Auto - účetnictví

Anonymní
23.2.12 10:00

Auto - účetnictví

Dobrý den,
prosím o radu.Koupila jsem loni v listopadu auto a nyní chci ukončit podnikání a přepsat ho na sebe. Musím ho dát do účetnictví. Nebo ho můžu rovnou přepsat na sebe, jelikož v účetnictví zatím vedené není. Budu muset něco platit např. na FÚ

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5702
23.2.12 10:14

Chtělo by se to víc rozepsat.
Pokud nebylo zařazeno do majetku, nebylo odepisováno, ani DPH nebylo uplatněno, tak se asi jen přepíše a hotovo.
Platili jste hotově, leasing, úvěr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.12 10:49

placeno hotově - takže stačí přepsat na inspektortu na rodné číslo, ne nic jsme neuplatnovala ani DPH, zatím nebyl ani odpis
Moc děkuji měla jsem strach, ať z toho není problém

• Citovat
  • Upravit
8514
23.2.12 10:56

Jen upozorním, že pokud bylo auto koupeno v listopadu 2011, budeš muset zaplatit z prodeje daň z příjmu. Podle §4 zákona o daních z příjmů je osvobozen prodej motorových vozidel pokud doba mezi nabytím a prodejem přesáhne jeden rok. Do výdajů si můžeš dát cenu, za kterou bylo auto koupeno + další, ale budeš muset příští rok podat přiznání za rok 2012 a cenu, za kterou jsi auto prodala tam uvést.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.12 11:14

Já ho nechci prodat, jen převést na sebe jako soukromou osobu

• Citovat
  • Upravit
5702
23.2.12 12:58

No a nebude k tomu přepsání potřeba kupní smlouva, jak jsi k autu přišla? Pak by jsi opravdu musela danit jak píše hanula. Nevyplatí se to nechat tam kde to je? Nevím teda jaký by to mělo dopady zase na jiné věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.12 13:13

Koupila jsem auto - kupní smlouva, ale k podnikání jsem ho nakonec nepoužívala a ted chci přerušit podnikání a auto, jelikož jsem žádné náklady na provoz ani za nákup nedala zatím do nákladů chci přepsat na sebe. Jen nevím jestli stačí přepsat na dopravce či to má i jiné dopady.

• Citovat
  • Upravit
5702
23.2.12 13:27

Asi bych to udělala jak píše Hanula. Ono když to jen převedeš, můžou tě z přepisu naprášit na finančák, je to podobné možná jako na katastru, ten taky každý převod hlasí na FÚ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
23.2.12 18:11

Ježíš jsem úplně blbá. Já Tvůj dotaz blbě pochopila, myslela jsem že ho chceš prodat! Sypu si popel na hlavu. Asi už mi z toho hrabe. Moc se omlouvám. Co se týká účetnictví, nemusíš dělat nic. Pokud jsi ho nezařadila do podnikání, tak nemusíš dělat vůbec nic. Mimochodem pokud chceš mít auto vloženo v podnikání, nemusí být v TP vůbec zapsáno IČO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák