Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@kacudka tak to já zase slyšela a někdy se i zadařilo, ale nesmí v tom jezdit těžká a ucukaná noha (což nutně neznamená rychlost, ale jak někdo psal plynulost)…u fábky jsem měla 3,5 na 100!
@martina.se přítel měl taky benzín a pod 8 jsme nešli.
S naftou jsem spokojená i na hodně dlouhých trasách, i po městě.
Mě to víc „čipnout“ nešlo, už teď mi emise prošli jen o pár setinek ![]()
Kdy jedu do Německa v průměru dvoustovkou, bere auto 14 litrů nafty, když klobouka 90,tak 10. Z toho mi vychází, že šetřit se nevyplácí, nafta je v poměru s celkovými náklady stejně zanedbatelná položka při mém nájezdu cca 20ttisíc za rok
Jinak veškerý ty rady ušetří max pár deci, ale je fakt, že když jsem měl pár dní půjčení oktavku a ppři 140 na dálnici mi vzala necelých pět litrů nafty, bylo to veelmi příjemné ![]()
@martina.se píše:
ale tak předělávka taky něco stála, ni? a není to auto pak moc líné? já zvyklá na sporťáka, bych asi nedala
Ne, manžel se toho bál taky, máme combíka a jezdí líp jak předtím
stálo to 22t, si pro to přijeli v pátek odpoledne, v neděli dovezli už hotové
Super práce
Ale my jezdíme fakt hodně, nám se to vrátí strašně rychle
Jo na plnou nádrž plynu ujede víc km než předtím na plnou nádrž benzínu ![]()
@araw píše:
Ne, manžel se toho bál taky, máme combíka a jezdí líp jak předtímstálo to 22t, si pro to přijeli v pátek odpoledne, v neděli dovezli už hotové
Super práce
Ale my jezdíme fakt hodně, nám se to vrátí strašně rychle
Jo na plnou nádrž plynu ujede víc km než předtím na plnou nádrž benzínu
S tou plnou nádrží to nelze zobecňovat, většinou se dává nádrž místo rezervy, ale i do kufru - ve druhém případě může mít klidně 100 litrů a když máš běžnou nádrž na benzín cca 50 litrovou, tak prostě najedeš víc, i kdybys na to šlapala sebevíc
Spíš přepočti na koruny. Jinak ale ano, plyn se vyplatí, ovšem jen těm, kdo jezdí víc, tzn. min. 20-30+ tisíc km
@Gina108 píše:
@Uju a nežere to auto na ethanol víc, jak jen na benzín?
Možná nepatrně ( cca 3litry) Naše Auto jezdilo za 9-10L takže to je pro nás minimum. Máme starší auto takže plyn by se jako investice těžko vracel - tohle byla dobrá volba když počítáme že auto vydrží cca 4roky (teda ono musí dýl) ale návratnost se počítala do 4let.
@napresdrzku píše:
S tou plnou nádrží to nelze zobecňovat, většinou se dává nádrž místo rezervy, ale i do kufru - ve druhém případě může mít klidně 100 litrů a když máš běžnou nádrž na benzín cca 50 litrovou, tak prostě najedeš víc, i kdybys na to šlapala sebevícSpíš přepočti na koruny. Jinak ale ano, plyn se vyplatí, ovšem jen těm, kdo jezdí víc, tzn. min. 20-30+ tisíc km
Máme jak na plyn, tak na benzín 50l
kilometr nás nevyjde ani na jednu korunu. Takže úspora jak blázen, plyn tady stojí od 13-15kč. jo a to ještě doplním, že ta 50sátka plynová se dá naplnit jen do 80%
Ethanol zvýšení spotřeby 10-20 procent, výkon stejný. Ale oni to zdaní brzo, jen co se víc rozšíří a výhoda bude jako u biodieselu, takže nula nula prd, ten teda jako bonus ještě zasirá motor, řepka Babiska jedna
@napresdrzku píše:
Ethanol zvýšení spotřeby 10-20 procent, výkon stejný. Ale oni to zdaní brzo, jen co se víc rozšíří a výhoda bude jako u biodieselu, takže nula nula prd, ten teda jako bonus ještě zasirá motor, řepka Babiska jedna
No, snad to nebude tak rychle(to zdanění) - to dřív podraží myslím plyn. Jinak jak moc to zasírá motor netučím, jezdíme cca rok a auto jezdí furt, bez poruhy
Jinak s tím výkonem si myslím, že to bude malinko jinak. Vím, že když ho manžel nalil do našeho auta poprvé i já poznala, že auto je nějaké tižší a má svižnější starty.
@kacudka přítel jezdí oktávkou 1.9TDI rok 2005 v kombíku za 4litry na 100:)