Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@j.a.n.i1 píše:
To bych nerekla, u skutru kazdy vi, ze je to skurt a co od toho muze cekat. Kapotovany skutr se maskuje za auto a dost ridicu bude predpokladat, ze se to i jako auto bude chovat.
Jo, to je pravda.
Ale mne osobne to tak neprijde no
@j.a.n.i1 píše:
To bych nerekla, u skutru kazdy vi, ze je to skurt a co od toho muze cekat. Kapotovany skutr se maskuje za auto a dost ridicu bude predpokladat, ze se to i jako auto bude chovat.
Řidiči nechtějí narazit do ničeho. Prostě se to stane. Představovat si, že u skútru budou opatrnější, zatímco do aixamu klidně narazí, je naivní. ![]()
@Bábrdl Ale ono nejde ani o naivitu ani o to ze by byly opatrnejsi, ale o to, ze nebudou predpokladat, ze se to vlece max 45… Stejne jako když pojedes nakladakem po dalnici 80, tak kazdy tak nejak predpoklada, ze tolik jede, kdyz pojedes 80 osobakem, tak mas sakra velkou sanci, ze ti nekdo skonci v kufru.
@j.a.n.i1 píše:
Vždyť se to chová jako auto… ![]()
Příspěvek upraven 19.10.19 v 19:28
@Bábrdl píše:
Opatrně objedou cyklistu![]()
![]()
Tak určitě.
Nechtěla bych, aby moje dítě v provozu jezilo na kole, motorce, skůtru a ani v aixamu.
Ale když už by to muselo být, z toho všeho je z logiky věci ten aixam nejbezpečnější.
Skutečně? Trefíte se kamenem líp do kelímku nebo do popelnice?
@bse.pedro píše:
Vždyť se to chová jako auto…
Kolik aut (mimo dusicky) jezdi max 45? A když to bude malicko do kopce, tak ani to ne.
@j.a.n.i1 píše:
Kolik aut (mimo dusicky) jezdi max 45? A když to bude malicko do kopce, tak ani to ne.
Tys asi nikdy neřídila Škodu 105, který vynechávaj 2 válce… ![]()
@badaboom píše:
Skutečně? Trefíte se kamenem líp do kelímku nebo do popelnice?
Aixam je dlouhý cca jak ta motorka. ![]()
Pokud bych musela, chtěla bych, aby moje dítě jelo v tom a ne na kole, motorce nebo skůtru ![]()
@Bábrdl píše:
Aixam je dlouhý cca jak ta motorka.
Pokud bych musela, chtěla bych, aby moje dítě jelo v tom a ne na kole, motorce nebo skůtru
A jakpak je široký? Zabírá v pruhu stejně? Na kruháči se taky vejde vedle auta?
@badaboom píše:
Na kruháči nemá skůtr právo předjíždět… ![]()
@badaboom píše:
Jak je široký se dá snadno dohledat. ![]()
Ale hlavně je to drahá sranda, že ![]()
U nás toho jezdí mrtě, je to mor. A je to v Praze zbytečné, jen imidžovka.
Ale jak říkám, když by moje dítě už muselo v něčem v provozu jet, raději v tomhle, než v kole.
Když vidím cestou na chlupu ty neviditelné motrky a skůtříky, to je aixam z pohledu řidiče zlatý.
@badaboom píše:
@bse.pedro
Wow, fakt? To asi není pointa, že?
Jaká je pointa toho, jestli se ta mrdka vejde na kruháči vedle auta…??? ![]()
Takové auto vyjde na 60 do 320 tisíc ojeté https://www. sauto. cz/osobni/hledani#!category=1&condition=2&manufacturer=382 a od 260 do 660 nové https://www. sauto. cz/osobni/hledani#!category=1&condition=1&manufacturer=382, plus řidičák, benzín, opravy, spotřebák a pod., takže nic levného to nebude. Asi bude jednodušší najít někoho, kdo ho za pár stovek odveze Vašim nebo i svým autem, když mu zaplatíte i benzín.
@j.a.n.i1 píše:
ta auta mají vzadu na skle nalepené ty cedulky, které hlásají, že to nesmí jet víc. V drtivě většině to jezdí po městě, kde tak mají jezdit všichni. U nás toho jezdí dost, jak před školou, tak před stadionem jich stojí dost., Spousta řidičů to zná, zbytek vidí malé autíčko a určitě si nepomyslí, že se to bude chovat stejně jako jejich velké SUV, navíc jsou ta auta označená maximální povolenou rychlostí. bude jezdit mimo obec po nefrekventované cestě.
Manžel v tom problém nevidí, já jo, asi jako pohled zdejších žen a zdejších mužů.
Necháme dítko udělat řidičák a uvidíme, co dál.