Auto pro patnáctileté

Anonymní
17.10.19 16:23

Auto pro patnáctileté

Jdu si pro názory, jak to vidíte. Zvažujeme dítěti koupit k patnáctinám autíčko pro patnáctileté. Hlavní důvod je, že dělá sport ve vedlejším městě, je to od nás asi 10km, 6 km po vedlejší takové silnici a asi 4 kilometry v provozu krajského města, ale ne přímo v centru, spíš taky tak jakože na okraji, ale provoz tam je. Trénuje už 4× týdně, samozřejmě jsou velcí, takže trénují večer, jakože třeba od šesti do osmi. Víkendy zápasy. A my poslední dobou neděláme nic jiného, než že vozíme sem tam a sem tam. Na kolo je už tma a zima, navíc je ta cesta fakt do šíleného kopce. Autobusy nijak nenavazují, mají hodinové rozpětí. A už nás to vožení a čekání nebo ježdění sem tam nijak nebaví. Takhle by bylo dítě soběstačné a my měli klid. Ušetřili peníze na benzínu, o čase ani nemluvím. Potud super a nadšení z manželova nápadu. Ale, nehodlám za to dávat majlant, jakože 300.000 a tak, takže bychom koupili nějaké jeté kolem 100.000. A co si budeme povídat, bezpečnost těch autíček ji tristní, nijaká. A z toho já mám hroznou obavu. Kvůli tomu prostě nevím. Ta cesta mimo to město je taková hodně vedlejší silnice, dost to teď sleduju a tak v průměru na jednu cestu tam míjím tak maximálně 5 aut, takže nic frekventovaného. Ve městě už zase tak nějak všichni dodržují plus minus rychlost, takže i při srážce by to nemělo mát fatální následky. Ale stále nevím. Mají někteří vaši puboši svá auta? Jak se na to koukáte?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27617
17.10.19 16:26

Tak velký dítě nemám, ale upřímně nekoupila bych mu to ani náhodou, myslím, že to je spíš hračka než pořádný bezpečný auto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32081
17.10.19 16:27

No já teda ani nevím, že je nějaké autíčko pro 15 leté. A nekoupila bych ho a řídit bych v tomhle věku mladýho nenechala…ale taky bych pro něj na žádný trénink nejezdila…takže nevím, jak bych to řešila…asi by čekal na ten autobus v zimě, v létě kolo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
17.10.19 16:30

Kamarádka měla, potřebovala se přepravovat v místech, kde nebyl autobus. Upřímně, to auto je fakt plastová hračka, nechápu, že to smi na silnice. Nicméně hodně jí to pomohlo a pokud je tvé dítě zodpovědné a potřebuje jezdit jen po nefrekventovanych okreskach (kde člověk jezdí běžně i na kole), koupila bych, když vám to ulehčí život.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.10.19 16:30
@ka2ka píše:
Tak velký dítě nemám, ale upřímně nekoupila bych mu to ani náhodou, myslím, že to je spíš hračka než pořádný bezpečný auto

no bezpečný to právě moc není, proto to taky smí jet jen 50. Jenže ostatní auta okolo něj mohou jezdit jak chtějí. Proto manžel nadšen a já spíš nenadšena. Jen je to neúnosné už. Jestli na jaře začnou trénovat dvoufázově, jako že asi začnou, tak už to bude úplně šílený pro nás jako vozící rodiče.

• Citovat
  • Upravit
15418
17.10.19 16:33
@Anonymní píše:
no bezpečný to právě moc není, proto to taky smí jet jen 50. Jenže ostatní auta okolo něj mohou jezdit jak chtějí. Proto manžel nadšen a já spíš nenadšena. Jen je to neúnosné už. Jestli na jaře začnou trénovat dvoufázově, jako že asi začnou, tak už to bude úplně šílený pro nás jako vozící rodiče.

Tak pořád mi to přijde o chlup bezpečnější než malá motorka a na te taky můžou od 15. Podle tvého popisu cesty, bych do toho asi sla, pokud je tedy dítě odpovědné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27617
17.10.19 16:33
@Anonymní píše:

to je hezký že to jede jako šnek, ale frajírek s nadupaným pořádným bezpečným autem vám z kluka udělá fašírku, takže bych ještě tři roky jezdila než jít na pohřeb

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
17.10.19 16:34

Nekoupila bych ho. Ta bezpečnost je nulová. Ukaž manželovi nějaké crash testy, jak to auto dopadne při bouračce při nízké rychlosti. Navíc tedy dítě bude nevyjezdene a hned od začátku by mělo jezdit za tmy a v zimním období?

