Auto pro patnáctileté

Napsat příspěvek
Velikost písma:
507
19.10.19 16:42

Pojízdná rakev jako dárek??

Takže ty chceš koupit dítěti v 15 letech něco, s čím bude jezdit v provozu mezi ostatními dospělými auty které už ho opatrně neobjedou jako cyklistu, neco co je defakto pojízdná rakev a s vědomím, že většina 18 letých řidičák na poprvé nedá a je k tomu dost dobrý důvod?

To opravdu není dobrý nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23931
19.10.19 16:50
@badaboom píše:
Takže ty chceš koupit dítěti v 15 letech něco, s čím bude jezdit v provozu mezi ostatními dospělými auty které už ho opatrně neobjedou jako cyklistu, neco co je defakto pojízdná rakev a s vědomím, že většina 18 letých řidičák na poprvé nedá a je k tomu dost dobrý důvod?To opravdu není dobrý nápad.

Já teda v denním provozu moc nevidím, že by šoféři opatrně objížděli cyklisty, navíc cyklista není kolikrát na silnici skoro vidět, na rozdíl od týhle kapotovaný motorky… Znám pár cyklistů, který skončili ve špitále, protože je shodil do škarpy jen nápor vzduchu od předjíždějícího kamionu… 8)
Prdítko jede max. 50, šílenej cyklista, kterej z kopce šlape na plno, klidně i přes 80km/hod… :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
19.10.19 16:58
@bse.pedro píše:
Já teda v denním provozu moc nevidím, že by šoféři opatrně objížděli cyklisty, navíc cyklista není kolikrát na silnici skoro vidět, na rozdíl od týhle kapotovaný motorky… Znám pár cyklistů, který skončili ve špitále, protože je shodil do škarpy jen nápor vzduchu od předjíždějícího kamionu… 8)
Prdítko jede max. 50, šílenej cyklista, kterej z kopce šlape na plno, klidně i přes 80km/hod… :nevim: 8)

Normální řidič podvědomě počítá s tím, že cyklista je hovado a dává víc bacha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14005
19.10.19 17:00
@Anonymní píše:
Jdu si pro názory, jak to vidíte. Zvažujeme dítěti koupit k patnáctinám autíčko pro patnáctileté. Hlavní důvod je, že dělá sport ve vedlejším městě, je to od nás asi 10km, 6 km po vedlejší takové silnici a asi 4 kilometry v provozu krajského města, ale ne přímo v centru, spíš taky tak jakože na okraji, ale provoz tam je. Trénuje už 4× týdně, samozřejmě jsou velcí, takže trénují večer, jakože třeba od šesti do osmi. Víkendy zápasy. A my poslední dobou neděláme nic jiného, než že vozíme sem tam a sem tam. Na kolo je už tma a zima, navíc je ta cesta fakt do šíleného kopce. Autobusy nijak nenavazují, mají hodinové rozpětí. A už nás to vožení a čekání nebo ježdění sem tam nijak nebaví. Takhle by bylo dítě soběstačné a my měli klid. Ušetřili peníze na benzínu, o čase ani nemluvím. Potud super a nadšení z manželova nápadu. Ale, nehodlám za to dávat majlant, jakože 300.000 a tak, takže bychom koupili nějaké jeté kolem 100.000. A co si budeme povídat, bezpečnost těch autíček ji tristní, nijaká. A z toho já mám hroznou obavu. Kvůli tomu prostě nevím. Ta cesta mimo to město je taková hodně vedlejší silnice, dost to teď sleduju a tak v průměru na jednu cestu tam míjím tak maximálně 5 aut, takže nic frekventovaného. Ve městě už zase tak nějak všichni dodržují plus minus rychlost, takže i při srážce by to nemělo mát fatální následky. Ale stále nevím. Mají někteří vaši puboši svá auta? Jak se na to koukáte?

Ja bych v 15-ti rozhodne auto nekupovala, protoze by mi za to ty obavy nestalo. Mela bych hroznej strach.
Ale my zase nemame problem dceru od nekud vyzvednout autem :nevim:.Ma dcerka bude mit normalni auto az v 19ti.
Zakladatelko, jestli je tve dite na 100% zopdpovedne a zvladla bys to bez strachu, tak jak myslis :nevim:,ale je pravda, ze je to bezpečnější nez motorka no..Muj synovec si koupil za sve penize skútr a řídí fakt jak blázen..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23931
19.10.19 18:57
@badaboom píše:
Normální řidič podvědomě počítá s tím, že cyklista je hovado a dává víc bacha.

Normální řidič, kterej má 10 dioptrií a řídí bez brejlí, navíc má v sobě 5 piv a jointa, cyklistu nevidí, zatímco kapotovanou motorku má šanci zahlídnout. Cyklista jede v noci bez světel, odrazek a reflexních prvků, kapotovaný prdítko je osvětlený… 8) 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23931
19.10.19 18:58
@_.Emilyyy píše:
Ja bych v 15-ti rozhodne auto nekupovala, protoze by mi za to ty obavy nestalo. Mela bych hroznej strach.
Ale my zase nemame problem dceru od nekud vyzvednout autem :nevim:.Ma dcerka bude mit normalni auto az v 19ti.
Zakladatelko, jestli je tve dite na 100% zopdpovedne a zvladla bys to bez strachu, tak jak myslis :nevim:,ale je pravda, ze je to bezpečnější nez motorka no..Muj synovec si koupil za sve penize skútr a řídí fakt jak blázen..

To není auto, to je v podstatě kapotovaná motorka na 4 kolech, která jede poloviční rychlostí než skůtr… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14005
19.10.19 19:05
@bse.pedro píše:
To není auto, to je v podstatě kapotovaná motorka na 4 kolech, která jede poloviční rychlostí než skůtr… 8)

Ten skútr byl trosku od tematu ;). Myslim si, ze proste to auto od 15-ti je bezpečnější nez skutr ;) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23931
19.10.19 19:10
@_.Emilyyy píše:
Ten skútr byl trosku od tematu ;). Myslim si, ze proste to auto od 15-ti je bezpečnější nez skutr ;) :nevim:

Ani moc ne, skůtr o stejném objemu může řídit od 15 let, psal jsem o tom v některém předchozím příspěvku… Já v 15ti na silnici na pincku, kterej valil 85 z prudkýho kopce a tady prdítko na 4 kolech, který jede max. 50… 8)
Edit 19:11:18 : Teď koukám, že píšem oba prakticky totéž, jen jinými slovy… To rychločtení… :roll: :roll: 8)

Příspěvek upraven 19.10.19 v 19:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14005
19.10.19 19:12
@bse.pedro píše:
Ani moc ne, skůtr o stejném objemu může řídit od 15 let, psal jsem o tom v některém předchozím příspěvku… Já v 15ti na silnici na pincku, kterej valil 85 z prudkýho kopce a tady prdítko na 4 kolech, který jede max. 50… 8)

Kdyz myslis :nevim:
Super, to je hezke od tebe, ze jsi mi to sdělil :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23931
19.10.19 19:14
@_.Emilyyy píše:
Kdyz myslis :nevim:
Super, to je hezke od tebe, ze jsi mi to sdělil :mrgreen:

Já vím, jsem milej… ;) :oops: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14005
19.10.19 19:14
@bse.pedro píše:
Já vím, jsem milej… ;) :oops: 8)

A to je moc dobre :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101562
19.10.19 19:16
@_.Emilyyy píše:
Ten skútr byl trosku od tematu ;). Myslim si, ze proste to auto od 15-ti je bezpečnější nez skutr ;) :nevim:

To bych nerekla, u skutru kazdy vi, ze je to skurt a co od toho muze cekat. Kapotovany skutr se maskuje za auto a dost ridicu bude predpokladat, ze se to i jako auto bude chovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23931
19.10.19 19:17
@_.Emilyyy píše:
A to je moc dobre :D

A je dobře, že to víš sama od sebe, že ti to nemusím říkat… :hug: :hug: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14005
19.10.19 19:17
@bse.pedro píše:
A je dobře, že to víš sama od sebe, že ti to nemusím říkat… :hug: :hug: 8)

Jasny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
19.10.19 19:18
@badaboom píše:
Takže ty chceš koupit dítěti v 15 letech něco, s čím bude jezdit v provozu mezi ostatními dospělými auty které už ho opatrně neobjedou jako cyklistu, neco co je defakto pojízdná rakev a s vědomím, že většina 18 letých řidičák na poprvé nedá a je k tomu dost dobrý důvod?To opravdu není dobrý nápad.

Opatrně objedou cyklistu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Tak určitě.

Nechtěla bych, aby moje dítě v provozu jezilo na kole, motorce, skůtru a ani v aixamu.

Ale když už by to muselo být, z toho všeho je z logiky věci ten aixam nejbezpečnější. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová