Auto - šetření benzínu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7008
15.8.13 16:53

@kacudka tak to já zase slyšela a někdy se i zadařilo, ale nesmí v tom jezdit těžká a ucukaná noha (což nutně neznamená rychlost, ale jak někdo psal plynulost)…u fábky jsem měla 3,5 na 100!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2738
15.8.13 17:03

@martina.se přítel měl taky benzín a pod 8 jsme nešli.
S naftou jsem spokojená i na hodně dlouhých trasách, i po městě.
Mě to víc „čipnout“ nešlo, už teď mi emise prošli jen o pár setinek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
napresdrzku
15.8.13 17:19

Kdy jedu do Německa v průměru dvoustovkou, bere auto 14 litrů nafty, když klobouka 90,tak 10. Z toho mi vychází, že šetřit se nevyplácí, nafta je v poměru s celkovými náklady stejně zanedbatelná položka při mém nájezdu cca 20ttisíc za rok :-D Jinak veškerý ty rady ušetří max pár deci, ale je fakt, že když jsem měl pár dní půjčení oktavku a ppři 140 na dálnici mi vzala necelých pět litrů nafty, bylo to veelmi příjemné :-D

• Citovat
  • Upravit
17013
15.8.13 17:53
@martina.se píše:
ale tak předělávka taky něco stála, ni? a není to auto pak moc líné? já zvyklá na sporťáka, bych asi nedala :lol:

Ne, manžel se toho bál taky, máme combíka a jezdí líp jak předtím :palec: stálo to 22t, si pro to přijeli v pátek odpoledne, v neděli dovezli už hotové :palec: Super práce :mrgreen: Ale my jezdíme fakt hodně, nám se to vrátí strašně rychle :mrgreen: Jo na plnou nádrž plynu ujede víc km než předtím na plnou nádrž benzínu :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
napresdrzku
15.8.13 18:59
@araw píše:
Ne, manžel se toho bál taky, máme combíka a jezdí líp jak předtím :palec: stálo to 22t, si pro to přijeli v pátek odpoledne, v neděli dovezli už hotové :palec: Super práce :mrgreen: Ale my jezdíme fakt hodně, nám se to vrátí strašně rychle :mrgreen: Jo na plnou nádrž plynu ujede víc km než předtím na plnou nádrž benzínu :pankac:

S tou plnou nádrží to nelze zobecňovat, většinou se dává nádrž místo rezervy, ale i do kufru - ve druhém případě může mít klidně 100 litrů a když máš běžnou nádrž na benzín cca 50 litrovou, tak prostě najedeš víc, i kdybys na to šlapala sebevíc :) Spíš přepočti na koruny. Jinak ale ano, plyn se vyplatí, ovšem jen těm, kdo jezdí víc, tzn. min. 20-30+ tisíc km

• Citovat
  • Upravit
Uju
6750
15.8.13 19:05
@Gina108 píše:
@Uju a nežere to auto na ethanol víc, jak jen na benzín?

Možná nepatrně ( cca 3litry) Naše Auto jezdilo za 9-10L takže to je pro nás minimum. Máme starší auto takže plyn by se jako investice těžko vracel - tohle byla dobrá volba když počítáme že auto vydrží cca 4roky (teda ono musí dýl) ale návratnost se počítala do 4let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
15.8.13 19:21
@napresdrzku píše:
S tou plnou nádrží to nelze zobecňovat, většinou se dává nádrž místo rezervy, ale i do kufru - ve druhém případě může mít klidně 100 litrů a když máš běžnou nádrž na benzín cca 50 litrovou, tak prostě najedeš víc, i kdybys na to šlapala sebevíc :) Spíš přepočti na koruny. Jinak ale ano, plyn se vyplatí, ovšem jen těm, kdo jezdí víc, tzn. min. 20-30+ tisíc km

Máme jak na plyn, tak na benzín 50l :lol: kilometr nás nevyjde ani na jednu korunu. Takže úspora jak blázen, plyn tady stojí od 13-15kč. jo a to ještě doplním, že ta 50sátka plynová se dá naplnit jen do 80%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
napresdrzku
15.8.13 19:23

Ethanol zvýšení spotřeby 10-20 procent, výkon stejný. Ale oni to zdaní brzo, jen co se víc rozšíří a výhoda bude jako u biodieselu, takže nula nula prd, ten teda jako bonus ještě zasirá motor, řepka Babiska jedna

• Citovat
  • Upravit
Uju
6750
15.8.13 20:23
@napresdrzku píše:
Ethanol zvýšení spotřeby 10-20 procent, výkon stejný. Ale oni to zdaní brzo, jen co se víc rozšíří a výhoda bude jako u biodieselu, takže nula nula prd, ten teda jako bonus ještě zasirá motor, řepka Babiska jedna

No, snad to nebude tak rychle(to zdanění) - to dřív podraží myslím plyn. Jinak jak moc to zasírá motor netučím, jezdíme cca rok a auto jezdí furt, bez poruhy :nevim: Jinak s tím výkonem si myslím, že to bude malinko jinak. Vím, že když ho manžel nalil do našeho auta poprvé i já poznala, že auto je nějaké tižší a má svižnější starty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
15.8.13 23:18

@kacudka přítel jezdí oktávkou 1.9TDI rok 2005 v kombíku za 4litry na 100:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák