Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Holky ahoj,
mozno ma vysmejete, ale som v automobilovom priemysle novacik… Neviete niektora, alebo niektory ako sa ma spravne jazdit i s ohladom na spotrebu benzinu?
diky! ![]()
Nejlepší je nejezdit
ale jinak - pokud jedeš z kopce, měj zařazeno, ale nepřidávej, motor Ti bude brzdit sám, zároveň to v tu dobu nežere. Jezdi zvolna, žádné divočiny, nauč se správně řadit (opravdu vytočit otáčky, pak teprve řadíš - tedy hlavně na dálnici, přes město to moc nejde, na semaforech vyřazuj, v kolonách jezdím taky na volnoběžku, pokud je malá mezera, nerozjíždím se vůbec, nemá to smysl.. Ale s tím stupněm neporadím, každé auto jiné, navíc já mám ukazatel, takže vidím, kolik aktuálně žere
moje vyzkoušené je to, že když zařadíš na vyšší stupeň a nedusí se, tak je menší spotřeba. Ale chce to vychytat, neplatí u všech aut. Mmchdm, já třeba jezdila s benzínem za max 6 l (ve starém seatu), teď mám diesel, jezdím za 5,2-5,8, ale když spěchám, nebo si hraju, jsem schopná jet i za 10 l ![]()
předělat na plyn. máme plnou nádrž benzínu už hooodně dlouho
![]()
@araw píše:![]()
předělat na plyn. máme plnou nádrž benzínu už hooodně dlouho
![]()
![]()
@martina.se píše:woé, teď se tu řežu.. tahle varianta mě fakt nenapadla
@araw píše:Jak jednoduché. ne fakt, je to super, máme ho asi 4 měsíce a ta úspora, nádhera a ty čtxři měsíce máme tu plnou nádrž benzínu
![]()
![]()
ale tak předělávka taky něco stála, ni? a není to auto pak moc líné? já zvyklá na sporťáka, bych asi nedala ![]()
@jayjay pokud chceš ušetřit, kup si naftu
![]()
Ale jinak z kopce nevyřazovat - když vyřadíš máš tam určitou spotřebu pořád, zařazeno brzdí samo a máš nulu ![]()
S naftou to dávám průměrně za 3,5 - 4 l na 100 km. Ikdyž nejezdím nejslušněji.. ![]()
Když hodně šlapu mám 4,5.
Benzín 6,8 a výš..
@jayjay nikdy nejezdi na neutrál. na neutrál vždy auto žere. 1-1,5 litru
nejezdi stylem brzda plyn, s rychlostním stupněm je to otázka. záleží jaké máš auto. pokud na nižším stupni musíš víc šlapat na plyn tak je lepší přeřadit.
nejezdit s klimatizací, mít dobře nahuštěné, nesjeté pneumatiky a nevozit zbytečnou zátěž (např. prázdná rakev na střeše)
ale tyhle úspory jsou takový cmrndání, díru do rozpočtu s tím neuděláš.
@martina.se píše:
ale tak předělávka taky něco stála, ni? a není to auto pak moc líné? já zvyklá na sporťáka, bych asi nedala
My to počítali - ve finále jízdou na plyn ušetříme 1Kč na 1 km, takže záleží kolik najedeš ročně, jestli se to vyplatí. Já teda neřídím, ale auto o trošičku línější je, ale žádná tragédie i chlap se s tím smířil
No ale ve finále to žere víc. Např. na benzín když jezdíš za 6l, tak na plyn jedeš třeba za 9l i tak ale vychází úspora 1Kč/km jak jsem psala. Horší je to ale s opravama, tu a tam se něco pos.ere, ne každý servis ti taky opraví auto s plynem, navíc při technický musíš platit navíc emise. No příště, ač jsme si plyn pochvalovali, koupíme asi rovnou diesla, to žere ještě míň než benzíňák, motor víc vydrží a ty náklady v součtu asi vyjdou na stejno jak auto na plyn vč. přestavby - si teda myslíme
![]()
Příspěvek upraven 15.08.13 v 15:24
@martina.se píše:
ale tak předělávka taky něco stála, ni? a není to auto pak moc líné? já zvyklá na sporťáka, bych asi nedala
ale dala, je to stejný jako benzín
záleží na autě.
@Bibušenka kurňa, co to máš za auto? Já mám golfa, ty už staršího, ale výrobní spotřeba udávaná 5 l, pod 5,2 jsem to ještě nedostala - tedy beru jízdy nad 100 km ![]()
@Gina108 nalítám něco mezi 25-30 tis km ročně..
jinak jezdim diesel a spokojenost ![]()
@K-Black píše:
ale dala, je to stejný jako benzínzáleží na autě.
nemám benzín, mám turbodiesel
a línější auta už fakt néééé, měla jsem porsche systém v seatu, to bylo šídlo, pak favorita a to jsem fakt brečela, jak se s tím jezdilo ![]()
@martina.se octávku 99 rok, 1,9 TDI, chip tuning na 94kw ![]()
Nevím jak to dělám, ale ani plně naložená, ani když na to šlapu a že šlapu (
) jsem nad 5 nikdy nešla, vždy mám 4,5..
![]()