• Citovat
  • Upravit
10141
@Anonymní píše:
Jdu si pro názory, jak to vidíte. Zvažujeme dítěti koupit k patnáctinám autíčko pro patnáctileté. Hlavní důvod je, že dělá sport ve vedlejším městě, je to od nás asi 10km, 6 km po vedlejší takové silnici a asi 4 kilometry v provozu krajského města, ale ne přímo v centru, spíš taky tak jakože na okraji, ale provoz tam je. Trénuje už 4× týdně, samozřejmě jsou velcí, takže trénují večer, jakože třeba od šesti do osmi. Víkendy zápasy. A my poslední dobou neděláme nic jiného, než že vozíme sem tam a sem tam. Na kolo je už tma a zima, navíc je ta cesta fakt do šíleného kopce. Autobusy nijak nenavazují, mají hodinové rozpětí. A už nás to vožení a čekání nebo ježdění sem tam nijak nebaví. Takhle by bylo dítě soběstačné a my měli klid. Ušetřili peníze na benzínu, o čase ani nemluvím. Potud super a nadšení z manželova nápadu. Ale, nehodlám za to dávat majlant, jakože 300.000 a tak, takže bychom koupili nějaké jeté kolem 100.000. A co si budeme povídat, bezpečnost těch autíček ji tristní, nijaká. A z toho já mám hroznou obavu. Kvůli tomu prostě nevím. Ta cesta mimo to město je taková hodně vedlejší silnice, dost to teď sleduju a tak v průměru na jednu cestu tam míjím tak maximálně 5 aut, takže nic frekventovaného. Ve městě už zase tak nějak všichni dodržují plus minus rychlost, takže i při srážce by to nemělo mát fatální následky. Ale stále nevím. Mají někteří vaši puboši svá auta? Jak se na to koukáte?

Vídám to občas ve městě a to mi přijde pro ty mladé lepší jak motorka. Ale vždyť to smí jezdit max 45 km/hod, to je mimo město celkem nebezpečné, když tě na okresce každý předjíždí :think: :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Lalelale píše:
Kamarádka měla, potřebovala se přepravovat v místech, kde nebyl autobus. Upřímně, to auto je fakt plastová hračka, nechápu, že to smi na silnice. Nicméně hodně jí to pomohlo a pokud je tvé dítě zodpovědné a potřebuje jezdit jen po nefrekventovanych okreskach (kde člověk jezdí běžně i na kole), koupila bych, když vám to ulehčí život.

no, na kole to běžně nejezdí, protože je to opravdu prudký kopec a to nedává moc ani jako sprotovec, párkrát to díťátko jelo a doma málem zdechlo. I auta tam řadí na trojku. A to miniautíčko bude mít co dělat třicítkou, těch asi 3km nejprudších, vyzkoušeno. Ale jinak je to málo frekventovaná cesta. Ale bez aut není. A na kolo už to není teď prostě, už se vrací fakt za tmy, 3× týdně dokonce už nejede ani autobus, poslední v půl osmé a oni končí v osm, než se ještě dostane na zastávku, je čtvrt na devět. Ulehčilo by nám to život neskutečně. Ale strach o jeho bezpečí mám veliký.

• Citovat
  • Upravit
3320

Já když to vidím na silnicích tak bych nejradši nenechala dítě řídit nikdy :mrgreen:. Ty auta dopadly v testech hrozně. Tvůj syn může být zodpovědný, ale co když to do něj napálí nějaký blb.ec co pojede 100. Stejně se stavím k motorkám. Já bych v zimě vozila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32081
17.10.19 16:36

A co taxík? Jestli je to kousek, nemuselo by to stát tolik a stejně, když jezdíte vy, tak vás to něco stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.19 16:36

@lucenka ne, to by bylo až na jaro. Teď budeme vozit, a do další zimy by mělo 3/4 ruku na vyježdění se.

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
17.10.19 16:38

Za mne lepsi a bezpecnejsi nez motorka. Mel ditka spoluzak v devítce, bydlici ve vedlejsi vesnici. Když jsem rikala, ze by ditko mohl ze skoly nekdy svezt, tak manzel diteti zakazal do auta sednout. Je pravda, ze zvuk to mělo jak sekacka…

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
17.10.19 16:39
@Anonymní píše:
no, na kole to běžně nejezdí, protože je to opravdu prudký kopec a to nedává moc ani jako sprotovec, párkrát to díťátko jelo a doma málem zdechlo. I auta tam řadí na trojku. A to miniautíčko bude mít co dělat třicítkou, těch asi 3km nejprudších, vyzkoušeno. Ale jinak je to málo frekventovaná cesta. Ale bez aut není. A na kolo už to není teď prostě, už se vrací fakt za tmy, 3× týdně dokonce už nejede ani autobus, poslední v půl osmé a oni končí v osm, než se ještě dostane na zastávku, je čtvrt na devět. Ulehčilo by nám to život neskutečně. Ale strach o jeho bezpečí mám veliký.

Aha no já tu cestu neznám a jak to popisujes to zní jak nějaké hory :D u nás šlo o běžné okresky, kde se lidí běžně proháněli i na kole, tj auto pomohlo a sloužilo dobře. Ještě mě napadlo, pokud je syn profi sportovec, nešlo by za poplatek sehnat někoho, kdo by ho vozil a přivydělal si tím? Kamarádka takhle brigadnicila u rodiny, co potřebovala vodit děti do školy.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová