Příjem nižší jak 68 000,- za rok

10142
23.2.12 09:14

příjem nižší jak 68 000 za rok

Ahoj,

holky, prosím vás, manžel si mě chce uplatnit ted do daní za uplynulý rok. Můj příjem za minulý rok nesmí být vyšší jak 68 000 Kč. Já byla vloni do poloviny dubna na mateřské, pak jsem čerpala dovču a na rodičák. Mateřská + dovř´ča mi dělají v součtu necelých 60tis., což je OK. Ale ještě mi zaměstnavatel na účet zasílal vrácení daní z hypotéky, která je na mě. Počítá se to také do příjmů???????????? Prosím at ne :( :( :( :( :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2950
23.2.12 09:18

daňařka mi řekla, že se to do příjmů nepočítá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
23.2.12 09:20

A počítala jsi tu dovolenou v hrubém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
23.2.12 09:21
Semisek píše:
daňařka mi řekla, že se to do příjmů nepočítá

ted mi řekla účetní v práci, že taky ne…tak snad je to dobře,protože budu mužovi psát čestné prohlášení, že ty příjmy byly nižší…uf! Děkuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
23.2.12 09:22
M-a-j-a píše:
A počítala jsi tu dovolenou v hrubém?

v hrubém? ne, počítala jsem to v čistém, to, co mi reálně přišlo na účet. neříkej mi, že se počítá hrubý příjem, to je přeci blbost, mě nechodí hrubý příjem ne? 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2950
23.2.12 09:24

já ji taky počítala v čistém 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
23.2.12 09:25

no, tak vím čistou, kolik je to asi hrubá cca vím, a když to k tomu přičtu, tak o málo, ale vejdu se. Ale neříkej, že se to počítá v hrubém????
A spadá do toho i mateřská za prosinec 2010?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
23.2.12 09:26

řekla bych že se to nepočítá, navíc to přece bylo vrácení za ten předminulej rok a né minulej, kterej se řeší v letošním daňovém přiznání ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
23.2.12 09:26
brumdinka píše: řekla bych že se to nepočítá, navíc to přece bylo vrácení za ten předminulej rok a né minulej, kterej se řeší v letošním daňovém přiznání ;-)

jj, potvrzeno, že nepočítá, holky moje, to se mi ulevilo :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lenka123456
23.2.12 09:28

počítá se fakt hrubej,včera jsem to řešila na finančáku v Sokolově

• Citovat
  • Upravit
101901
23.2.12 09:28
Mami&Emmi píše:
no, tak vím čistou, kolik je to asi hrubá cca vím, a když to k tomu přičtu, tak o málo, ale vejdu se. Ale neříkej, že se to počítá v hrubém????
A spadá do toho i mateřská za prosinec 2010?

Počítá se to v hrubém a mateřská za prosinec 2010 se nepočítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
23.2.12 09:29

takže mateřská za rok 2011 + pokud byla dovolená, tak příjem v hrubým jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
23.2.12 09:30

URčitě musíš počítat dovolenou v hrubém. Nech si poslat z práce potvrzení o zdanitelných příjmech a tam budeš mít přesně napsáno, kolik jsi dostala a k tomu přičti tu PPM v roce 2011.
A nezapomeň, že i ty musíš podat daňové přiznání, i když si tě manžel bude uplatňovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
23.2.12 09:35
Mami&Emmi píše:
takže mateřská za rok 2011 + pokud byla dovolená, tak příjem v hrubým jo?

..my to ted´taky řešili, jelikož je třeba ode všech těch institucí potvrzení o zdanitelných příjmech ......takže potvrzení od zaměstnavatele na plat za leden (šla sem na MD 6.2.2011), mateřská ze sociálky z místa okresu zaměstnavatele (u mě Sokolov) a rodičák z pracáku v místě bydliště …no a doufám, že se vejdu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
23.2.12 09:39
M-a-j-a píše:
URčitě musíš počítat dovolenou v hrubém. Nech si poslat z práce potvrzení o zdanitelných příjmech a tam budeš mít přesně napsáno, kolik jsi dostala a k tomu přičti tu PPM v roce 2011.
A nezapomeň, že i ty musíš podat daňové přiznání, i když si tě manžel bude uplatňovat.

jj, moje je podané, to mám vyřízené. Muž včera v práci řešil, že může uplatnit mě, tak dnes jedu do své práce pro potvrzení, že já neuplatnuji na malou a zeptám se účetní, kolik mi to dělalo, ta hrubá mzda za tu dovču…to tu počítám, kolik je asi hrubá mzda z té výplaty, co mi přišlo, a vejdeme se. Doufám, že se ještě nepočítá nějaká ta superhrubá mzda :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák