Auto - šetření benzínu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2738
15.8.13 15:28

@martina.se octávku 99 rok, 1,9 TDI, chip tuning na 94kw :lol:

Nevím jak to dělám, ale ani plně naložená, ani když na to šlapu a že šlapu ( :twisted: ) jsem nad 5 nikdy nešla, vždy mám 4,5.. :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
15.8.13 15:29

Je úplně jedno co zařadíš, pokud nebudeš jezdit plynule, tak ti to bude k prdu (samozřejmě, nemůžeš dusit motor ve vysokých otáčkách na nízkém převodovém stupni, ale to určitě víš) ;)
Jediná dlouhodobá cesta k rozumné spotřebě je plynulá jízda :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.8.13 15:30

@Bibušenka tak to je dobrý, já mám golfa 4, 1,9 Tdi, chip tuning 96 kw :lol: hééééč. Ale takhle málo bestia nežeře, to fakt ni.. Ale na druhou stranu, jezdím dálkové trasy, i po městě, pořád se to drží kolem 5,5 l, bývalé auto bralo 8 l benzínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
15.8.13 15:33
@martina.se píše:
nemám benzín, mám turbodiesel :mrgreen: a línější auta už fakt néééé, měla jsem porsche systém v seatu, to bylo šídlo, pak favorita a to jsem fakt brečela, jak se s tím jezdilo :lol:

máme Audinku v turbu a je to stejný ať jedu na benzín nebo naftu :think: nevím nikdy jsem ji neplnila :oops: nebo když jedu na plyn. Šlápnu a jsem vmáčklá v sedačce ;) pak máme Multiplu v CNG a to je líný auto i na benzín.

• Citovat
  • Upravit
6971
15.8.13 15:37

Mám vw polo.. rok 1996.. obsah 1.9 D.. takže nafťák a jezdím v létě za 3 litry na sto kilometrů a v zimě maximálně za 5 :).. jezdím furt a jezdím jen kratší trasy(20km).. na krátký trasy se nafta nedoporučuje, ale na druhou stranu, já si nemůžu stěžovat:) auto je spolehlivý, úžasný a jsou na něj levný díly:).. Jinak vyhazuji rychlost když to jde, řadím při 2000 otáček a jen když předjíždím tak tomu šlápnu, jinak jsem tak nějak vklidu:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.8.13 15:37

@K-Black nekéé, multipla byla nedávno v autosalonu a celkem to chválili :think: bestie jedny… ono každé autíčko jiné.. Audina můj sen, hrozně se mi líbí A3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
15.8.13 15:38
@martina.se píše:
@K-Black nekéé, multipla byla nedávno v autosalonu a celkem to chválili :think: bestie jedny… ono každé autíčko jiné.. Audina můj sen, hrozně se mi líbí A3

no jako ona je dobrá, prostorná, ale oproti třeba tý audině je to brzda ;) jinak ji chválím taky :palec:

• Citovat
  • Upravit
12743
15.8.13 15:40

@martina.se mě teda ta spotřeba zas tak málo nepřipadá. měla jsem Cirtouše C3 1,4 HDi a žral průměr v létě 4,2 l/100 km a v zimě 5,0 a to fakt nejsem šetrný řidič :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
15.8.13 15:48
@jayjay píše:
Holky ahoj,

mozno ma vysmejete, ale som v automobilovom priemysle novacik… Neviete niektora, alebo niektory ako sa ma spravne jazdit i s ohladom na spotrebu benzinu?

• napr. pri ceste z kopca dole, je lepsie vyradit rychlost, alebo mat zaradene?
  • setrnejsia jazda je na vyssom cisle prevodovky?
  • neco dalsiho?

diky! :kytka:

Máme benzína. Manželovi bylo porazeno ať dá půl nádrze naturalu a druhou půlku načepuje ethanol (cca 26Kč/L ) bylo to v pohodě Vesměs když bral celou tak půlka nádrže ho vyšla o cca 10Kč míň na litr. Pak jsme auto celkově nechali předělat na Ethanol(ale tam je počáteční investice 8tis)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
15.8.13 15:56

@Uju to existujou čerpačky na ethanol? To asi nebude mít rezervní nádrž na benzín jako u plynu, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7805
15.8.13 16:00
@Bibušenka píše:
@martina.se octávku 99 rok, 1,9 TDI, chip tuning na 94kw :lol:Nevím jak to dělám, ale ani plně naložená, ani když na to šlapu a že šlapu ( :twisted: ) jsem nad 5 nikdy nešla, vždy mám 4,5.. :nevim: :mrgreen:

tak to jsem ještě neslyšela že by některá octávka měla tak malou spotřebu. :think: :nevim: Nespletla si se? Většinou mají spotřebu kolem 5 litrů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
15.8.13 16:02
@Madla82 píše:
@Uju to existujou čerpačky na ethanol? To asi nebude mít rezervní nádrž na benzín jako u plynu, ne?

Nene, máš v autě namontovanou nějakou jednotku kterou buď přepneš tak, že čepuješ jen ethanol(takže když už máme rezervu nataknkujem Ethanol k tomu zbytečku benzínu) a nebo zase přepneš zpět a vezmeš na pumpě benzín a jedeš na něj. Ethanol není teda na každé pumpě, ale dost rychle se to rozmáhá, takže bydlím na Náchodsku a vím cca o 3 v okruhu 20Km.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
15.8.13 16:03
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.8.13 16:11
@paola white píše:
@martina.se mě teda ta spotřeba zas tak málo nepřipadá. měla jsem Cirtouše C3 1,4 HDi a žral průměr v létě 4,2 l/100 km a v zimě 5,0 a to fakt nejsem šetrný řidič :oops:

já se přiznám, ju, ale pšt :oops: šlapu na to, já nejsem pomalý řidič :mrgreen: chlap to dokáže dostat i pod 5. Ale jedna věc, že mi tam chybí 6tý stupeň, to by bylo o něčem jiném. Jinak dokud nebylo čipnuto, tak to pod 6,5 nešlo ani omylem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
15.8.13 16:38

@Uju a nežere to auto na ethanol víc, jak jen na benzín?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák