Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Chtělo by se to víc rozepsat.
Pokud nebylo zařazeno do majetku, nebylo odepisováno, ani DPH nebylo uplatněno, tak se asi jen přepíše a hotovo.
Platili jste hotově, leasing, úvěr?
placeno hotově - takže stačí přepsat na inspektortu na rodné číslo, ne nic jsme neuplatnovala ani DPH, zatím nebyl ani odpis
Moc děkuji měla jsem strach, ať z toho není problém
Jen upozorním, že pokud bylo auto koupeno v listopadu 2011, budeš muset zaplatit z prodeje daň z příjmu. Podle §4 zákona o daních z příjmů je osvobozen prodej motorových vozidel pokud doba mezi nabytím a prodejem přesáhne jeden rok. Do výdajů si můžeš dát cenu, za kterou bylo auto koupeno + další, ale budeš muset příští rok podat přiznání za rok 2012 a cenu, za kterou jsi auto prodala tam uvést.
Já ho nechci prodat, jen převést na sebe jako soukromou osobu
No a nebude k tomu přepsání potřeba kupní smlouva, jak jsi k autu přišla? Pak by jsi opravdu musela danit jak píše hanula. Nevyplatí se to nechat tam kde to je? Nevím teda jaký by to mělo dopady zase na jiné věci.
Koupila jsem auto - kupní smlouva, ale k podnikání jsem ho nakonec nepoužívala a ted chci přerušit podnikání a auto, jelikož jsem žádné náklady na provoz ani za nákup nedala zatím do nákladů chci přepsat na sebe. Jen nevím jestli stačí přepsat na dopravce či to má i jiné dopady.
Asi bych to udělala jak píše Hanula. Ono když to jen převedeš, můžou tě z přepisu naprášit na finančák, je to podobné možná jako na katastru, ten taky každý převod hlasí na FÚ.
Ježíš jsem úplně blbá. Já Tvůj dotaz blbě pochopila, myslela jsem že ho chceš prodat! Sypu si popel na hlavu. Asi už mi z toho hrabe. Moc se omlouvám. Co se týká účetnictví, nemusíš dělat nic. Pokud jsi ho nezařadila do podnikání, tak nemusíš dělat vůbec nic. Mimochodem pokud chceš mít auto vloženo v podnikání, nemusí být v TP vůbec zapsáno IČO.
Dobrý den,
prosím o radu.Koupila jsem loni v listopadu auto a nyní chci ukončit podnikání a přepsat ho na sebe. Musím ho dát do účetnictví. Nebo ho můžu rovnou přepsat na sebe, jelikož v účetnictví zatím vedené není. Budu muset něco platit např. na FÚ