Auto pro Pepu
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Když jsem si ten inzerát prošel, tak jediný co mě napadlo bylo „k čemu mu bude taková luxusní kára za 1,5 míče“. Řídit on nebude a na jeho vozeni jsou upravené dodávky za mnohem menší cenu. Podle mě to je to inzerát příbuzných, kteří chcou na dedkovi ještě něco vyrazit než zatřepe backorama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
Když jsem si ten inzerát prošel, tak jediný co mě napadlo bylo „k čemu mu bude taková luxusní kára za 1,5 míče“. Řídit on nebude a na jeho vozeni jsou upravené dodávky za mnohem menší cenu. Podle mě to je to inzerát příbuzných, kteří chcou na dedkovi ještě něco vyrazit než zatřepe backorama.
Tak tomuhle nahrává bohužel i to, že pán i dcera nemocní, ale chtěli by jet na druhý konec republiky.To jako proč, a co by tam dělali? A ta fotka u vánočního stromečku z obchodního domu
nemají vlastní foto z domova? Připadá mi to, jak kdyby si někdo půjčil nějakého dědouška z důchodáku a trošičku ho zneužil ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@boball píše:
Tak tomuhle nahrává bohužel i to, že pán i dcera nemocní, ale chtěli by jet na druhý konec republiky.To jako proč, a co by tam dělali? A ta fotka u vánočního stromečku z obchodního domunemají vlastní foto z domova? Připadá mi to, jak kdyby si někdo půjčil nějakého dědouška z důchodáku a trošičku ho zneužil
Ano, je to podezřelé a vyvolává to víc otázek než odpovědí, bohužel. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sirikit píše:
@lasička1 Pána nesmírně vyčerpává jakákoli přeprava za nutným ošetřením. Pozor, výměny katetru, stejně jako odběry, běžně dělá přímo u pacienta doma sestra domácí péče. Kamkoli jezdit netřeba. Pokud je to opravdu nezbytné, sanita je na polohování pacientů vybavena a saniťáci pacienta unesou.
Elektrický vozík stačí na přesun k osobnímu autu - pokud pána veze dcera, ve zdravotnickém zařízení mají vždy k zapůjčení klasický invalidní vozík, na kterém doprovod vozí pacienta po areálu. Žádný problém.
Přední sedadlo osobního vozu do polohy ležmo v případě kolapsu sklopit lze.
Je nicméně rozumné jenom tak výletkově vozit napříč republikou pacienta, který v nepravidelných intervalech kolabuje?
Nicméně pán touží cestovat na druhou stranu republiky - jen tak na rajz, příbuzné má jenom dceru a vnučku. Při současných cenách pohonných hmot. Měsíční příspěvek na dopravu je 550,– Kč.
Jako pokus pěkný, ale příště by to chtělo střílet níž a detaily historky konzultovat s někým do problematiky zasvěceným, aby se zabránilo těmto zbytečným začátečnickým chybám.
Asi tak nějak. To je zas zážitek hned po ránu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč jako kupovat nové auto za víc jak mega?
Dají se koupit slušné ojeté za třetinovou cenu. S příspěvkem na nákup vozidla by byla sbírka za pár dní komplet.
A dlouhé cestování v tomto zdravotním stavu? Risk jako blázen.
K lékařům a do zdravotnických zařízení může jezdit pán sanitkou. Je to i bezpečnější. Na výlety po okolí vlakem, v dnešní době zcela běžné. Navíc ceny benzínu v dnešní době by rodina neutáhla ani náhodou. Ve vlaku jsou slevy pro ZTP a jejich doprovod.
Celé mi to připadá vyčůrané jak mraky. A jistě to není z hlavy tohoto pána.
Zajímala by mě jedna věc. Kontroluje někdo, zda byly peníze využity na danou věc? Je tam nějaké omezení, aby to auto rodinka za půl roku neprodala?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tento odkaz koluje i po FB, kde paní prosí o přispění na pána. A tato uživatelka je dcera.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Murka píše:
Proč jako kupovat nové auto za víc jak mega?Dají se koupit slušné ojeté za třetinovou cenu. S příspěvkem na nákup vozidla by byla sbírka za pár dní komplet.
A dlouhé cestování v tomto zdravotním stavu? Risk jako blázen.
K lékařům a do zdravotnických zařízení může jezdit pán sanitkou. Je to i bezpečnější. Na výlety po okolí vlakem, v dnešní době zcela běžné. Navíc ceny benzínu v dnešní době by rodina neutáhla ani náhodou. Ve vlaku jsou slevy pro ZTP a jejich doprovod.
Celé mi to připadá vyčůrané jak mraky. A jistě to není z hlavy tohoto pána.Zajímala by mě jedna věc. Kontroluje někdo, zda byly peníze využity na danou věc? Je tam nějaké omezení, aby to auto rodinka za půl roku neprodala?
Od up určitě, kdyby zadali na příspěvek, takto nevím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pepa nemuze cestovat, nedostane se do auta, ktere nakonec ani nikdo z rodiny nema. V kazdem pripade ma ale fotky z OC, z restaurace, z vyletu atd. Ne, ze bych to panu Pepovi neprala, ale tak trochu to neladi s tim, jak jeho stav popisuji v zadosti o pomoc a neschopnost jeho bezne prepravy kamkoliv. Navic zadna osobnejsi fotka z rodinneho prostredi, ktera by cely pribeh zverohodnila. U vetsiny zadosti o pomoc je hned v hlavicce cele jmeno toho, kdo pro sebe nebo pro druheho zada, tady neni uvedeno nic.
Na auto lze zazadat prispevek, k lekari zadat sanitu, dcera tez neni pri celodenni peci zcela bez prostredku. Kdyz nikdy nemeli auto, jak moc muze byt dcera (i kdyby mela ridicak) vyjezdena? Prispevek na benzin take nepokryje vyletovani. Pan Pepa pise, ze vnucka se bude vdavat, tak snad by nereznul na dvore.
Chapala bych sbirku na cokoliv, co by mu zprijemnilo a zjednodusilo kazdodenni zivot.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!