkně děkuju…no za chvilku mám technickou, třeba i ta něco odhalí

ta ručka mě napadla, ale nedostane se auto do smyku? 8o
Jinak, já nedávno taky zažila skoro kolizní situaci, v klikaté ulici cyklisti, už už jsem je předjížděla, a najednou ze zatáčky v protisměru auto 8o
No, zatla jsem zuby, a čekala na náraz, v jednom okamžiku jsme byli všichni vedle sebe-dvě auta+ cyklisti…no, vše OK, ale vystoupila jsem z auta, a klepala se jak ratl…ale to je jen slabej odvar.
Vím, jak jsem se lekla, když mi první zimu v autě zabralo ESP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044

@j.a.n.i1 tak to dneska zkusíme, třeba někde něco poteče

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101452

@Maky.p Nojo, ale s chycenou ruční brzdou člověk většinou nemá problém to auto ubrzdit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10124
22.3.14 12:51

@dlouha měla jsem podobný problém, chlap auto projel a nic mu to nedělalo, po druhé mu to říkám znovu, že brzda vůbec nereagovala a pak se ukázalo, že nějaká potvora prekousala hadičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101452

@dlouha Ale bohužel ho nemám doma, abych se ho zeptala, co to měnil :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305

@dlouha Jojo, podřadit pomáhá v tom smyslu, že se pneumatický posilovač brzd naplní výfukovýma plynama. Při podřazení má totiž vstupní hřídel do převodovky nižší otáčky, než by odpovídalo zvolenému převodu a otáčkám výstupního hřídel. Tak motor začne „kvílet“… No a tím se plynový posilovač probudí. Pokud brzdy nereagujou v takové situaci, tak je to ně+co jiného než posilovač. Takže tvůj chlap uvažuje v tomto bodě logicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
22.3.14 12:52
@dlouha píše:
@Maky.p měla jsem zatáhlou ručku, vždycky mám, jak stojím, tak pro jistotu

A jak je starý to auto? Dělá to u aut starších cca 10 a více let, ta ručka se sekne a nepustí kolo, kór jestli byla „zarvaná“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
22.3.14 12:54

@dlouha Zajeďte s autem do servisu nebo ať to udělají ti tvoji chlapi. Já vsázím na zavzdušnění. Zajdi za chlapem a řeknni, že máš brzdy zavzdušněný, ať s tím kouká něco udělat.
A nauč se ručku zatahovat co nejmíň. Já už ji zatahuju jen do většího kopce, když někdo stojí za mnou nebo potřebuju rychle vylézt z auta. Zbytečně riskuješ, že se ti buď připeče nebo přimrzne a ty ji strháš. Na zařazenou rychlst auto stojí spolehlivě. Pokud teda nevypadává nebo někdo nevyřadí :lol:

• Citovat
  • Upravit
2044
22.3.14 12:54

@momi33 tak to se mi stalo něco podobného, jela jsem v zimě ráno do práce, tma samozřejmě a jelikož já jezdím pomalu v místech, kde vím, kde se pohybují srny, tak mě začalo předjíždět auto, a to přes mě nemohlo vidět cyklistu, já ho taky vola neviděla, protože nebyl vůbec osvětlenej ani odrazky nic prostě a ještě měl na sobě černý hadry, no a já předjíždějící auto vedle sebe, tak jsem se modlila, ať nesmetu ani toho a ani toho…taky jsem byla vyklepaná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
22.3.14 12:55
@j.a.n.i1 píše:
@Maky.p Nojo, ale s chycenou ruční brzdou člověk většinou nemá problém to auto ubrzdit…

Já nejsem automechanik, ale manželovi se stalo to samý a bylo to kvůli hodně zatažené ručce. Tu povolil, ale nepustila se od kola a brzdový pedál pak nereagoval :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101452
22.3.14 12:55
@momi33 píše:
ta ručka mě napadla, ale nedostane se auto do smyku? 8o

Může, ale na suché silnici je to hodně nepravděpodobné… horší je to v zimě, když zůstane trochu přichycené jedno kolo, já třeba ručku vůbec nepoužívám, naposled snad s favoritem při rozjedu do fakt krpálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
22.3.14 12:57
@dlouha píše:
@momi33 tak to se mi stalo něco podobného, jela jsem v zimě ráno do práce, tma samozřejmě a jelikož já jezdím pomalu v místech, kde vím, kde se pohybují srny, tak mě začalo předjíždět auto, a to přes mě nemohlo vidět cyklistu, já ho taky vola neviděla, protože nebyl vůbec osvětlenej ani odrazky nic prostě a ještě měl na sobě černý hadry, no a já předjíždějící auto vedle sebe, tak jsem se modlila, ať nesmetu ani toho a ani toho…taky jsem byla vyklepaná

no, já zas potkala v lesích neosvětlenýho cyklistu :roll: na poslední chvíli…
jsem sama vášnivý cyklista, ale takhle blbě bych se nechovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
22.3.14 12:58

@momi33 Nedostane se do smyku. Musí se podřatit na nízký stupeň, aby auto zpomalilo a pak se ručkou zastaví. Pokud teda nebude kluzká silnice. No ale na rychlé brždění to není. To je prostě jen pro případ, že ti opravdu přestane auto brzdit a ty ho musíš nějak zastavit. Nebo si vzpomeň na autoškolu, jak se dá auto taky zastavit :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák