Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@martina.se octávku 99 rok, 1,9 TDI, chip tuning na 94kw ![]()
Nevím jak to dělám, ale ani plně naložená, ani když na to šlapu a že šlapu (
) jsem nad 5 nikdy nešla, vždy mám 4,5..
![]()
Je úplně jedno co zařadíš, pokud nebudeš jezdit plynule, tak ti to bude k prdu (samozřejmě, nemůžeš dusit motor ve vysokých otáčkách na nízkém převodovém stupni, ale to určitě víš) ![]()
Jediná dlouhodobá cesta k rozumné spotřebě je plynulá jízda ![]()
@Bibušenka tak to je dobrý, já mám golfa 4, 1,9 Tdi, chip tuning 96 kw
hééééč. Ale takhle málo bestia nežeře, to fakt ni.. Ale na druhou stranu, jezdím dálkové trasy, i po městě, pořád se to drží kolem 5,5 l, bývalé auto bralo 8 l benzínu.
@martina.se píše:
nemám benzín, mám turbodiesela línější auta už fakt néééé, měla jsem porsche systém v seatu, to bylo šídlo, pak favorita a to jsem fakt brečela, jak se s tím jezdilo
máme Audinku v turbu a je to stejný ať jedu na benzín nebo naftu
nevím nikdy jsem ji neplnila
nebo když jedu na plyn. Šlápnu a jsem vmáčklá v sedačce
pak máme Multiplu v CNG a to je líný auto i na benzín.
Mám vw polo.. rok 1996.. obsah 1.9 D.. takže nafťák a jezdím v létě za 3 litry na sto kilometrů a v zimě maximálně za 5
.. jezdím furt a jezdím jen kratší trasy(20km).. na krátký trasy se nafta nedoporučuje, ale na druhou stranu, já si nemůžu stěžovat:) auto je spolehlivý, úžasný a jsou na něj levný díly:).. Jinak vyhazuji rychlost když to jde, řadím při 2000 otáček a jen když předjíždím tak tomu šlápnu, jinak jsem tak nějak vklidu:)
@K-Black nekéé, multipla byla nedávno v autosalonu a celkem to chválili
bestie jedny… ono každé autíčko jiné.. Audina můj sen, hrozně se mi líbí A3
@martina.se píše:
@K-Black nekéé, multipla byla nedávno v autosalonu a celkem to chválilibestie jedny… ono každé autíčko jiné.. Audina můj sen, hrozně se mi líbí A3
no jako ona je dobrá, prostorná, ale oproti třeba tý audině je to brzda
jinak ji chválím taky ![]()
@martina.se mě teda ta spotřeba zas tak málo nepřipadá. měla jsem Cirtouše C3 1,4 HDi a žral průměr v létě 4,2 l/100 km a v zimě 5,0 a to fakt nejsem šetrný řidič ![]()
@jayjay píše:
Holky ahoj,mozno ma vysmejete, ale som v automobilovom priemysle novacik… Neviete niektora, alebo niektory ako sa ma spravne jazdit i s ohladom na spotrebu benzinu?
- napr. pri ceste z kopca dole, je lepsie vyradit rychlost, alebo mat zaradene?
- setrnejsia jazda je na vyssom cisle prevodovky?
- neco dalsiho?
diky!
Máme benzína. Manželovi bylo porazeno ať dá půl nádrze naturalu a druhou půlku načepuje ethanol (cca 26Kč/L ) bylo to v pohodě Vesměs když bral celou tak půlka nádrže ho vyšla o cca 10Kč míň na litr. Pak jsme auto celkově nechali předělat na Ethanol(ale tam je počáteční investice 8tis)
@Uju to existujou čerpačky na ethanol? To asi nebude mít rezervní nádrž na benzín jako u plynu, ne?
@Bibušenka píše:
@martina.se octávku 99 rok, 1,9 TDI, chip tuning na 94kwNevím jak to dělám, ale ani plně naložená, ani když na to šlapu a že šlapu (
) jsem nad 5 nikdy nešla, vždy mám 4,5..
![]()
tak to jsem ještě neslyšela že by některá octávka měla tak malou spotřebu.
Nespletla si se? Většinou mají spotřebu kolem 5 litrů.
@Madla82 píše:
@Uju to existujou čerpačky na ethanol? To asi nebude mít rezervní nádrž na benzín jako u plynu, ne?
Nene, máš v autě namontovanou nějakou jednotku kterou buď přepneš tak, že čepuješ jen ethanol(takže když už máme rezervu nataknkujem Ethanol k tomu zbytečku benzínu) a nebo zase přepneš zpět a vezmeš na pumpě benzín a jedeš na něj. Ethanol není teda na každé pumpě, ale dost rychle se to rozmáhá, takže bydlím na Náchodsku a vím cca o 3 v okruhu 20Km.
@paola white píše:
@martina.se mě teda ta spotřeba zas tak málo nepřipadá. měla jsem Cirtouše C3 1,4 HDi a žral průměr v létě 4,2 l/100 km a v zimě 5,0 a to fakt nejsem šetrný řidič
já se přiznám, ju, ale pšt
šlapu na to, já nejsem pomalý řidič
chlap to dokáže dostat i pod 5. Ale jedna věc, že mi tam chybí 6tý stupeň, to by bylo o něčem jiném. Jinak dokud nebylo čipnuto, tak to pod 6,5 nešlo ani omylem…