Auto nebrzdilo - co s ním je?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2044
22.3.14 12:29

Auto nebrzdilo

Sice asi těžko budete umět odpovědět vy, ale třeba máte doma automechanika, co by mohl poradit. Stalo se mi to včera. Jela jsem z města, rozjetá z kopce, po mé straně cyklouši a do protisměru auto. Tak, že si přibrzdím, nikdy nikam neženu, nećhám auto projet a cyklisty předjedu, ale úplně jsem prošlápla lehce pedál na zem a několikrát a s hrůzou jsem zjistila, že mi auto nebrzdí a jelo vesele dál, takže jsem přidala na plyn a se staženým žaludkem cyklisty předjela. Poté jsem šápla na brzdy a brzdilo normálně, znovu mi to vypovědělo službu, jak jsem doma parkovala. Auto smrdělo, jak kdyby se něco pálilo, jak guma nebo elektrika. Tak to říkám manželovi, ten se na to koukl, nikde nic neprasklo, nikde nic neteče, projel a říká mi - tomu nic není. To je zajímavý, že mě se s tím nic neděje. A šlapala jsi vůbec na brzdu??? :pocitac: :pocitac: :pocitac: Ne, jsem asi úplně hloupá :zed: :zed: :zed: V tu chvíli měl štěstí, že jsem neměla nic při ruce a jen jsem po něm vyjela. Dnes to budou znovu rozdělávat, protože já nejsem trubka a nedám mu pokoj, dokud prostě nepřijde na to, proč se to stalo. A tak se ptám, kde by mohla být příčina? Mám Fiat Punto, 1.9.TDi…Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sad 1
22.3.14 12:32

Upozorňuji, že jsem laik, kdyby se mi chtěl někdo vysmívat :mrgreen:
Zkusila bych to dát do servisu, nejlépe někomu známému - zkontrolovat brzdící kapalinu, posilovač řízení, a pak i destičky a kotouče. Jestli manžel není automechanik nebo tomu trochu nerozumí, pozná velký hov…o.

Příspěvek upraven 22.03.14 v 12:33

• Citovat
  • Upravit
3175
22.3.14 12:32

Ja jsem takto proslapla brzdu, kdyz jsem mela prasklou hadicku s brzdovou kapalinou. Ze zacatku to brzdilo takhle jak tobe…jednou ano…jednou ne a potom cim dal min. Pak uz jsm jela jak srab a brzdila motorem, abych vubec dojela za znamym co mi to opravoval.

Edit…dodam, ze nic nesmrdelo a jezdila jsem s tim dva.dny a ten druhy den se.to rapidne zhorsilo.

Příspěvek upraven 22.03.14 v 12:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
22.3.14 12:33

To jsou zavzdušněný brzdy, zajeď do servisu nebo jestli by to někdo dokázal odvzdušnit. Stalo se mi to taky, ale už si napamatuju, jak jsme to spravovali.

• Citovat
  • Upravit
sad 1
22.3.14 12:34

Já bych to tipla taky něco kolem brzdící kapaliny. Zas kdyby to byly desky nebo kotouče, byl by to dlouhodobější problém a slyšela bys to. A neudělalo by to to, že to z ničeho nic nebude vůbec brzdit.

• Citovat
  • Upravit
18305
22.3.14 12:35

Nevím jaké máte uato, ale v autě existuje agregát, kterému se říká „posilovač brzd“. Může být buď hydraulický - na principu hydraulického multiplikátoru (dá se to vygooglit) - anebo pneumatický, ten je „zásobovaný“ pomocí výfukových plynů. Má to „drobné mouchy“ - pokud jede motor na čtvrt plynu, tak posilovač moc neposiluje… Což znamená, že při jízdě vyšší rychlostí zabírají takové brzdy „silněji“. Třeba toto byl ten problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
22.3.14 12:36
@Jura007 píše:
Nevím jaké máte uato, ale v autě existuje agregát, kterému se říká „posilovač brzd“. Může být buď hydraulický - na principu hydraulického multiplikátoru (dá se to vygooglit) - anebo pneumatický, ten je „zásobovaný“ pomocí výfukových plynů. Má to „drobné mouchy“ - pokud jede motor na čtvrt plynu, tak posilovač moc neposiluje… Což znamená, že při jízdě vyšší rychlostí zabírají takové brzdy „silněji“. Třeba toto byl ten problém…

jj, tenhle posilovač jsem myslela :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2044
22.3.14 12:38

@jakuve jenže ono nikde nic neteče…no a destičky jsou taky v pohodě, no jak to nedá do kupy, tak jedu do servisu, páč už mě s tím s…,jak ze mě dělá trubku, autům docela rozumí a vždycky si všechno s bráchou spravují sami, ale podle něj má moje auto „nelogické potíže“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
22.3.14 12:38

@dlouha klobouk dolů, já bych asi začla panikařit 8o :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101450
22.3.14 12:40

Taky bych to tipla na zavzdušněné brzdy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
22.3.14 12:40

Ještě mě napadlo, že u pneumatického posilovače mohla prasknout nějaká těsnicí manžeta a výfukové plyny třeba utíkaly někam „do boku“. Z toho mohl být ten smrad spálené gumy… Ale zrovna tak se mohlo pálit brzdové obložení, jak brzdy zabíraly třeba nerovnoměrně. Fakt to chce automechanika - a to já nejsem… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
22.3.14 12:41

@Jura007 Píšu to v úvodním textu. Fiat Punto 1.9 TDi, jenže mě to nezabíralo vůbec, lehce jsem prošlápla a šlo to volně až na zem - několikrát, ten pedál prostě plaval a auto jelo dál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
22.3.14 12:44

@dlouha „Nelogické potíže“ ukazují na skrytou závadu, která chce odborný servis. Asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
22.3.14 12:44

Jestli je to starý auto a měla jsi zatáhlou ručku před jízdou, tak se nemusely brzdy „pustit“ od kola a zavzdušnily se. Pak to smrdí jak se to pálí, kola jsou horké. Může to pak povolit a brzdit normálně nebo taky nemusí. Dala bych auto do servisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
22.3.14 12:45

No ještě říkal, že by to mohl být hlavní brzdný válec, ale to by zase nedělalo toto…já nevím, @momi33 víš jak mi bylo v tu chvíli špatně??? ale musela jsem prostě šlápnout na plny a být prostě rychlejší…příště prý mám podřadit, použít ruční brzdu a když to nezabere, hodit to do příkopy…tak jsem mu řekla, tak to ti teda pěkně děkuju…no za chvilku mám technickou, třeba i ta něco odhalí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák